Mempizza kiter...

Salam...

Jangan salah sangka ye... Ni bukan projek membuat pizza.. tapi projek mentekedarah pizza.. waa... ayat tak boleh blah kat situ sebaba mentekedarah kan.. over sangat dah bunyinyer.. dah macam samseng kampung dusun pun ada.. tapi apa salahnyakan... 

Ni kes mentekedarah pizza masa last week lah... adik aku puasa.. jadinya dia teringin banget nak makan pizza.. Padahal bukan tak pernah makankan.. Tapi bila puasa ni nafsu makannyer lain macam sikit.. Kalau boleh semua nak makan.. tu yang selalu berlakunya pembazirankan... Mula awalnya dia ajak aku masak nasi ayam.. aku on je kalau nak masakkan... Tapi bila petang tu on the way nak balik rumah dari opis.. aku tanya dia betul ke nak masak nasi ayam.. sebab aku nak singgah kedai beli barang-barang untuk masak nasi ayam..

Tapi... adik aku ni dah banyak kot jenis makanan yang terbayang-bayang kat mata dia termasuklah pizza.. Jadinya dalam perjalanan tu dia request nak makan pizza.. tak jadi nak masak nasi ayam... Pergh... aku apa lagi.. on jelah.. lagipun malas jugak nak masak nasi ayam ni... kalau hari minggu oklahkan.. ni hari bekerja.. memang tahap kemalasan yang melampaulah...

Jadinya mempizzalah kitorang kat Pizza Hut, Aeon bukit tinggi... Yang penting adik aku yang belanja... seronoknya.. tak penat badan dan perut pun kenyang... hehehe.. malas melampaukan... Jadi inilah hasil mempizza kitorang.. mudah dan cepat.. cuma perlu keluar duit dari poket je.. hehehehe.. yang penting bukan poket aku, tapi poket adik aku...

Mushroom soup... paberet aku ni.. 4 mangkuk pun aku boleh habiskan macam orang lupa diri.. pehtu.. tersandar kekenyangan..

 sepatutnya 4 garlic breadstick... Tapi satu dah ngap masul mulut.. tinggallah 3 garlic breadstick bersama spoon.. hehehe.. sesuka hati aku je kan..

ni namanya combo of Toasted Chicken & Cheese Rolls, Criss-cut fries and New Orleans Drumette..
memang sedap.. terutama toasted chicken & cheese rolls tu... aku n en. suami je yang bedal.. hehehe.
 Air putih ni set dengan pizza yang kitorang order.. pehtu air tinggi ni ntah apa namanya.. adohai.. masam nak mampus.. tak mampu aku nak habiskan... masa nak balik tu adalah tinggal lagi suku.. sayangnyer... sebenarnya aku order lain.. tapi budak tu antar lain.. tapi aku malas nak bising-bising.. aku layan jelah... tapi rasanya memang tak masuk dengan piawaian tekak akulah.

 ni en. suami punyer.... baked chicken rice.. macam tulah bunyi agaknyer.....

 oooo.. nama pizza ni aku dah terlupa.. apa ye namanyer...
 ni sebenarnya adalah set untuk kids meal.. aku kalau kids memang aku amik set pizza nilah.. hehehe.. sebab maknyer pun boleh makan jugakkan... kalau dua orang budak ada dua pizza extra yang comel.. jadinya ada penjimatan disitu.. takyah nak order pizza samapi dua ketul regular kekan.. order satu pizza regular pastu ada tambahan 2 ketul pizza kecik.. ok.. secara tak langsung aku dah bagi korang tips untuk makan pizza dengan meriah dan jimatnyerkan.. hehehe..

Tukang blanje pizza ni aku tak snap pulak gambar dia.. yang ada hanyalah gambar makanan semata-mata untuk tatapan korang ye... Terima kasih pada tukang blabjer.. kalau baca entry ni harap blanjelah lagi ye.. hehehe...  secara tak langsung tamat sudahlah entry kali ni... nanti ada citer lain aku update balik ye... Maklumlah.. Buffered Earning nuffnang tengah menari-nari nilah idea nak update blog tak datang-datang.. aduhai... 

Ok.. sekian... babai......

21 comments:

  1. aduh kak...takde ke org nak belanja saya pizza nii...saya pun suka mushroom soup tu..

    ReplyDelete
  2. Hmmm!! Lapa balik la pulak lepas tgk gambo pizza tu... padahal baru lepas sental nasik lemah hehehe

    ReplyDelete
  3. Mesti bersandar kekenyangan nieh...hehe...

    ReplyDelete
  4. pizza le plak... lapar derrrrrrr!~

    bestkan uols - kalo makan ada orang belanja ni
    perut kenyang pun bleh jadik lapar balik kekdahnya!
    ekekekeke

    ReplyDelete
  5. alah akak...kejam laaa...tak pasal2 tingin nak mkn pizza plak dah...pantang tol mate ni tgk makanan...manjang tingin jugak...kate nak diet konon wakakakakaak

    alah kak, tak pe bedal 4-5 mangkuk sekali pun....makyong katenye kan hihihihi......

    ReplyDelete
  6. Sedapnya... tambah2 sedap bila orang yang keluarkan belanja. :)

    ReplyDelete
  7. kite dh follow ratu kebaya...

    salam kenal yer.. ^_^

    ReplyDelete
  8. dah lama tak mempizza kan diri..

    ReplyDelete
  9. wahhh. lenkali mentekedarah pizza jgn lupa ajak KC ye. I like. hehehe.

    ReplyDelete
  10. saya pon suka mempizza sis...sedapnyer...ujung2 bulan nih...ngeeee

    ReplyDelete
  11. adoyai ..terus rase nak order pizza ...huhu :P

    ReplyDelete
  12. lama nya tak makan pizza hut... nengok gambarnya, mengiurkan

    ReplyDelete
  13. sedapnyaaaa..meleleh air liur ni...silap saya baca entri ni time lunch macam ni! hahahaha

    ReplyDelete
  14. terliur laa saya...lamanya tak makan pizza...

    ReplyDelete
  15. Adik tak sampai hati nak suruh kakak masak dgn keadaan mak buyung kan. itu dia sanggup belanja semua... apa lagi tinggal ngapp senang kan:)

    ReplyDelete
  16. Lama tak gi makan pizza hut.. selalu oder take away domino jerk..nampak sedap laa plak.. nyum2.. TQ tips..tuh.. :)

    ReplyDelete
  17. waaa dapnye.... ingt buat sendiri tadi..hee~

    ReplyDelete
  18. lamanya tak makan pizza....
    http://www.sayeshukepink.com/2012/07/sorry-please-try-again-later.html mari join sini dear..banyak hadiah menarikkk

    ReplyDelete
  19. lama dah tak mempizza ni. ish kempunan nengoknya hahhh

    ReplyDelete
  20. kalini saya pon jadi suka makan pizza hut sebabnya anak2 pasti makan free..aekekkeke

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...