Melepak

Salam..

Dah lama aku nak citer pasal makan-makan ni. Tapi asyiklah terperap kat dalam draft tak berpublish². Sebab sebok nak keluarkan citer terbaru jekan, tulah tamak sangat jadi macam nilah.

Masa ni kami pergi Giant, Port klang sebab nak beli barang dapur sikit. Lepas habis beli barang dapur, en. suami ajak makan kat Pak lee Cendol dia kata cendol kat situ sedap. aku pun on jelah. Dah orang nak belanja takkan nak tolak pulak rezeki.

Yang paling seronok uzrei & uzairlah sebabnya budak dua orang ni kalau masuk kereta je automatik perut diorang lapar. Mulalah keluar ayat "mama ujei laparlah... jom kita makan" diorang ingat setiap kali masuk kereta tu memang untuk makan je kot. Padahal bukan nak makan sangat pun. aku ngan en. suami jugak yang makan. Diorang cuma mengharu-birukan tempat tu je. Satu kedai suara diorang je.

Antara menu yang dilistkan.. siap ada harga lagi..

Uzrei dengan puzzlenya dan sebelum makan.. kita main puzzle dulu ye.. 

 En. suami dengan uzair..

 Cendol jagung.. oklah takderlah memberangsangkan.. bolehlah hilang dahaga.. 

 Mee udang.. tapi lain macam sikit rasanya.. oklah kalau lapar habis je..

 Mee sup.. aku tak tau rasanya.. tapi en. suami kata sedap.. sedaplah tukan.. 
dan untuk uzrei dan uzair aku order nasi ayam berempah.. 
Bertukar... kata uzrei.. terpengaruh dengan power rangers lah tu...

 Papa... taknak layan uzair ke?

 Oklah papa layanlah ni.. meh minum air dulu.. kang tercekik pulak.. 

Banyak pulak gambarkan... semuanya aku masukkan sekali.. makanan ni semua aku bagi 2 dari 5 bintang.. oklah dari takder bintang langsungkan... 
Selamat menjamu mata anda..

27 comments:

  1. bestnye byk makanan....nyum2...

    ReplyDelete
  2. papa bz makan kekdahnya kan...
    lupa anak kat sebelah
    heheheheh

    nokk... nampak sedap jugak lah cendol tu!

    ReplyDelete
  3. saya ingatkan kedai tu cina punya~`rupanya tokeh orang kita~~

    ReplyDelete
  4. 2 bintang je?? Kira ok lah ya? :)

    ReplyDelete
  5. comelnya buat ultraman camtuh.. cer kita yg buat ..kene penampo terus..hahah

    ReplyDelete
  6. cendol tu nak lg boleh<---seolah kakD yg p makan sekali la kan....

    ReplyDelete
  7. hahahahaha...kalau mcm tu saya ingat la..tak makan kat situ

    ReplyDelete
  8. ai pun kalu gaduh ngan en suami, suker cakap bertukar!!!!!.. hahahaha

    ReplyDelete
  9. wah,rajinnyer papa layan anak makan ek.sonang sket omak nak makan dgn aman.hehehe.

    ReplyDelete
  10. tgk suma makanan nie although kamoo rate 2 bintang..leh jd 5 bintang ni nok! Lapar secara tetiba...:D

    anak2 uols siap bw puzzle lg erk? Anak me bw keta cenonet..angkut satu plastic...

    ReplyDelete
  11. utraman makan nasi ayam berempah yek...comel jer...

    ReplyDelete
  12. Kakak seronok tengok bujang dua tu saja. Masa makan mesti kecoh nak layan 2 hero ini. Seronok:)

    ReplyDelete
  13. 2/5...ni markah tak lulus ni.....tak baper sedap la tu kan...tak per la kita cuba2 jer dulu..tak sedap atau 50-50 lain kali tak yah dtg lagi...

    ReplyDelete
  14. cer cikpah wat gaya ultraman mcm anak2 akak tu,tgk kena tak penampor haha,lwak la cik pah tu hehe

    sikit je kak bintang dia ek,maknanya ok ok la je ek..tp nmpk dlm gmbr mcm sedap hehe...

    ReplyDelete
  15. seriously xpenah pegi pak lee cendol w/pun dok dekat....asal pegi je tutup last2 give up da nk g...

    ReplyDelete
  16. 1st time tgk cendol ngan jagung...mcm best je.

    ReplyDelete
  17. Pak Lee Cendol ni kat Port Klang? kat area mana?

    ReplyDelete
  18. Woww sedapnyaa tgk cendol tuh..meriah jerk.. :)

    ReplyDelete
  19. salam knal..waa..restoran nmpak menarik..kat area mana nih..aik takkan 2 bintang je..

    ai folow ratu kebaya..jom singgah..

    ReplyDelete
  20. anak saya pun kalau keluar je mesti wajib kena makan.. pelik tul la,,

    ReplyDelete
  21. tolong tapau cendol jagong untok uncle satu....

    terangsang!

    ReplyDelete
  22. tang cendol tu mmg takleh tahan la kak..sejuk je bila masuk lam tekak..

    ReplyDelete
  23. sokakkk jugak masa panas2 bedal huishhh

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...