Salam...
hehehe.. tajuk untuk tersayang tu macam poyo jekan..
Menjelang hari sabtu je.. dalam kepala dah fikir macam-macam makanan nak buat. hari bersama keluargakan. Nanti senang bangun pagi dah takyah keluar rumah nak cari makanan untuk breakfast. sebab fikirkan macam tu.. gigihlah aku menguli tepung karipap pulak... chewah... karipap airtangan ku untuk en. suami dan anak2. lagi pula puas sikit nak makan bila masak sendiri ni.
Sekiranya korang berminat JOIN Sophie Paris. Hubungi je aku.. aku akan terangkan caranya. Bermula dengan yuran keahlian sebanyak RM15. Dan akan mendapat keuntungan yang tidak dapat dijangkakan.
Tel : 0196993415 Email : ffmbaishah@yahoo.com
hehehe.. tajuk untuk tersayang tu macam poyo jekan..
Menjelang hari sabtu je.. dalam kepala dah fikir macam-macam makanan nak buat. hari bersama keluargakan. Nanti senang bangun pagi dah takyah keluar rumah nak cari makanan untuk breakfast. sebab fikirkan macam tu.. gigihlah aku menguli tepung karipap pulak... chewah... karipap airtangan ku untuk en. suami dan anak2. lagi pula puas sikit nak makan bila masak sendiri ni.
Dia siap menguli tepung..
marilah kita mencanai tepung dan mengKlim karipap ye...
Aku ni old fashion sikit.. nak guna acuan karipap tu memang taklah.
sebab ada perasaan bila guna acuan tu. nanti bila nak goreng karipap tu akan terbuka..
padahal orang lain buat elok jekan.. aku je ada perasaan macam tu.. hehehe.
tu yang tetap guna jari jemari gebus ku...
Karipap yang dah separuh di Klem oleh jari ku..
ada kecik besar..
membesar seperti tuannya...
ni lah untungnya buat sendirikan...
dapatlah 24 biji karipap air tangan ku...
tu kalau dah herot-herot tu...
sebab nak cepatlah...
risau dak kecik Usyair menangis..
masa buat karipap ni pun dah jam 11 malam..
tidokan dia dulu. baru leh mulakan operasi.
Karipap ku yang dah siap digoreng.
bersedia untuk masuk ke perut tuannyer...
anak2 pun suker.. sebab dimakan masa masih panas..
pehtu petangnya pun ulang balik goreng karipap ni..
dah lama tak tepek resepi kat sini..
ni aku nak tepeklah..
inti karipap.
5 biji kentang (dikupas dan potong dadu)
1 sudu udang kering
3 sudu besar serbuk kari
garam secukup rasa
gula secukup rasa
untuk Pastry
400 gram tepung gandum
1/2 cawan minyak
2 sudu besar marjerin
1/2 cawan air sejuk
garam
tadaa... tu saje resepi ku.. senang saje...
sekian..
babai..
Sekiranya korang berminat JOIN Sophie Paris. Hubungi je aku.. aku akan terangkan caranya. Bermula dengan yuran keahlian sebanyak RM15. Dan akan mendapat keuntungan yang tidak dapat dijangkakan.
Tel : 0196993415 Email : ffmbaishah@yahoo.com
rajinnye cik Ratu ni ye...bila la angah nak rajin memasak ni...
ReplyDeleterajinnya kak..bestnya kalau kita berjiran kan.. senang hati saya tak payah pk pasal nak buat apa utk breakfast..hahaha..
ReplyDeletesaya tak suka aktiviti menguli. kalau buat kuih ke pizza ke, tukang uli2 ni bagi kat adik. hehe
ReplyDeletesedapnya karipap.
ReplyDeleterajin nyerr...cantik Klim karipap tue..hehe..like =)
ReplyDeleteErkkk...lupa bila kali terakhir buat karipap.
ReplyDeleteBab buat kuih hakak mmg failed la ratu...
ReplyDeleterajinnya u sis...
ReplyDeletei memang fail lah bab2 kuih muih nie....
pemalas sebenor benornya hehehehehe....
mak ai...11malam baru start menguli karipap! ahahaha
ReplyDelete