adeh....

Salam...

Alhamdulillah... Semalam cuti hari ni bekerja balik. Ada sesapa yang kerja semalam.. mestilah adakan semalam selangor dan beberapa negeri saje yang cuti nuzul Al-Quran.

Biasalah aku kalau hari cuti je mesti gantung periuk je. Kakak aku ajak berbuka kat rumah dia.. bagi meriah sikit rumah dia. Selalu berbuka anak-beranak jekan.. Ni dia ajak sekali anak-anak buah berbuka sekali.

oklah takyah citer panjang. aku tayangkan jelah sesi buka membuka semalam ye..

Antara makanan yang ada semalam. Rendang, Murtabak special dari abang aku, Kuih tepung Gomak, Kuih Kaswi. 

Sambal ikan bilis, Telur rebus, Timun dan kacan dan ikan bilis goreng. Mesti korang dah tahu apa menu utama bila tengok semua lauk-pauk nikan. Herm... dah tentulah nasi lemak special dari kakak aku.

ni pulak semasa sesi hidangan... yang dalam tong besar depan cabinet tu. Nasi lemak dan yang tong biru sebelah cawan tu air tebu... 

Nilah rupa air tebu... jangan terliur ye.. pandang je.. kalau tak sanggup pandang.. cepat2 toleh tempat lain.. kang batal puasa lak.. aku tak tahu.. hehehe

Lepas kenyang aku pun balik rumahlah... apalagikan... Ni kejadian kat rumah.. sibuk nak main bunga api.. dengan belengingnyer... tak padan ngan kecik... aku nak pegang tak bagi.

oklah selamat bersantapan mata ya... jangan marah...

24 comments:

  1. wah kak...meriahnye menu.....macam2 ade hah....paling terliur tgk air tebu satu tong tu hah....adoiii...berpinar2 tgk ais tegolek2 tu ekeekekeke....

    eh kak, mane beli bunge api...tgh cari ni ....susah laa nak cari...

    ReplyDelete
  2. mak aihhh paling menyelerakan air tebu. nasib tgk pagi2. kalau petang, xtau lah...

    ReplyDelete
  3. kemain meriah berbuka ramai2~~

    ReplyDelete
  4. seronok tu kak..berjemaah mkn.kemain hero,tayang bdn sexy yer hehe...

    pg2 tgk air tebu pun terliur..kalau ptg bukak blog akak,mau tadah baldi air liur hehe

    ReplyDelete
  5. semalam berbuka pun minum air tebu..sebab berbuka dalam keta...huhuhuhu....

    ReplyDelete
  6. dap nya..dap nya .....best berbuka ramai-ramai :) :)

    ReplyDelete
  7. mm... sepanjang puasa ni, mak lom lagi wat nasi lemak.. kalu hari biasa mesti dia rajin buat

    ReplyDelete
  8. Seronoknya sesekali dapat berbuka beramai-ramai macam tu. :)

    ReplyDelete
  9. akak terliur ngan air tebu. sedapnya. banyaknya juadah berbuka ko tu.

    ReplyDelete
  10. wah..best nya berbuka puasa ramai2..air tebu tu membuat kan saya terliur..hu3x..

    ReplyDelete
  11. bestnya berbuka ramai2 ginie....

    ReplyDelete
  12. walau nasi lemak...tapi kalau dah ramai2 tu sedap pya..

    ReplyDelete
  13. bestnya menu nasi lemak tuk berbuka ni... naik selera tgk..

    eh2 dah pandai main bunga api yer si kecik tu...hehe.. hati2 yer..

    ReplyDelete
  14. air tebuuuuuuu!~

    menyegarkan tekak sangat2

    ReplyDelete
  15. Waa bestnyaa makan nasi lemak utk berbuka.. setong yer..air tebu..bestnyaa.. :)

    ReplyDelete
  16. aduhaiii...semua gamba makanan mmg tak tahan nak nengoknya....lapoooo...

    ReplyDelete
  17. Air tebu tu menggoda dg ice yg banyak ...fuhh... mesti sejuk sampai ke kepala.

    ReplyDelete
  18. dah lamaaaa tak makan nasi lemak!! ... terlioq wehh

    ReplyDelete
  19. dah 2 kali buat nasik lemak bulan posa ni...

    ReplyDelete
  20. RK macam kenduri makan banyaknya!!... Kakak tetap suka tengok bujang comel tu main bunga api. Jga sikit RK. Kakak ngeri bila dah nak habis api tu. Kot dibaling je...

    ReplyDelete
  21. terliur tengok air tebu...macam terasa jerk kesejukannya membasahi tekak..hehe..

    ReplyDelete
  22. meriah sungguh menu berbuka itu..
    kalau tengok time siang cenggini confirm rasa best je.. cer tengok lepas berbuka, nak pandang pun tak larat.. hehehe..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...