Fuhh... Selongkar beg

Salam...
pagi hingga ke petang.. wawawa....
senang salam utk satu hari aku bagi...
sambut tau salam aku ni...

oklah berkaitan dengan tajuk diatas sanun.. fuh ayat aku..
dah terang lagi bersulu tajuk tu Fuhh... Selongkar beg...
bukanlah rancangan Awal Ashari yg kat tv9 tu selongkar beg aku... 
apekehal nye pulak dia nak selongkar beg ko esah oiiii.. ingat ko artis..
mimpilah...
tapi yang sebenarnya aku telah di tag oleh CIK JULIANA kita
kali ni tag nak tau apa ada dalam beg kita.. 
hui.. dalam beg aku takderlah byk no khazanah..
bende yg penting2 je.. taknak menyesakkan sgt.. 
ponin palo den dibueknyo nanti...

sekarang aku nak pamerkan apa yg ada dalam beg aku
tadaaaaaaaaaa............
beg aku.. murah je cap pasar malam..
aku suke pakai beg ni sebab besar klu nak g jalan2 ngan anak senang nak isi botol susu segala bagai.. 
all in 1 beg
purse n beg makeup aku..
dalam beg makeup aku lak... 
sume barang2 keperluan asas utk makeuplah..
ha.. kan best dalam beg ada beg...
kunci kerete n kunci opis..
buku simpanan satu family termasuk pengasuh anak aku...
pelikkan buku pengasuh pun ada.. alah pengasuh kakak aku..
alang aku bagi gaji kat dia... dia suruh masukkan terus dalam bank dia.. senang..
cara menyimpan yg baguskan...
jamu n ubat diet aku.. ni penting tau.. hehehe utk wanita mcm aku ni...

 ni pulak henpon aku..
 tapi i gambar dari cik google lah ye..
kira acilah.. sbb gambar ni sume aku snap guna henpon..
so henpon tak tau nak snap dgn ape..
so aku pun mengooglelah ye...

last sekali kerongsang.. alah kerongsang murah je..
utk spare bila kerongsang hilang tau... penting ni tau...

takderlah byk mana pun barang dalam beg akukan...
cuma bila aku keluar dgn anak2 je beg aku dah mcm plastic sampah dah..
penuh segala bagi.. tapi bila dah time bekerja aku keluarkan semua tu..

tag pun sudah dijawab 
so... lepas ni kepada sesiapa yg berada di carta
MATAHATI SUKER & MATAHATI LAYAN
sila jawab pulak tag ni ye...
jawablah ye..

ok.. sekian.

pssst.. aku rasa sebelum ni aku pernah dapat tag.. tapi aku terlupa nak jawablah..
saper yg tag aku tu harap maaflah ye...



17 comments:

  1. boley tak buat review psl BB cream tuh? eh cream ker? sbb sy blogwalking, mcm ramai je gune BB nih

    ReplyDelete
  2. hanny - BB Cream ni mmg best sbb dia ada SPF 45 PA ++++, Whitening, anti wrinkle, firming & moisturizing.. kira semua ada kat dalam tu lah... tak payah nak beli pelembab lain dah.. memang mudahlah.. muka pun tak berminyak bila pakai BB Cream ni.. cubalah tapi ikut kulit jugaklah.. sesuai @ tak..

    ReplyDelete
  3. wah jamu n ubat diet pun dalam handbag, betul beg doraemon ni hehe. anyway i likeee. jamu apa ye tu? nanti buat special entry ye nak tau gak kawan2 amalkan apa jadi lawa2 semua.

    ReplyDelete
  4. wah.. mcm2 ada aek?hehehe.. ni blum lagi nk pegi becuti..mau mcm almari begnya ni..kikikiki..

    ReplyDelete
  5. owhh camtu eh..hurmm tq tq...

    ReplyDelete
  6. Adia - tu mesti.. kang takder dlm beg terlupa nak makan pulak.. kene konsisten.. fuhh.. beg doraemon erm.. boleh terimalah lalalalaldia

    Hernie - tulah klu bercuti angkut je almari tu.. klu boleh lah..

    hanny - begitulah.. saya ni tak pandai nak reviewkan dgn lebih detail...

    ReplyDelete
  7. mustika ubat nak kencang ke ?.omak pun makan cam tu gak.tapi dari dalam pantang sampai sekarang omak punya tak habis -habis.sampai anak omak dah 5 tahun.khe khe

    ReplyDelete
  8. ina mail - mak oi.. awat tak habis2 tu dah expired tu... harus di buang..

    ReplyDelete
  9. disiplin sungguh u ek sis...
    sbb bawa skali jamu tu semua...
    akak nie beli rajin, nak amalkan tu malas hehehehhe...
    lagi besar beg, lagi byk khazanah :D

    ReplyDelete
  10. best tul tag ni kan..^_^..

    dh kena, tp lum buat..huhu..

    ReplyDelete
  11. RAsp - tulah kak saya ni kene disiplin size badan ni cepat no naiknyer... klu makan dia controllah... hehehe kekadang tak disiplin jugak..

    mamalieyna - tulah best tol tag ni..

    ReplyDelete
  12. Salam ziarah..
    ada lagi barang lain dalam beg tu kan? Hehe..

    ReplyDelete
  13. merah - barang lain tu ada yg private n confidential.. tak boleh ditayangkan... danger...

    ReplyDelete
  14. best kan beg besar2 nie.. macam2 leh sumbat.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. erm...keronsang spare tu satu idea yg bernas la utk saya tiru jugak..heh3x..

    erk..salam kenal yea..:)

    ReplyDelete
  16. kalau beg tu lagi besor..mesti satu almari makeup,file2 kt opis,baju kecik,suar kecik..semue bleh sumbat..macam2 ada..hehehe..

    ReplyDelete
  17. neena - mmg best segala bagai boleh isi

    ana - mesti ada spare kerongsang dlm beg.. penting

    fad - tu dah semestinye... klu bolehlah..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...