selalu lupa letak tajuk..

Salam... 

Tiga hari bercuti, hari ni mula bekerja rasa mengantuk ya amat. Rasa nak sambung je cuti lagi. tapi memandangkan cuti tinggal sehari je lagi.. Kenalah sabokan diri je.. terpaksalah abaikan mata mengantuk ni..   
Ni nak citer korang pernah tak alamai perkara macam aku ni.. Remote tv aku selalulah hilang kat celah-celah kusyen, berjalan naik kat bilik ataslah.. tu keje anak akulah.. memang saje nak sorok remote dari aku. kengkonon kalau sorok remote tu nanti aku tak leh nak tukar channellah.. Biasalah uzrei.. kalau citer karton boleh 24 jam mengadap.. aku nak layan mastercheff pun tak dapat. Jadi bila dah penat asyik mencari remote je.. Jadi dapatlah idea macam gambar kat bawah ni..

Jadinya aku lekatkan dedua remote ni dengan selotip.. Takyah nak gaduh-gaduh mencari remote dah.. senang citer.

 tengok.. dua tiga hari ni rasa tenang je tgk tv.. sebab takyah nak tercari-cari remote.. remote astro no pun satu hal.. bila nak kuatkan suara guna remote astro ni bukan boleh pakai.. apa masalah ntah.. memula guna sehari je boleh.. esoknya kena guna remote tv. masalah betullah..

 Pengaruh iklan Prego dengan Chef Riz.. G kedai beli sos spagethi cheese n herbs.. Pergh.. memang sedap.. hasilnya macam gambar kat bawah ni... sedap hingga tak nak pandang aku dah.

 Slurps......... macam makan megi lak..

 Dekat 4/5 kali bertambah makan spagethi ni... tapi dalam kuantiti yang sikitlah.. bebudakkan..

ok.. sambung buat keje..

Psst : tengah menghitung hari ni... hehehe..

22 comments:

  1. Betui2..selalu jer hilang remote cntrl gak! Gd idea nie bila wt cmni..kreatif..:D

    ReplyDelete
  2. suka tabng idea remote tuh... leh tiru lah hehhee

    ReplyDelete
  3. idea yg bernas tu...nampak sedap spageti tu

    ReplyDelete
  4. kitaorg pun selalu hilang remote control tu..merata2 letak nya..hu3x..

    ReplyDelete
  5. betul la..
    remote astro ni kadang ok kadang tak..
    kalau yang remote astro biasa tu tak de pulak macam ni..
    sejak pakai beyond la selalu remote buat hal..

    ReplyDelete
  6. hehee kelakar pulak tgk remote di selotip kan...sng tak gaduh ilang dh..

    ReplyDelete
  7. keh keh keh ...kreatif ko kak...suke care ko ni kak..lieya pun selalu gak ilang remote...selalu jadi mangse suruh kene cari si mia mija laaa hahahaah....ye laa dieorg pun yg selalu tgk tv heheeheheh

    ReplyDelete
  8. Dah terbuktilah kesedapannya itu. :)

    ReplyDelete
  9. Kalau hilang jugak, dua dua remote lesap!!! ekekekeke

    ReplyDelete
  10. senangkan lekat remote mcm tu... x yah dok pening cari...hehe...

    amboi berselera nampak hero sorang tu mkn spagerti...x nampak org dah tu...hehe

    ReplyDelete
  11. nampak sedap la....boleh cuba....mintak resepi boleh...

    follow sini..

    http://jejari-niza.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. remote kat rumah saya kaalau hilang cari dalam bakul mainan. insyaAlah jumpa.

    ReplyDelete
  13. satu idea yang baik jugakkan klu di tapekan macam tu....taklah hilang aje...

    ReplyDelete
  14. kalau kt rumah ucu pulak..setiap 2@3 bulan mesti ganti remote baru, nasibaik beli kt pasar malam je..RM 10.00 habis cerita..

    ReplyDelete
  15. selalu buat spaghetti bolognese je...e\kene cuba ni.. =)

    btw..terrrrnampak air atas meja,,,air tu nampak mcm lagi sedaaap je...teh tarik satu!..hehehe =)

    ReplyDelete
  16. brilliant idea tuh..kompem tak ilang dh remote..amboi..kemain sedapnya makan spageti...yummy

    ReplyDelete
  17. bila remote hilang rasa cam nk misscall jek...haha

    ReplyDelete
  18. Good Idea.. hehehe..tak ler ilang yer.. :))

    Nyum2 sedap tgk spegetthi tu :)

    ReplyDelete
  19. ko mengitung hari tuk bonus ker kebaya...

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...