Kemengadaan melanda...

Salam.. 

Memuaskan nafsu makan mak buyong sebelum menjelang bulan puasa...  Gambar dah lama pun ni.. tapi tak lama manalah.. dalam dua tiga hari nak puasa.. aku dan adik aku lepak kat Aeon, Bukit Tinggi. Semata-mata aku nak makan Nasi Ayam bercendawan (Claypot). 

Alasan utama.. nanti bulan pose takut terkenang-kenang... tak logik sungguh alasan akukan.. padahal bila-bila masa boleh pergi kalau nak makan nasi ni kan.. Tapi disebabkan aku asyiklah memekak-mekak nak makan nasi  ni. En. suami pulak malas nak layan kemengadaan (ada ke ayat ni) aku ni.. Jadi diri sendirilah pepandai cari sendirikan... Kang terliur lak baby dalam perut aku ni... Cheh.. alasan lagikan.. 

Jadi disebabkan kemengadaan tu dah over melampau adik akulah terpaksa jadi peneman malam tu.. Meh tenggok nasi ayam bercendawan ni.. jangan korang terliur sudahlah.. kalau terliur, sabarkan dulu hati tu.. malam karang lepas berbuka ala kadar baru korang pergi cari sendiri ye... aku tak tanggung risikonya kalau korang terliur ye.. wahahahaha.. ayat over disitu ye..

 Tada......... Nasi Ayam Bercendawan (claypot)
memang puas hatilah.. tapi kalau letak telur separuh masak.. lagi nyum.. nyum.. nyum...
aku lupa pulak nak suruh letak telur separuh masak... 
tapi takperlah.. next.. next... termengidam lagi aku boleh pergi lagi..
sekarang belum lagi ada rasa mengidam yang mengada-ngada manja lagi.. cheh... poyo jekan...

Tapi yang bestnyer... adik aku yang blanje malam tu... terima kasih lah ye.. tunaikan permintaan kakak ko yang mengada-ngada tahap dewi ni.. hahahaha

ok.. dah habis..
sekian..

babai.

11 comments:

  1. bestnyer ader adik yang baik hati menurut permintaan kemengadaan kakaknyer..siap belanja lagikk...maner nak dapatt...:P

    ReplyDelete
  2. Very High risk betul lah masuk kat sini...terliurrrrr...

    ReplyDelete
  3. mengandung adalah masa paling sesuai nak mengada2..hahaha..best!

    ReplyDelete
  4. Mujur mengidam nak makan nasi ayam yang ada cendawan, bukan nasi ayam yang dah bercendawan! hehehe... kakcik gurau2 je...


    :)

    ReplyDelete
  5. masa pregnant ni la nak mengada2 nya..lepas ni kalu mengada lg, xde org layan pun agak nya..huhuhu

    ReplyDelete
  6. kalo dah teringin, mmg tak boleh nak tangguh lama2. boleh merajuk kalo tak dpt mkn

    ReplyDelete
  7. tutup mata tak nak tengok. haha

    ReplyDelete
  8. Mengidam yg mudah dapat masih ok lagi RK tak peningkan org nak cari..

    ReplyDelete
  9. kemengadaan,,emmm sedap bunyi nya leh tak pinjam ayat ni bila sy up date blog sy?sy nak gak KEMENGADAAN..hehehe betul kan ejaannya..?

    ReplyDelete
  10. Sedapnya..Lama tak makan ayam nih! Nasi ni letak sayur sawi lebih makan ngan sup wah! terbaik..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...