Masih diberi peluang

Salam..
Syukur tuhan masih memberi aku peluang untuk melihat bumi ini..
di sebalik tajuk diatas.. 
pada 23/4/2010 berlaku tragedi yg aku tak sangka2kan dalam hidup ini..
kebetulan mlm tu nak otw balik ke kampung en. suami..
lepas je maghrib kitorang pun bertolak dari rumah menuju ke Puchong
sbb nak ambik adik ipar aku..
tapi sebelum amik adik ipar aku..
dari highway kesas sampailah dah siap amik adik ipar aku
anak kecik aku tak berhenti2 menangis..
dan suami aku pun berhenti kat seksyen 19 sbb aku nak buat susu dia
manalah tau masih lapar ke kan.. masa berhenti kt situ barulah dia berhenti menangis.
masa dia menangis tu aku sampai tak tahu nak pujuk apa dah.. 
last2 en. suami yg pujuk..

lepas dia dah tak menangis kitorang pun sambung perjalanan ..
ingat nak lalu puncak alam..
tak sampai 15 minit pemanduan.. masa tu kitorang baru je 
sampai kat highway yg ada syarikat NSTP...
tiba2 bonet depan kerete waja aku tu terbuka terus menghempas cermin kerete..
Ya Allah... masa tu tuhan je yg tau perasaan aku..
nasib baik suami aku tak pandu laju sgtlah dalam 90-100 km je..
tapi tu laju jugaklah.. lagi2 lane kanan.. tapi Allah tu masih nak selamat nyawa kami..
nasib baik jugaklah takder kereta kat belakang kereta aku.. klu tak..
mesti bertimpa2 kereta menghentam belakang kereta aku..

sekarang ni cermin kereta pecah.. tapi takderlah pecah seribu..
bonet kereta pun kemek jugaklah..
korang tgk keadaan kereta aku..
Cermin kerete aku yg pecah.. nasib baik tak retak seribu....
tapi tetap kene tukar cermin kete jugak...
Bonet depan aku yg kemek..
kete ni baru jer Spray cat baru tak sampai pun sebulan..
kemek pulak.. nampak tak bulatan yg aku buat tu sampai bertanduk kete aku dibuatnya...
 Ni gambar dari dekat sikit ye..

tapi yang penting kitorang sekeluarga selamat dari kemalangan yg tidak di ingini..

disebabkan dah mcm ni aku n en. suami terpaksa antar adik ipar aku ke rumah abg Ipar aku kat Alam budiman, Puncak alam.. sbb abg ipar pun nak balik kampung jugak.. sbb adik ipar aku nak menerima duit dari pihak lelaki.. lagipun majlis dia tak lama lagi dah.. jadi kitorang pun berpatah balik ke rumah.. tak jadi nak balik kampung..


10 comments:

  1. adoiiii...syukur xde pape kan

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah xpe2..tapi mcm mn plak bonet kete dpn tu leh terbukak plak ek?

    ReplyDelete
  3. lelord - tulah syuku sgt sbb takde apa2..

    Lady D - maybe masa en. suami isi air battery bonet tu tak tertutup kuat kot.. sebelum gerak tu.. en. suami ada isi air battery.. dia kata dah tutup kuat.. tapi tak tahulah.. benda nak jadi jugakkan..

    ReplyDelete
  4. syukurlah tak jadi apa-apa...paniknya kalau jadi kat saya....wind screen kalau insured blh claim balik..

    ReplyDelete
  5. uisshh..camner bonet waja bleh trbukak trus kene cermin..laju sgt ker..bkn bonet bkak sampai separuh jer ker...emm kete bru spray lak tu..sib baek cermin x pecah kene muke..x per janji nyawe sefamily selamat..itu lebih penting...
    moral of the story:lps ni kene chek betul2 bonet depan n blakang dah tutup rapat2.. prnah hri tu bonet dpn kete kte x tutup sampai tmpt keje wport..sib baek t trbukak plak.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah.. xde pape yg buruk jadik kat family akk kan.. saye x sempata lagi say thanks to akk coz lawat blog saya.. n 1 thing, akak telah di TAG.. sile r menjalankan tanggung jawab tu k.. tq..

    ReplyDelete
  7. mamashasha - alhamdulilah, tulah ni tgh nak apply insurance windsreen lah.. nasib baik ada.. boleh lah cover kan.. lagi2 hujung bulan lak tu..

    ct fad - taktaulah fad bende nak jadi.. redho jelah..

    honey - nasib takder apa yg buruk.. akak risau bakal pengantin yg ada dlm tu je... huhuhu... bkl pengantin tu kawan awak Nor Aziyan tu... risau jugak akak.. dah majlis tak lama lagi..

    ReplyDelete
  8. ya allah...takut lak bc cite u nih...

    syukur u x apa2 kan...

    ReplyDelete
  9. ratu kebaya.syukurlah akak dapat melihat ko kembali pada senin ni. dapatlah ko memakai shadow baru ko ngan merasa purse baru tu.syukurrrr . tak pe setiap kejadian tu ada hikmah.apa macam, macam ustazah tak? khe khe.

    ReplyDelete
  10. Semuanya di luar jangkaan .. syukur takde apa-apa.

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...