Homemadelah...

Salam...

Cuti hari minggu memang melepak je kat rumah.. malas nak kemana-mana.. Jadi kalau tak kemana-mana tu.. dalam kepala fikir asyik nak masak jelahkan... Lepas tu mata ni tengok pulak FB kawan-kawan. Bila tengok kawan buat homemade burger.. Terus idea tu datangkan.. nak bagi anak-anak seronok makan.. yelah asyik makan nasi je.. bagi kelainan pulakkan... Kite buat burger sendiri.. hehehe...

Gigih aku menguli tepung nak buat roti burger sendiri.. bukan aku yang ulilah.. mixer yang uli.. kalau aku yang uli nanti.. mau jadi makcik sado aku ni.. haha.. takkan lah baru sekali menguli dah jadi makcik sado lakkan.. nampak nau nak auta korangkan...

dah siap uli tepung untuk buat roti.. kite gaul-gaul lak daging cincang dengan bahan yang bersesuaian untuk buat patty dia.. lepas dah siap semua tu....


Tadaa.... inilah hasilnya... homemade burger dari aku.. rupa buruk jekan.. tapi rasa boleh tahanlah.. cuma kurang garam... tu kakak aku katalah.. kalau kat tekak aku.. dah secukup rasa dah.. yelah dengan mayo, cheese dan sos cili.. tu dah cukup perasa dah bagi aku.. tapi kakak aku kata patty tu kurang garam sikit.. 

Salad aku taknak timbunkan dalam burger... sebab nak amik gambar tak berapa cantik.. hahaha
letak tepi macam ulam makan nasi pun okkan.. :)

tu tak per lepas ni boleh aku boleh perbaiki lagi....
yang penting rasanya sama... dan bahan-bahan yang tak diraguikan...

oklah.. 
sekian..

babai...


Untuk Arwah mak الفاتح ~ Sariah binti Lanu~

2 comments:

  1. dah lama berangan nak buat patty sendiri.. nak buat tebal2.
    berangan je dulu, buatnya entah tahun bila.

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...