Bila kerajinan menjelma

Salam..

Sihat semua.. aku sihat tapi mood ceria belum mari.. mungkin dah habis semalam kot, terlebih guna pulak.. sebab apa terlebih guna.. semalam aura kerajinan aku melampau sikit.. yelah aku ni kalau hari bekerja susah sikit nak masak yang payah2 ni.. tapi semalam keajaiban berlaku lak rajin tahap melampau tau.. en. Suami aku pun pelik apesal aku rajin sangat..

Kerajinan yang aku maksudkan semalam aku masak makanan paberet en. Suami.. En. Suami aku ni suka makan Pajeri Nenas.. kalau balik perak mesti mak mentua aku masakkan pajeri nenas untuk en. suami.. jadinya balik kerja semalam aku singgah kejap kat kedai runcit nak beli terung, sekali aku ternampak sebiji nenas.. Terus aku dapat idea nak buat makanan paberet en. Suami.. tapi kalau aku pajeri nenas ni untuk rasa-rasa bolehlah...

Meh aku bagi tatapan kat korang masakan aku semalam..

Pajeri Nenas en. Suamiku.. suka sangat dia makan ni sampai tak cukup nasi..

Sambal terung rencah ikan bilis.. sedap manis betul rasa terung ni..

Ikan bawal masak pedas.. tapi tak pedas pun hehehe... nanti anak2 aku tak leh makan lak.. sipi2 je pedasnya..

Kek Marble.. ha yang ni aku bukan buat malam tadi.. ni aku buat sabtu lepas.. masukkan je sekali dalam N3 ni.. sedap tapi bantat sikit ntah apa masalanya.. tapi aku rasa sebab kurang tepung kot.. 

Psst : biasanya kalau aura kerajinan ni menjelma.. tu bermaksud nak bendera merah.. tapi aku ni baru je lepas bendera merah.. ke penukaran horman ..

23 comments:

  1. wah... ini mmg kerajinan melampau... kalau Maria lauk petang mmg satu je dgn sayur satu jenis je... hehehe... kita tak rajin tp perut nak di isi... ;p

    ReplyDelete
  2. Boleh tolong kasi resepi tak cara nak buat paceri nenas & terung rencah bilis tu?

    Saya pun suka sgt paceri nenas..selalu makan kat kedai aje...maybe nak suruh wife buatkan

    ReplyDelete
  3. ya allah..sedap giler suma menu2 tu...suma tu mmg faberet...tapi pajeri nenas tu lama sgt tak buat dn tk mkn...tp kata faberet...bl dh malas terus ilang faberet..hehee

    tahniah sebab rajen..hehe

    ReplyDelete
  4. pagi pagi ko dah tepek gambar makanan aishah oii..
    kejam sungguh ko.. aku puasa sunat ari nih.. huh..sedehh

    ReplyDelete
  5. rajinye kak.....same cam lieya ar kak, kalo ari keje mmg tak masak beriya2...simple2 jek...ni kalo dah masak mcm2 ni mmg aura rajin ko dah dtg la kak heheheeheh....

    pajeri nenas sedap tu kak oiiiii....kalo lieya pun suke....masam2 manis....sedapnye kak oiiii!~

    ReplyDelete
  6. suka yang kek marbel tu.....

    p/s dah tukar heade baru...baru jelas muka ko kak...

    ReplyDelete
  7. hahhaha sedap sedap aku suka tema kasih sebab masak aku rasa hahah... sila buat selalo tau hehhe

    ReplyDelete
  8. utk makan malam???
    memang kerajinan terlampau uols!~

    ReplyDelete
  9. mood org pompuan mmg camtu kak.sukar diramal.ehehe...no.1 n 2 ratu mmg tak makan.tp suke yg no.3 n 4 tu.kek kalau bantat tu biasa terlebih kacau atau telor bukan saiz yg sepatutnya atau suhu aven yg tak tak sesuai... :) tp nmpk cntik lg kek akak tu..

    ReplyDelete
  10. fuh..rajin nya masak pajeri nenas..ana nih kalau h bekerjaq, nak msk bnyk2 mmg xde nya...sejenis lauk yg berkuah/sambal dah cukup la..:)

    ReplyDelete
  11. aku klu dapat pajeri nenas makan dng ikan masin perghhhh melatopppsss

    ReplyDelete
  12. wahhh cantik gak combination tuu....!

    ReplyDelete
  13. Tahap dewa lak kerajinan mu itu yerk... nanti aku datang buat cake butter or cake butter campur koko boleh tak??? teringin la...

    ReplyDelete
  14. pehhhhh kerajinan melanda ni, macam2 adaaaaa

    ReplyDelete
  15. wah sedap
    pstt: kak buat la pop up window utk comment box. lebih mudah. hihi

    ReplyDelete
  16. rajinnya ko kak..aku kalo pajeri buat weekend rajinlah..hehehe..

    ReplyDelete
  17. kak kerok kerak perut angah nie...apa pun sedap la pageri tue nak resepi leh???

    ReplyDelete
  18. sedap nye kak..yummy!hehe..terliur suda..haha..

    updated entry : orang parit order pizza

    ReplyDelete
  19. kalau macam ni punye masak, saya pun suruh tambah nasik lagi seperiuk!
    meleleh! hehe

    ReplyDelete
  20. @ejaMaria

    tulah mmg kerajinan yg melampaui batas..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...