Sape tau... sila komen.. hehehe

Salam...

 Korang kenal tak ni.. Ni namanya pecal...
Ada yang tak tau.. rugilah.. sedap gile pecal ni.. 
Pecal ni kakak aku beli masa balik tanjong karang hari minggu lepas.

Niat sebenarnya aku nak tanya korang ada tak korang tau pecal-pecal yang macam ni di area klang ni..
Dah banyak tempat aku cari tapi tak pernah jumpalah.
Kalau korang tau cer citer tempat dia kat aku.

Sila layan tekak ibun kedondong ni ye.. hehehe... ibu mengada-ngada sebenarnya.

Ok... sambung buat kejelah.. penat dah type lelaju ni.. babai.

20 comments:

  1. Aku tau sebab aku yang p beli hahahha

    ReplyDelete
  2. kenapa mcm ada kuah warna mcm santan2
    bukan biasa kuah kacang je ke
    hiihihi mungkin lain2 style kot

    ReplyDelete
  3. normal tu kelakrlah dia yg tolong beli ye. hihi...

    Kakak memang tahu RK sebab pecal adalah salah satu tradisi bangsa Jawa selain nasi ambeng...

    Basic kacang tanah dan aroma daun cekor mesti ada baru pecal asli...

    ReplyDelete
  4. nampak jer gambo food mesti suker....

    ReplyDelete
  5. Lain pulak 'fesyen' pecalnya dari yang kakcik biasa makan dan tengok.

    ReplyDelete
  6. xpernah pulaktengok pecal mcm ni..biasa yg dgn kuah kacang je tu...

    tapi nampak sedap utk dicuba... =p

    ReplyDelete
  7. dalam selangor ni kr...memang kt tg.krang je ada benda ni....tak dapek aden nk nulong...

    ReplyDelete
  8. siap ada kuah tu~~kat klang tak jumpa lagi la kak~~

    ReplyDelete
  9. ooooo pecal ku ingatkan apa tadi...

    ReplyDelete
  10. Sy bru mkn pecal. Ada kakak kat opis nie bt...peh! Sedap betul!

    ReplyDelete
  11. kejam ko kak...tak pasal2 aku terliur gile ni kak oiiii...mane plak laaa nak cari kak oiii ....

    ReplyDelete
  12. first time akk tgk pecal dgn kuah kuning ni kebaya selalu yg kuah kacang tu..tp nampak mcm sedap jer ni...

    ReplyDelete
  13. Tak penah lagi makan pecal gini.. laa..nampak sedap jerk.. :)

    ReplyDelete
  14. sedapnya pecal acik suka..acik pun pernah tinggal disana..lama jugak 18 tahu tu sebab acik pandai makan pecal..sampai sekarang pun acik buat pecal msendiri tapi pes kuah pecal beli di tanjung karang

    ReplyDelete
  15. ratu lg sian...slalu dengar nama je...tgknye tak pernah...ni baru tgk... :)

    ReplyDelete
  16. dulu slalu belikan utk arwah atuk..huhu..rindu arwah atuk

    ReplyDelete
  17. wow...best nya pecal tu..mmg original la...

    ReplyDelete
  18. x pnah mkn pon..nmpk sedap j..mcm kerabu k?

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...