Aku dah dapat... Gembira rasa hati...

Salam...

Gedikkan... mestilah gedik.. ni 1st time anak bersekolahkan.. Pastu 1st time jugak dapat kad macam ni dari Uzrei.. Rasa terharu sangat.. bila aku balik je dari keje dia pun terus keluarkan kad ni dari bag sekolah dia.. Tapi yang kelakarnya, dia bukan ucap selamat hari ibu.. yang dia ucap " Selamat hari jadi mama " Mula2 aku tak layan pun bila dia cakap macam tu.. Tapi bila aku toleh je, aku terus terpandang kad kat tangan dia.. Buka dalam ada tulis selamat hari ibu...

hehehe.. kelakarkan.. yelah yang uzrei tahu hanya hari jadi.. Tak pulak aku dedahkan ke hari ibu..

Mehlah layan gambar kat bawah...

 Nilah kad dia.. Gambar ni uzrei yang tampal.. tu katanyalahkan..

 Gedik tau budak dua orang ni.. aku suruh kebawahkan kad tu.. boleh pulak taknak.. dorang kata taknak bagi tunjuk muka.. malu sebab tak mandi lagi.. kata doranglah...

 Tulisan dalam ni bukanlah uzrei yang tulis.. tapi ustazah dia yang tuliskan...
Terima kasih ustazah.. ajar anak saya...

 Last... Tetap tak nak tunjukkan muka dia jugak.. mengada-ngada tau...

Tapi pagi ni dah kena marah dengan aku.. Sebab dia tamak nak air kotak sampai dua x nak bagi adik dia satu.. Dan lepas tu jugak.. aku sedih masa dia g masuk kat pintu sekolah dia.. tulahkan mak.. lepas marah kaw.. kaw... pastu sedih pulak.. mak mana yang sampai hatikan.. 

Ok.. taknak emo banyak-banyak.. sebab asyik teringat dia pulak... 

babai.

20 comments:

  1. comel gile kak!!!

    suke tgk bunge tu....hhihihihi....

    ReplyDelete
  2. memang sweet sangat...memang terharu kalau dapat kad derang kann...hehehe

    ReplyDelete
  3. Terharu itu yg pasti. Anak-anak kian cerdik RK... aliran darah di tubuhnya ada darah kita itu yg apa pun rasa kasih tetap ada walau sesekali ada kemarahan juga...

    ReplyDelete
  4. comel lah kad yg uzrei buat tu....

    ReplyDelete
  5. aduhai
    kalau zana yg dapat nie
    mau nangis coz' sedih dlm gembira
    apa2 pun. anak2 dah kira hadiah terindah buat kita sebagai seorang IBu kan

    ReplyDelete
  6. sweet la uzrei ni..

    tiap kali dapat kad Mothers Day dari anak2, mesti nangis... macam2 ditulisnya dlm kad tu, sangat2 terharu.

    ReplyDelete
  7. hahahaha...marah2 jgk, tp hati sndri yg pilu...kan?

    ReplyDelete
  8. kemas jer tampalan kt kad tu...
    banyak2 bersabar..kang yg kt dlm perut tu pun ikut emo jugak..susah nanti...

    ReplyDelete
  9. KC dulu pun mula2 dpt kad masa aiman ke tadika .. wahhhh .. hepi sampai meleleh air mata. terharu. sebak. sebu. semua rasa ada.

    ReplyDelete
  10. mmg tersentuh bila tgk anak2 buatkan something utk kita kan.lg plak pertama kali utk dorang...

    ReplyDelete
  11. Memanglah.. bila marah anak, mesti hati sendiri sesal tak sudah...

    ReplyDelete
  12. sy pun selalu rasa bersalah kt anak lepas dah marah dia kaw kaw punya..tp tulah..kalau dah buat salah mmg patutlah kena marah dgn mak dia yg garang ni kan =P

    cantik kad tu..bilalah giliran sy nak dpt mcmni.tunggu harraz sekolah dululah kot.

    ReplyDelete
  13. Alala cantik laa kadnyaa.. :)

    ReplyDelete
  14. baguslah anak2 ingat kat ibu bapa dia.oklah sy singgah dan follow.

    ReplyDelete
  15. Bagus ustzh ingatkan, mcm anak akk dulu, siap bg bunga dr sekolah tadika dia.

    Ibu mna x sedih lps marah anak? Marah tanda syg.....nk mengajar...bkn benci, tu kena bgtau dia.

    ReplyDelete
  16. bagos sekolah ada ajar ingat hari2 penting..tak sia2 baya yuran..huhuhu..terharunye anak bg kad hasil tangan sendiri..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...