lamakan juadah ahad nak bersiaran..
hari selasa baru nak bersiaran untuk juadah ahad..
hehehe... bulan puasa ni banyak pulak kejenyer..
pastu banyak pulak email2 menarik yang nak dikongsi bersama..
sudahnya.. xtvt memasak diperapkan didalam draft..
sampailah hangit leting dah baru nak angkat keluar..
wah.. macamlah n3 ni dimasak dalam oven pulak ye...
oklah berbalik cerita hari ahad
antara juadah berbuka yang aku masak adalah
seperti gambar dibawah..
kobis masak lemak putih ..
memang terangkat..
dimakan pula bersama
ikan cencaru bakar.. ikan cencaru aku sumbat dengan kelapa yang dah siap digaul
bersama cili kering, serai, kunyit, air limau kasturi, gula dan garam..
memang secukup rasa
lepas tu dicicah pula...
dengan air asam
memang terangkat beb..
dan akhir sekali aku buat kueh ni pula..
donut yang nampak burok.. tapi tang rasa memang memuaskan
satu jenis kueh je cukup.. takleh berjenis-jenis nanti jadi rambang mata..
bila dah berjenis2 nanti tak tau nak pilih mana satu.. tol tak..?
semuanya hasil masakan adalah dimasak sendiri takder pun yang beli di bazar ramadhan ye..
lagipun malas nak g bazar ramadhan..
tapi juadah yand dimasak tu simple je..
tak nak buat yang berat2lah nanti tak bersentuh sangat pun
membazir...
ni saje Juadah berbuka puasa pada hari ahad...
nantikan next juadah ye..
wah...air asam tu yg nampak menarik tu. silap tak gi sana...ahad ari tu kak ana ada kt p.indah...hehehehe
ReplyDeleteikan sumbat tu best la, feveret. lauk tak banyak bagus tu leh focus. lauk byk2 rambang mata.
ReplyDeleteaiyak...tak tahan tgk ikan bakar ituw..air asam lg, kasi terliur sajor..hoho.. =P
ReplyDeleteikan tu sungguh membuat ena rasa nak jugak.. + ngan air asam tu... huhu
ReplyDeletemasak lemak cenggitu and ikan cecah air asam tu mmg favorite mak mentua saya... :)
ReplyDeletedan donut tu, baru teringat, anak sulung pesan suh cari resepi donut, ahaks
ikan sumbat, cicah air asam .sodap.ada bawak kat opis tak.alamak lupa plak bulan puasa.khe khe
ReplyDeleteAdoohai.. ikan cencaru sumbat cicah air asam..sungguh menyelerakan.. :)
ReplyDeletesedapnya...dah lama xmkn masak lemak kobis tu..yummy
ReplyDelete