Jamaah... oh... Jamaah...

Salam...

Lepas waktu sahur je aku mesti tengok geng mengaji (razak ahmad, adibah noor dan ramai lagi) dengan moreh (lakunan ayu raudah dengan rusdi ramli). Seronok tengok citer geng mengaji sebab lakonan budak² yang comel. Dan citer moreh pulak sebab si ayu raudah tu berlakon gedik sebab nak ngorat rusdi ramli.. Kelakarlah kiranya dua citer ni.

Tapi aku bukan nak buka citer pasal dua cerita ni. Yang sebenarnya aku nak citer tentang seorang satu rancangan dakwah dekat chanel 141 alah chanel indopack yang baru ni. Channel tu kan ada free sampai 14 august ni. Rancangan tu tajuknya Islam itu Indah. 1st time aku tengok rancangan ni lembutnya ustaz ni. Lepas aku dah dengar cara penyampaian dia.. Lepas sahur je mesti aku nak dengar apa saja topik yang dia sampaikan. Menarik dan membuatkan aku faham apa yang dia sampaikan. Walaupun kekadang ada diselitkan secara gurauan. 

Tapi part yang paling aku terasa bila part yang last sekali. Setiap kali nak pengakhiran rancangan mesti ustaz tu akan baca doa yang berkaitan dengan topik yang dia sampaikan. Kalau topik mimpi dia akan berdoa untuk mimpi² yang baiklah. Macam tu jugak topik yang lain. 

Kalau korang nak tengok cara dia menyampaikan sesuatu topik tu korang boleh tengok kat chanel 141 jam 5 pagi.

Inilah ustaznya. nama dia Ust M. Nur Maulana. 
Twitter dia ~islamitu_indah~

Cubalah tengok pasti tak rugi. memang sanggat menarik dan penuh dengan isi yang bermanfaat dan disampaikan dengan penuh emosi. Setiap kali akhir rancangan mesti airmata akan tumpah bila dengar setiap doa yang dibacakan oleh ustaz ni.

17 comments:

  1. Kakak tak ada astro RK. So memang tak dpatlah nak tonton. Mesti best kalau ikut apa yg RK katakan itu...

    ReplyDelete
  2. saya tak sempat tgk tv pon kak. balik terawih je bummm tdo !

    ReplyDelete
  3. Nampak sempoi je Ustaz tu - yang penting isi dari apa yang disampaikannya. :)

    ReplyDelete
  4. tak penha tengok pun chanel tu
    ok... nanti iols tengok balik karang
    thanks RK!

    ReplyDelete
  5. lepas sahur jer akk tido balik Kebaya..kul 6 nnt baru bangun balik...nnt nak tgk jugak ni...

    ReplyDelete
  6. lepas sahur saya sambung tido~keh keh~~

    ReplyDelete
  7. lepas sahur tunggu waktu solat subuh..pastue solat terus sambung tido..kekeekke eida tengok moreh kul 7.30pm tue..klakar taw..tengok si kerusi man tue..hahahaha

    ReplyDelete
  8. selamat berpuase kak..

    No selalu tengok iklan je kak..tak sempat lagi nak tonton cite geng mengaji dan moreh tu..deronok gak tengok lam iklan tu..insyALLAH nnt No usaha tengok ch141 sementara FREE ni hehe..tq kak

    ReplyDelete
  9. tu le kak, kalo penceramahnye best care penyampaiannye sure kite sonok nak tgk kan...lagi2 kalo yg jenis pandai buat lawak....heheeheheh

    lieya tak penah tgk pun cite tu ...seb baik aka kbagi tau...nanti liey usha2 eheheheeh

    ReplyDelete
  10. Ate tak de Astro dan jarang tengok tv tak kira Ramadhan mahu pun tidak. Pasal ank2 sedara yg kecik tu conquer tgk video.

    Ate mmg biasa dg ust2 dari Indonesia ni (psl ank2 sedara belajar di sana), cara penyampaian dia org mmg lembut (mungkin intonasi org Indo beza dg kita) pas tu bahasa dia mmg indah (sbb tu banyak perkataan Indo telah di guna pakai di Msia) dan yg paling best dia org mudah menangis especially masa doa, tu yg menusuk hati. Ust2 Malaysia control macho tak mau depa menangis masa beri ceramah.

    ReplyDelete
  11. biasa dgr org mengaji je kat tv lepas sahur sambil duk sibuk kemas2 dapur, kemas baju anak2...

    ReplyDelete
  12. wajib tonton ni..tp geng mengaji tu mmg kelakarkan..

    ReplyDelete
  13. ratu pas sahur bam trus tido :)

    ReplyDelete
  14. wa..menarik ni ..pagi esok nak try tengok la ... :) :)

    ReplyDelete
  15. x pernah tgk lg channel ni...afi n jikie asyik tgk katun je hehehehe (salahkan anak lak!)

    ReplyDelete
  16. izan terus add kat twitter...

    lps ni nk tgk jugak la,ingat semua sinetron aje hehe

    ReplyDelete
  17. hubby sangat minat dgn ustaz ni..klu tak berkesempatan tengok kat tv, kita orang tengok kat youtube.. part doa di akhir rancangan sangat menusuk qolbu huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...