Sakit perut

tak tahulah apa yang aku makan semalam.. daaari petang semalam sampailah sekarang perut aku memulas-mulas.. kalau ke tandas tu tak payah cakaplah aku rasa dari pagi tadi sampai sekarang ni dah dekat 10 kali aku pergi.. bila datang malas nak pergi tandas tu aku tahan je biar sampai betul2 nak ke tandas baru aku lari.. 

ni baru lege sikit aku sapu minyak cap kapak kat perut.. kalau tak sapu minyak lagilah sampai nak rasa demam aku dibuatnya.. masa sakit perut ni walau sesejuk mana pun aircond aku tetap rasa panas dan berpeluh.. nasib baik sakit perut tak sampai muntah2

dulu masa kat tempat keje lama aku kakak tu suka cakap perut aku ni reject sebab kalau aku tersalah makan je mesti aku akan kene cirit-birit.. sampai lemah2 badan aku dibuatnya... sampailah sekarang aku memang tak boleh makan sesuka hati je.. tapi bila kat tempat keje kalau aku tak bawa makanan dari rumah aku terpaksa jugak beli kat canteen atau pun pergi keluar untuk cari makanan.. maknanya aku takder pilihan lain untuk memilih.. kalau sakit perut pun aku terpaksa redha jelah menahan sakit tu..

 nasib baik ada pil ni.. balance sakit perut hari tu..
kuranglah sikit sakit perut aku..

note : nasib akulah tak leh makan sebarangan..

14 comments:

  1. alamak sakit perut pulak
    kene hati2 pilih makanan lain kali

    ReplyDelete
  2. kite bole geng - perut manje ;p...
    dah lebih 10 kali gi toilet tu - pegi klinik la... nnt melarat...

    ReplyDelete
  3. Alah ingat cerita pasal open house.ko makan apa pagi tadi .sampai sakit perut.ko tak cerita pun.patutlah masa lalu kat fax machine, tadi muka ko toye je.perut ko ni dah patut kena pergi check.sensitive.

    ReplyDelete
  4. laaaaaaaaaaaaaaa sian ko kak.....ape laa yg akak tersalah mkn ni kak....harap2 akak cepat sembuh kak yeak.....

    ReplyDelete
  5. akak pun semlm 4x masuk toilet, sakit perut, mkn tomyam kot, masa hirup kuah tomyam tu, tak hengat dunia, sodappp punya pasal

    ReplyDelete
  6. cuba akak minum teh o pekat skit...salah makan tu..

    ReplyDelete
  7. wah! pil chikit tu memang peneman sakit perut sejak MDT dari kecik :)

    ReplyDelete
  8. banyak sgt mkn kat open house kotttt...........heh3x..

    xpe2x.rehat banyak2..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  9. pil tu memang penyelamat...

    ReplyDelete
  10. pil tuh mmg mujarab..tapi tak boleh diamalkan slalu..takut kemudian hari tak elok untuk badan..slalulunyer kalau cirit birit.saya minum teh o pekat .. biar taik tuh jadik keras..ahahahha

    ReplyDelete
  11. kalo dh cerri berri mmg lemah je badan kan..rasa mcm nk demam..sib baik ada pil tu..lg satu..minum 100 plus bg tambah energy n gula n air yg dh hilang dri badan..

    ReplyDelete
  12. huhu.. siannya..

    ena pun ada gak kena camtu.. 2 hari lepas.. makan macam gamaknya.. nasib baik tak berlarutan..

    ReplyDelete
  13. hello!This was a really fabulous Topics!
    I come from itlay, I was luck to search your topic in bing
    Also I get much in your theme really thank your very much i will come daily

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...