Midnight project... jeng.. jeng.. jeng..

Salam...

Cuti sabtu ahad lepas aku seharian dok kat rumah kakak aku. Yelah majlis adik aku dah tak lama lagikan. mana yang boleh disiapkan dulu.. kitorang buat slow-slow. nak harap semuanya buat masa rewang nanti.. maulah kelam kabut jadinya. En. suami aku tinggalkan kat rumah. senang hehehe.. tak yah aku nak pantau sangatkan.. Aku dah siap-siap buatkan makan minum dia baru aku pergi rumah kakak aku.

Jadinya dalam jam 8.00 malam aku sampai rumah. En. suami tengah tengok berita pilihanraya.. yelahkan sekarang bukan ada berita apa-apa pun. semuanya pasal pilihan raya je kan.. Aku tanya en. suami dah makan ke.. pehtu dia jawab. macam mana nak makan lauk dah habis.. hohoho.. siannyer... terus aku capai periuk nak masak nasi. Tetiba dia kata tak payah masak nasi. Buat jelah cekodok ikan bilis. aku apa lagi menurut perintah jelahkan.. hehehe.. lagi senang keje aku. tak yah masak lauk bagai....

Terus kupas bawang merah 2 ulas.
Cili besar sebiji. 

Masukkan ikan bilis dalam setengah gengam...
embal-embalkan dengan lesung batu... takyah lumat sangat..
tak sedap... 

Lepas dah embal-embalkan semuanya terus campurkan dengan tepung yang diap bancuh dengan air...
aku memang suka bancuh tepung cekodong ni cair-cair sikit. supaya tak keras. 

Dan hasilnya..
Inilah cekodoknya... untuk santapan tengah malam..

Lepas tu en. suami terover rajin pulak... en. suami dengan relahati nak buat Milo Ice blended..
aku pun mestilah sukakan.. hehehe

Proses memblended ice.. 

Gigih en. suamikan.. 
cerek pun nak enterprem tu...

Ni hasilnya untuk aku..
siap ada milo tabur lagi dalam ice blended tu.
Hancur diet aku... hadoi...

Tapi semenjak membuat ice blended ni. 
Hari-hari lak en. suami nak memblended je... 
Aku lak naik muak asyik minum ice blended je

Oklah..
Sekian 

Babai..

Psst : tengah memikir macam mana nak balik mengundi nanti. dahlah sama date kenduri dengan adik aku nanti. kalaulah boleh mengundi post.. akan ku request..

Sekiranya korang berminat JOIN Sophie Paris. Hubungi je aku.. aku akan terangkan caranya. Bermula dengan yuran keahlian sebanyak RM15. Dan akan mendapat keuntungan yang tidak dapat dijangkakan.

 Tel : 0196993415 Email : ffmbaishah@yahoo.com

 

13 comments:

  1. Lama dah tak rasa cekodok bilis gitu..tak de siapa nak buatkan..ciannnn.saya.

    ReplyDelete
  2. menarikla cekodok bilis tu kak..

    tarikh mengundi tu patutnya diorang warwarkan awal kan..mcm kes saya kahwin masa GE12 dulu.. jatuh tarikh kawin saya..terpaksa ubah sehari last minute tu..

    ni pulak..ramai org kg saya pegi umrah. mak saya bising.. habisla.. org nak undi BN ramai takde.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. cekodok ikan bilis adalah all time favourite tu...
    any time any day leh layan....
    perrgghhh home made ice milo blended tu.....

    ReplyDelete
  4. Cekodok bilis panas2 cicah sos. Sedap...

    ReplyDelete
  5. Adil iseri goreng cekodok suami buat air. Siap makan sama-sama baru kick...

    ReplyDelete
  6. terliur ngan cekodok tu...dah lama tak makan...

    ReplyDelete
  7. lama x buat cekodok ikan bilis...

    ReplyDelete
  8. Sedap tuh cekodok bilis ngan es blended..tak payah laa bercoolblog kan.. :)

    ReplyDelete
  9. bila kita bekerjasama, hasilnya mesti umppphhhh! sedapnyaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. heheh.. tgh malam pon jd kan kalo perut minta diisikan..

    air milo tabur tu hok best skali

    ReplyDelete
  11. Fuhhhh cekodok kak!!!! Terliur aku kak sedangkan baru buat sabtu lepas hehehheh....

    Tu laaa payah dah sbb bertindih dgn pru kan kak.....so akak x balik laa ngundi kak ye kali ni...xpe la kak yg penting majlis kawin berjln lancar....tepakse laa berkorban kak

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...