Nakal

kali ni n3 aku bertajuk nakal.
bukan apa aku nak citer kisah anak sulung aku..
biasalah bila aku bangun pagi je..
aku akan turun dari bilik nak kemas rumah n masak serapan..
kebetulan hari minggu tadi suami aku ada keje sikit kat luar...
jadi seawal jam 6 pagi lagi suami aku dah keluar g site..
anak sulung aku ni tak boleh takder papa dia klu bangun tido...
klu dia tgk takder mulalah menangis...
jadi pagi tu masa dia bangun dari tido dia tgk papa dia takder..
apa lagi dia pun berlagu baladalah menangislah . penat aku suruh dia turun tapi dia tak layan..
last2 aku pun malas nak pujuk.. yelah aku nak ngemas rumah bagai.. dia g buat lagu pulak...
jadi dalam aku tengah mengemas rumah tu aku dengar lagu tu dah berenti.. aku pun g tgk
sekali aku tgk dia dah jadi macam ni pulak... huhuhu

aku tengok dari bawah ada nampak kepala je kat tangga.. aku ingatkan dia menung je kat situ


rupanya tengah terbaring kat tangga


cantik je cara dia baring
 

last sekali rupanya dia tengah tido.. kat tangga pun jadi tido
 

kata orang tua2 klu budak macam ni namanya nakal...
dah banyak kali sebenarnya anak aku ni tido mcm ni..
pernah sekali tu tgh main mini car tu boleh dia tertido sambil pengang stearing..
macam2 lagi karenah kenakalan dia ni....
ni diantara bermacam2 kenakalan dia..
nakal mcm ni takper lagi.. jgn sampai nakal nak belasah anak orang sudah...
minta dijauhkan...




11 comments:

  1. santai je tidur atas tangga.ingat mcm atas kapalterbanglah tu.

    ReplyDelete
  2. risaunya kak wa tengok cara danial tidur!!!

    kecian dia. menangis sampai penat dan tertidur.

    danial ni mesti anak ayah...

    ReplyDelete
  3. hehehe... yelah tu kot... ingat atas kapal terbang..

    ReplyDelete
  4. memang anak ayah pun kak wa... saya nak peluk cium dia sikit pun tak bagi... klu papa dia tak benti2 dia cium...

    ReplyDelete
  5. huhuhu... mcm adik rash ms kecik2...
    nangis smpi tertidur...

    ReplyDelete
  6. budak yg nakal tulah yg cerdik..

    ReplyDelete
  7. Rash - tulah budakkan, klu dipujuk lagi mengada2... klu biarkan pandai pulak bawa diri...

    en. Nazir - harap2 begitulah... semua ibubapa nak anak yg soleh dan cerdik

    ReplyDelete
  8. alahai anak2...sabar melayan karenah

    ReplyDelete
  9. sian nyer dia smpi trtido kt tangga.. mama dia x pujuk ye..

    ReplyDelete
  10. klu pujuk pun dia buat derk je.. mesti nak tunggu papa dia pujuk jugak...

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...