Perasan jahat dari otak aku..

Salam... 

Minggu ni en. suami pergi kursus kat Instun selama seminggu. Jadinya tinggal aku empat beranak jelah termasuk adik aku. 

Jadinya malam tadi aku dalam dilema sikitlah... dahlah en. suami pergi berkursus. Akul pulak tido bertiga je dengan Uzrei dan Uzair. 

Kebetulan petang semalam aku keluar dengan adik aku pergi cari barang2 yang tak cukup untuk majlis pertunangan dia. Sampai rumah pun lebih kurang jam 9.30 malam.. Nasib baik anak buah aku datang melepak kat rumah aku malam tadi. Dan aku tahan suruh dia tido kat rumah aku. Dasar penakutkan sampai paksa anak buah tido rumah aku.. tapi pandai pulak anak buah aku dah stanby kain baju dia.. ke dia memang nak tido kat rumah aku.

Lepas dah sediakan kelengkapan tido untuk anak buah aku dan suaminya.. aku pun naik ke bilik untuk mandi dan terus kebabom tido.. masa tengah nak mandi tu aku pun peliklah.. Apesal lantai bilik air aku basah ni.. dalam kepala aku ni dah fikir jahat dah. "ada orang naik rumah aku tumpang mandi ke?" wakakak.. ada pulak orang masuk rumah orang nak tumpang mandi ye.. Pehtu mandi kat bilik atas pulak tu.. Padahal kat bawah bukan takder bilik mandi.... Tak logik... Yang lagi peliknya tetiba aku nampak macam kesan tanah merah kat lantai rumah aku... wah...... Terus berdebar dada aku.. Dalam hati ada benda mistik ke dalam rumah aku.. Walaupun hakikatnya memang ada pun benda mistik tu tapi aku sentiasa abaikan je... yelah dia tak kacau aku, takkan aku nak kacau diakan.. orang kata benda halus ni suka lalu lalang.. jadi aku anggaplah dia lalu lalang kat rumah aku... Takkan dia nak minta izin pulakkan.. kang mau aku tergolek tangga dibuatnya.

Tapi masa aku terpandangkan tanah merah kat lantai bilik air tu.. Memanglah perasaan takut tu ada.. Tapi tetap cekalkan jiwa supaya sabar.. Terus mata aku pandang siling bilik air... pehtu.. dalam hati terus cakap Alhamdullilah rupanya bumbung rumah je bocor.. Kebetulan petang semalam memang hujan lebat pun.. Yang tanah merah tu datangnya dari tanah bumbung yang bocor tu masuk lak dari lobang udara kat dalam bilik air tu.. Lega sikit hati..

 Gambar pinjam dari google..
rumah aku takder aircond ni.. hehehe

Tadi pepagi lagi aku dah call orang untuk check bumbung aku.. samada betul atau tidak bumbung tu bocor..  mungkin bumbung tu bocor kesan dari angin yang kuat kelmarin kot.. harap-harap betullah.. haish... otak ni apalah suka fikir benda bukan-bukan

Tapi tulah hati ni kalau ada perasaan jahat tu.. Mesti asyik teringat pasal benda mistik je.. Boleh satu malam aku tak boleh tido asyik memikirkan benda mistik tu tengah berlegar-legar dalam bilik air.. Pehtu si uzair pulak malam tadi jugaklah dia nak menangis tak benti-benti.. Aku buat susu pun dia tak layan aku.. Sudahnya sampai pagi susu tu terbiar tak berminum.. Rupanya si uzair nak tido kat lengan aku.. Hehehehe.. tulah biasanya si Uzair ni tido kat lengan en. Suami. Aku bebas ke berkuak lentang tido tanpa ganguan uzair.. Sekali malam tadi Uzair mencari lengan en. Suami aku pulak.. Bila aku letak lengan aku boleh dia taknak.. Lain kali aku kena photostat lengan en. suamilah.. Senang sikit bila en. Suami pergi kursus panjang.

Korang pernah tak perperasaan jahat macam aku ni.. Hish.. apa korang buat kalau perkara ni terjadi kat korang?


24 comments:

  1. owhh kalau saya mesti terpikir pasal pencurik jek...akekkekekeke

    mesti uzair rapat dengan ayahnya nehh

    ReplyDelete
  2. Bila suami takde, mmg kita takut tak tentu pasal. Kalau hantu maybe boleh dihalau dgn ayat2 quran, tp kalau perompak? Ishh.. nauzubillah la kan.

