Lirik Lagu Kekanda Adinda – Monoloque ft Atilia

Lirik Lagu Kekanda Adinda – Monoloque ft Atilia
(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?

(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!

(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Pertama,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!
kenapalah dengan aku ni.. mungkin banyak lagu baru yang rentaknya lebih kurang je.. dan sekarang aku jatuh cinta pulak dengan lagu ni.. walaupun aku baru je dengar lagu ni dalam 2 hingga 3 kali saje.. tapi bila dengar je memang aku terus terpaut.. korang dah pernah dengar lagu ni.. tapi aku rasa lagu ni macam sesuai untuk orang yang dah berumahtangga jelah.. tu bagi pandangan aku hehehe.. tamakkan aku.. untuk orang berumahtangga je boleh.. yang masih couple maple tak leh tau..

p/s : korang layan tak lagu ni.. ?

15 comments:

  1. tak pernah dgr lgu ni...tp skrg seronok dgr lagu "klu berpacaran.."...

    ReplyDelete
  2. klu berpacaran tu tau la. lagu sedap tapi nak suka takleh sbb kita menyampah dgn atilia. jgn tanya kenapa. heheh.

    ReplyDelete
  3. belum dgr di radio..kt youtube ada kot..hehehe..

    ReplyDelete
  4. i likeeeeeeeeeee lagu ni..... sweet jer dengar

    ReplyDelete
  5. tau lagu ni..tapi sore mamat tu cam pelik.. hahahaha...rentak tetap syok

    ReplyDelete
  6. sukaaa bila dgr lagu ni lain skit ..anak bila dgr lagu ni mesti ckp..lagu mumi..lagu mumi..

    ReplyDelete
  7. pertama kali dengar kali nie.. ena tergelak.. sbb liriknya yg sempoi habis.. maksudnya sampai terus tak main pusing or nak kena pk..

    ReplyDelete
  8. Salam ziarah ya,

    tak pernah dgr lagi lagu ni. dah lama tak dpt dgr radio..huhu..tapi dengarnya lagu ni agak popular. terus tambah famous si Atilia.

    ReplyDelete
  9. Dah pernah dgr lagu ni..
    1st dgr dah suka..
    Masa tu rumah terbuka wanita hari ini kalo x silap kat tv3..
    Tp lgu ni mmg sesuai tuk org2 yg dh kawen la..

    ReplyDelete
  10. Atilia ni kurang minat, suka lagi mak dia.nenek rock

    ReplyDelete
  11. atilia ni makwe aku dlu mse tadika

    ReplyDelete
  12. saya pun suka sngt lagu ni..ada nasihat tersurat jugak tur

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...