tak tahu sape yang mengidam...

Salam... 

Macam mana nak mula ye... ni perihalnya pasal buah sukun.. last week en. suami aku kata kat sepanjang jalan dari kuala selangor nak ke klang ada orang jual buah sukun. Pehtu dia kata tak sempat nak singgah.. Aku orang dah cerita macam tu.. memacam soalanlah aku bagi. nape tak beli, nape tak singgah, kalau goreng sedap tu dan macam-macam lagilah..

Sebenarnya aku kalau tak dapat pun takderlah kesah sangat pun.. bukannya mengidam pun.. Tapi yang peliknya nampak sangat macam en. suami aku yang mengidam pulak.. Sampai sanggup suruh kawan dia bawa dari rumah. Sebab masa dia ukur tanah kat satu tempat tu.. tuan tanah ada bagi 2 biji buah sukun. Tapi en. suami lupa nak amik.. Nasib baik kawan en. suami ni nampak dia pun bawaklah balik.. Pehtu dia beritahu en. suami memang dia ada bawa balik.. Nasib baik ada jugak rezeki untuk en. suami.. 

Tapi yang bestnya.. dia kata kat kawan dia aku yang mengidam nak makan sukun tu.. aku pun pelik aku mengidam ke nak makan suku.. Kalau dia tak bercerita aku takderlah terasa nak makan pun.. aku rasalahkan.. en. suami aku yang mengidam kot.. hehehehe.. tapi dia tak perasan.. aku iyekan jelah.. kang bangkang nanti jadi perselisihan faham lak.. baiklah kata yes jekan...

 Sukun yang dah siap digaul dengan tepung.. gambar sebelum tak der.. sebab aku sediakan malam.. ni subuh sapie barulah aku nak mengoreng.. yelah en. suami pergi keje jam 5.00 pagi.. bila masanya dia nak makankan.. kalau aku goreng lewat.. aternyer.. demi en. suami sesubuh sapielah aku mengoreng sukun tu.. harap jadi isteri mithalilah.. hehehe.. poyokan...
 Sesi mengaringkan sukun.. goreng dalam minyak yang panas ye... barulah masa makan tu krup.. krap.. je sukun tu dalam mulut.. aku suka potong nipis-nipis... sedap.. kalau tebal tu tak best sangat... lelagi kalau sukun tu dah ada lembik2 sikit.. pergh.. sedap.. terasa manisnya.. erk... aku mengidam.. nasib ada lagi dalam peti ais.. balik ni harus gorenglah...

Tada... dah siap goreng.. memacam bentuk adakan... ada panjang.. tiga segi. keciklah, besarlah.. asal ada jelah ye.. yang penting nanti masuk perut hancur jugakkan.. 

Tapikan aku pelik jugak ni.. aku rasalah dah nak masuk tiga orang anak aku.. rasanya tak pernah pulak aku mengidam lagi... tapi tak tahulah kalau aku berbual ngan en. suami tanpa diluar sedar aku ada nyatakan apa yang aku teringin makan kot... tapi aku sendiri yang tak perasan... Sebab kalau aku nak makan sesuatu tu.. biasanya aku cari sendiri je.. kalau payah sangat aku buat donno je.. hehehe.. itu akulah.. malas nak susah-susahkan en. suami.. kang tak memasal jam 3 pagi nak makan mcD.. kalau ada depan rumah takperlah.. ni nak kena redah jalan sampai 20 minit semata-mata nak memenuhi tekak aku.. baiklah layan mata tido lagi baguskan...

Oklah.. time sambung buat keje.. nanti-nanti aku cerita lagi ye.. kalau rasa nak ceritalah..

ok.. babai..


15 comments:

  1. Sedapnya makan goreng sukun nipis2 panas2...cicah gula.....

    ReplyDelete
  2. 5 orang anak langsung tak mengidam begitu juga dengan hubby...

    sedapnya sukun cicah gula......

    ReplyDelete
  3. semalam beli sukun kat pasar malam. 2 ringgit beli bedal sorang2. haha pelantak btol. ni kes mengidam jugak ni. terlampau pny mengidam. takpe nnt nak cari kat pasa. bleh goreng kat rumah, buat sambal kicap sekali. oihhhh

    ReplyDelete
  4. Suka gak makan sukun rangup2 gitu.. tapi tgk mood gak ler.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. sedapnya sukun goreng - makan masa panas2... minum plak kopi-o panas!
    perghhhh!~ terliur le plak

    ReplyDelete
  6. Tapi memang ada lelaki mengidam RK... Jiran kakak tu (india lagi) isteri dia kerja di Specialist Hospital mengandung tak mengidam tapi suami dia dok teringin nak makan ketupat org Melayulah bagai.. nasib baik org jual sate ada jual ketupat...

    ReplyDelete
  7. kat rumah rara pon ada sukun.tp x goreng2 AG,

    ReplyDelete
  8. i pun suka makan sukun goreng nipis2 tu...
    panas2 makan mmg sodapppppp.....

    ReplyDelete
  9. Walaweeyyy kak sedapnye sukun... Lagi lak ko potong nipis2 ngan goreng garing2... Mmg terbaik laa... Dpt lak cicah sambal kicap... Fuh sepinggan leh bedal sorang2...

    Ye la tu kak... Laki ko ngidam tu tp segan nak ngaku hihihi

    ReplyDelete
  10. erm..sedap nya sukun goreng..nak nak klau dpt yg mcm aishah kata tu, lembik2 sikit pastu lemak manis...waaa...dah la tgh puasa...

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...