Cheque Nuffnang aku dapat beli kicap..

Salam... 

nampak gaya Cheque nuffnang tak lama lagi akan menyusul.. alhamdulillah dapatlah aku beli kicap.. oklah tu.. ada jugak tambahan stock kicap kat rumah... hehehe.. tapi yang sebenarnya tajuk kat atas tu takder kaitan pun dengan n3 kali ni ye.. saje je nak bagi korang teruja.. TERUJA tak? tak teruja pun takper...

saje je hari ni nak tunjuk kat korang makan malam aku semalam.. lagipun dah lama tak keluarkan n3 masak2 dan makan2 ni... tapi ni makanan biasa je yang sesuai untuk orang bekerja... semuanya yang pantas dan simple je ye.. tapi klu tiba angin rajin masak yang sesusah mana pun sanggup nak buat... tapi semalam angin tak rajin sangat.. yang penting boleh isi perut dan tak berkeroncong tengah malam...tak yah citer banyak.. layan jelah gambar kat bawah ni ye

Kobis masak kicap... (untuk uzair dan uzrei.. mama & papa tumpang sekaki..)

Sambal telur hancur.. (lauk masa bujang dulu... sedap dengan nasi panas)

Ayam goreng kunyit je... sedap ranggup lagi2 tang kulit ayam tu..

sekian sahaja n3 kali ni ye.. nantikan n3 akan datang..

Psst : hari ada yang rehat panjang mana korang nak menyoping ye.. ?

17 comments:

  1. ayam goreng tue sedap..nak2 lak kat kulit tue kan..memang lupa la kat kolestrol...cam..apa kolestrol..apa tue.hehehhe sedap kan..

    ReplyDelete
  2. tolong lap air liur saya ni... adusss

    ReplyDelete
  3. bestnye sambal telur... lama tak buat... :(

    ReplyDelete
  4. lauk simple membuka selera kan kak? tambah2 ada sambal belacan

    ReplyDelete
  5. aku dari semalam teringin nak makan telor masak kicap,letak cili padi cikit makan dng nasi panas perggghhh mesti terangkat

    ReplyDelete
  6. masakan ko simple kak..terbaik ok..sambal telur hancur tu..aku suka..

    ReplyDelete
  7. aishah, sambal telur hancur tu buat mcm mn? nmpak sedap...

    ReplyDelete
  8. Eida - tulah.. bila nampak kulit lupa kolesterol.. klu rewabg kenduri kawen best.. puas makan kulit ayam...

    NM02 - tgu jap ye.. nak cari kain jap..

    ejamaria - mmg best tau..

    liza - mmg membuka selera

    elly - sambal telur kicap.. wah memang sedap...

    Dee - mmg simple dee.. hari keje ni.. balik tu macam berat badan je.. hahaha...

    ana - senang je.. macam masak sambal tumis biasa.. tapi bila sambal dah pecah minyak baru masukkan telur...

    ReplyDelete
  9. ayam goreng ni, kalau takat garam dan kunyit pun dah jadi ummpphhh!!

    ReplyDelete
  10. terliur wehh...simple tp membangkit kan nafsu nak makann..!

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Memaklumkan blog lafazjiwaku telah bertukar ke Blog Zanna Rohim atas sebab-sebab teknikal teruskan kunjungan anda. Terima kasih

    ReplyDelete
  12. kebetulan pulak, maksu mmg expert bab masak kicap :)

    ReplyDelete
  13. telur masak kicap tu saya baru jer tau resepi tu 3 bulan lepas..
    siap amik resepi kat belog mat gebu lagi..haha!

    ReplyDelete
  14. Kulit ayam mmg terbaik kan. Tapi ingat, perempuan tak blh mkn byk kulit tu. X elok untuk kesihatan.

    ReplyDelete
  15. huhu x g nyopping la aishah duduk rumah saja...hehehe dua dua kemalasan nak kuor. ;)

    ReplyDelete
  16. semuanya nampak sedap sgt hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...