citer secara pukal..

Salam....

Dah lama betul tak blog ni tak berupdate... dah macam biskut chipmore lak blog ni... kengkawan pun dah berkurang nak datang bertandang.. hehehe.. ater sape nak bertanda kalau blog sunyi sepi jekan takder isi yang nak dibaca dan dilihat...

Aku sekarang ni lemau betul nak mengupdate blog.. kalau iklan nuffnang tu tak yah cakaplah memang berlambak.. tapi tak memberi inspirasi kat aku pun untuk bersemangat mengupdate blog.. hari ni ada aura sikit nak mengupdate blog.. sebelum aura tu semakin merundum... meh update blog lelaju..

aku sendiri tak tahu nak amik gambar mcm ni..
ni keje si Uzair Danish... ntah macam mana dia boleh snap gambar macam ni...
korang abaikan tikar kat langsir aku tu..
aku tengah mop lantai... aku gulung tikar tu.. ku sandarkan dia kat langsir.. hehehe...
lepas lantai dah kering baru bentang balik tikar tu kat lantai...
uzrei danial tu tak sehat.. mulut penuh dengan ulcer...
aku suruh makan tak mau.. seminggu tak makan.. semua seluar yang tak muat dah boleh sarung balik.. bila aku suruh makan dia kata dia diet.. padahal dia takut nak makan.. takut mulut dia sakit.

lunch jumaat lepas..
nasi beriani kambing batu pahat.. tapi di pulau indah..
sedap sangat.. hari aku beli tu rm9 sebungkus..
start esok (april) dah naik rm1. jadi rm 10.
tapi bagi aku tu masih murah lagilah... bukan sikit2 kambing dia letak... 
kat dalam pinggan aku tu.. aku letak seketul je...
seketul lagi ada dalam plastic sipi2 tu....
tapi bila makan nasi ni.. bau rempah dekat 10 kali aku basuh tangan guna dettol pun..
tetap ada sampai petang...

Semalam pergi kenduri kawen...
rumah tak jauh mana pun dari rumah abah aku.. tapi sebab dah lupa jalan..
lagipun rumah dia kat sawah bendang.. banyak lorong kene masuk... jadinya
semalam memang tawaf samua bendanglah... sampai tertido sikecik aku ni..
ngantuk sangat kot,...

merah lak pipi aku ni..

Sampai je rumah kenduri tu..
mata terus terpandang kerang masak lemak ni...
pergh.. memang terangkatlah..
1st time pergi kenduri kawen orang masak lemak kerang untuk tetamu..
semalam memang tak pandang nasilah..
3 pingan kerang ni aku bedal.. tapi bukan aku sorang lah..
kongsi jugak dengan yang lain...
tapi kalau kat klang ni.. tak leh buat lauk ni...
mau tak bangun tetamu dari kerusi..
asyik mengopek kerang je..
tetamu lain lak takder tempat nak makan...

Semalam balik dari kenduri terus balik rumah sendiri.. kat klanglahkan..
sampai rumah rehat-rehat sekejap.. terus rasa lapar..
tu lah padahnnya melantak kerang je.. sampai nasi pun tak pandang..
nak masak nasi malas.. sebab aku sorang je pun nak makan...
jadinya apa yang ada dalam peti ais..
jadilah menu seperti diatas..
mushroom soup aku tambah sikit susu fullcream dan letak sikit daging burger...
hahaha.. bolehlah.. asal masuk kedalam perut...

tu jelah citer..
nanti ntah bila lagi aku nak update blog ni.. hehe

sekian

babai.

Untuk Arwah mak الفاتح ~ Sariah binti Lanu~


 

5 comments:

  1. kitew pun jln2 kenduri kawen mggu lepas... huh... penatnyerrr

    ReplyDelete
  2. woww..sama la kiter penuh kenduri!

    ReplyDelete
  3. Huhuhu..mmg teruja tengok kerang tu org wat lauk kenduri...pestime tau..hahaha

    ReplyDelete
  4. x pernah makan kenduri lauk kerang masak lemak ni...lauk kerang berlada ada la...hehehehehe

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...