Snow Cheese Cake segera...

Salam...

Ni kes mengidam nak makan Snow cheese cakelah.. dulu dah pernah makan.. tu pun 2 tahun lepas.. masa tu memang mengila nak makan snow cheese cake ni.. tapi tak reti buat.. nak beli pun.. kene order kat satu blog ni.. pehtu kena pick up sendiri pulak kat Mid Valley sana.. Yelah.. takkan orang nak kurier kek kan.. kang sampai kat tangan aku maulah dah rupa apa lakkan.. takkan budak kurier tu nak pangku kek aku sorang jekan.. hehehe.. ingat anak raja ke kan...

terus ke gambar jelah ye... 

 bahan-bahannyer... susu full cream tu tak termasuk ye.. hehehe
tu untuk minuman anak-anak je.

sebab apa aku kata kek Snow Cheese Cake segera.
memang segeralah.. aku ni malas nak bakar-bakar kek ni.
lagi2 dengan ada anak kecik nikan.. tahun depan baru aku mula bakar2 kek balik.. 
tahun ni cuti.. harus buat yang segera je..

bahan-bahannya..
Kek Chiffon Giants - ha tu lah yang segeranya.. beli je kek yang dah siap kat Giants atau seangkatannya.
* 1 kotak cheese cheddar
* 1 kotak cream cheese Philadelphia
*1 tin susu pekat manis.. aku guna cold coin.. ikut citarasa memasing ye..

tu saja ye.. mudahkan... tak sampai 30 minit pun penyediaan nyer.

 Ha.. cer korang teka.. Jenis apakah pemarut cheese aku ni..
ni pemarut cheese asal ado je... Feeling nak snow cheese sangat kan.. tapi pemarut cheese pun tak do.. 


 Jadinya aku gunalah sudip penapis minyak tu.. hahahaha.. yang penting lagi nampak saljinyer...
tapi gigih jugaklah aku memarutnya.. malam rasakan sakit lengan.

Hasil gigih aku memarut cheese... cantik tak snow cheese cake aku..
hahaha.. sesuka hati je kata cake sendiri cantikkan...

wahahahaha... gelak besar akukan...
memang lawa lah snow cheese cake aku..
tapi telah dinodai dengan lidah Uzair Danish... aku tak perasan lak ada lidah dia kat situ..
abaikanlah lidah yang terjelir tu.. tu mungkin salah satu tanda cake ni memang sedap.. hahaha
nasib untuk makan sendiri jelah.. kalau untuk orang lain.. tak memasal mak ko ni kena buat lagi satu.

 Anak-anak sedang menikmati...
amalkan Uzair Danial yang belenging tu... 
Akhirnya si pembuat cake tu hanya dapat merasa 2 slice je snow cheese cake ni..
yang lelain semuanya di bedal oleh Uzair Danish..

Ok.. sekian.. citer cheese cake aku ye

Babai................


Sekiranya korang berminat JOIN Sophie Paris. Hubungi je aku.. aku akan terangkan caranya. Bermula dengan yuran keahlian sebanyak RM15. Dan akan mendapat keuntungan yang tidak dapat dijangkakan. 
Tel : 0196993415 Email : ffmbaishah@yahoo.com
 

11 comments:

  1. uzair tak sabar nak makan.. hehe

    ReplyDelete
  2. Hambik... Senduk pun boleh jadi pemarut!

    Kelassss kau Cahhhh....

    :)

    ReplyDelete
  3. amboi banyak kot uzair makan sampai mama leh dapat 2 slices je?

    ReplyDelete
  4. errrmmmmm bertambah berselera anak-anak nak mkn

    ReplyDelete
  5. Pun bolehh.. Nampak sedap jugakkk..

    ReplyDelete
  6. gelak beso mak... kelas idea ko nyah HAHAHAHA

    suka entry ni, terhibur... nak sambung gelak
    HAHAHAHA

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...