    ReplyDelete
  3. LIEYA bace cite akak ni pun sah2 lieya pikir bende mistik kak eheheeheh...otak kite mmg dah set bende2 gitu kan kak....tapi harap2 bukan le....betul le tu kak sebab bumbugn bocor kot tu....

    ReplyDelete
  4. hehee..bila ada sesuatu yg pelik berlaku selalu nak mikir yg bukan2 kan..sama lah..

    manja nya die dgn si ayah ye tido harus berlengan kan ayah..

    ReplyDelete
  5. bila kita rasa takut..selalunya mcm tu dlm otak kita..mesti pikir yg negetiv dulu..biasa jer ni sis..akk pun sama juga...

    ReplyDelete
  6. Bercampur dgn perasaan takut memang macam-macam berleger kat kepala kita RK. Kakak pun sama. Kalau abang outstation semua lampu kat rumah tu kakak on sampai pagi... takut punya pasallah...

    ReplyDelete
  7. mcm2 kita fikir kan.. bukan ratu jer akak pun sama fikir mcm2...hehe...asalkan kita beringat pun kira okey jugak...

    ReplyDelete
  8. tergelak iols baca bab photostate lengan tu...
    nokk... bagi lah anak uols selimut ngan kain pelikat abahnya.... heols rindu kat abahnya tu lah... dah biasa tido kat lengan abahnya...

    bab mende2 mistik ni... emmmm... sokmo tak mo layan beb... kang melarat harus sampai ke pagi tak tido...

    ReplyDelete
  9. klu saya pon dah terpikir mcm2..klu suami takde ni mcm2 kita pikir,ada bunyi la apalah kan..hehe

    ReplyDelete
  10. ahaha same lah mcm hany, imaginasi tu tinggi jer kan...seb baek kan...

    ReplyDelete
  11. lain rasanya bila hubby tau org lelaki x de kat umah, time tulah pulak dengar macam2 bunyi...selalunya pasang lampu je biar terang sikit..

    ReplyDelete
  12. hehehe... baca yasin je la... ;p

    ReplyDelete
  13. kalau ana, mmg cuak la duk dgn anak2 je...mcm2 perasaan ada...

    ReplyDelete
  14. SY tak smpt berperasaan jht sbb mmg dah ade org buat jht kat umah sy - pecah umah. Uwaaa!

    ReplyDelete
  15. tak best kan kalo hasben outstation..
    haha

    ReplyDelete
  16. kkdg i pun fikir yg bukan2...
    istigfar byk2 then cepat2 berbalik pada jalan yg benar hehehehe

    ReplyDelete
  17. kalu gitu kena standby lenganlah utk seminggu ni..hehe.

    ReplyDelete
  18. perangai uzair mcm farah la..suka tido atas lengan abah...

    eemm..kalau kakD cuak juga...

    ReplyDelete
  19. biasa la tu, kalau dah jadi malam2, otomatik fikir2 hal mistik. pdhal dah sah penakut.hehe

    ReplyDelete
  20. kalau saya pun saya seram tak tentu pasal... pantang ada bunyik pelik, saya dah fikir bukan2.

    ReplyDelete
  21. pernahgak jadi..balik2 rumah tgk cermin tingkap terjungkit naik..tapi bila masuk elokje kamera semua duk terbongkang..takde pulak benda hilang ke ape..(eh..tapi tak taula tabung sufiyyah kan..aloo..balik kang nak check la..)..

    yabang sendal belakang pintu dgn payung..kiranya kalau betul ada org masuk..payung tu mesti jatuh

    ReplyDelete
  22. i'm back..hehehehehhehe...rindu la...kat RK...

    ReplyDelete
  23. ratu kebaya, kalau saya pun suspend jugak. ada 1 kejadian, saya balik rumah sorang, anak kat rumah inlaw, husband x balik lg. bukak TV atas nak pasang azan and masuk blik tutup pintu mandi sumer. Bila keluar bilik air, tgk TV sudah bertukar siaran, jadik 613. Bersangka baik je, maybe sbb jiran sebelah drill dinding, jadik gegaran tu buat kacau sikit wiring rumah... huhu misteri sungguh.

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...