Telifon

Salam... 

ha.. kan besar gambar telifon aku letak ni..
Ni kalaulah caller tu ada terbaca.. aku mintak tolong jangan letak telifon ye.. penat tau kaki aku nak melangkah dua tapak kat meja sebelah.. wakakakak... kejikan.. tu dasar pemalas.

Petang-petang ni aku nak meroyan citer pasal telifon lah.. sebabnya selalu aku dapat internal call ari opis tapi bila aku angkat orang yang call tu akan letak bila dengar suara aku.. Herm tak faham betullah.

Bukan sekali dua aku kena.. rasanya sepanjang empat tahun aku kerja kat sini.. kalau dihitung-hitung lebih dari seratus kali lah.. Aku taulah caller tu bukan nak cakap kat aku. Tapi kalau dengar suara aku yang lemak merdu ni apasalahnya cakap jelah nak cakap ngan sape pun.. tak kisah punlah.. Ni aku dah cakap hello.. Dengan berbudi bahasa caller tu terus letak.. Elok hati aku suci murni tak nak mamakian orang terus terkeluar makian yang memang hilang kesopanan bahasa akulah. Tak ke memasal hati aku dapat titik hitam pulak. haishlah manusia.. 

Ni aku tengah type entry ni pun telifon tengah berbunyi tapi sekali je tak sempat aku angkat pun.. nasib baik.. kalau tak hilang lagi hati aku yang suci murni ni... Agaknya caller tu dah terserempak dengan orang  yang di cari kat tingkat atas kot. tu yang caller tu terus letak telifon..

Ni jap lagi nak ngadu ngan kakak yang empunya telifon sebab ada orang telah buat hati aku hilang kesuciannya.. chewah.. manja benar siap nak ngadu domba kat kakak tu kan.. ada ku kesah..

Ok.. tu jelah citer meroyan di petang hari ni..

babai.

Psst : petang semalam punya meroyan sambung pagi ni.. hehehe

14 comments:

  1. entry uols buat iols gelak besar...
    kat opis iols sokmo gak jadi gitu..
    nak plak bila yg jawab tu - ornag yg kita tak berkenan - or dia tak berkenan kat kita....

    wakakakakaka

    ReplyDelete
  2. aku bace pun naik hangin kak.....pantang betul org terus letak2 tipon ni...tak de budi bahase kan....cer ko detect kak sape yg buat camtu, patu pi sound setepek....ha hahah...batu api lak aku kak heheheh

    ReplyDelete
  3. gagap kut bila dgr suara lemak merdu kabaya ni...tu yg gemuruh nak bercakap...

    ReplyDelete
  4. laa..ada plk cmtu...mesti org tu kenal ratu kebaya ni..tu psl dia terus letak kan...emm something wrong..lau fieza mmg puas mikir la nk cri sebab musabab..hehee...

    ReplyDelete
  5. Kalau macam ini kena hantar dia ke kem motivasi etika menguna dan menjawab telefon RK... memang ada org jenis macam tu...

    ReplyDelete
  6. office ni pulak.. kiotrang dah pindah office..dah split dgn enginerr..

    tapi org duk call sini nk ckp dgn engineer,,bila cakap ni bukan opis engineer tu..diorangtak paham bahasa...nak jugak kita sambungkan.mana la bleh..selalu naik darah sbb tu..huhu

    ReplyDelete
  7. he he he.....gitew plak citernya yerkkk
    kalau kat office zana nie
    jadi bila ada yg affair
    if dia call tp bukan affair dia yg jawab....terus dia letak
    ceh!

    ReplyDelete
  8. dia saja nak dgr suara RatuKebaya tu...

    ReplyDelete
  9. ada jugak org yg perangai mcm ni kan...mcm2 la..

    ReplyDelete
  10. Uiks? Ade gak kes mcm nie eh? Saiko ke? Atau peminat misteri? Boleh jadik gak tu kan? Mmmm...

    ReplyDelete
  11. setakat ni tak penah lagi alami kes macam ni walau saya berkongsi telefon...

    ReplyDelete
  12. hehe,,, mcm2.. ni msti ada org rindukan nk dgr suara ni

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...