Uptown Seksyen 24, Shah Alam

Salam.. 

Selamat pagi harap korang semua sihat. Almaklumlah nak dekat raya ni. Ada jugak orang yang demam shopping, demam poket makin nipis pun ada jugakkan.

Sabtu lepas aku kengkonon nak beli bungga untuk bagi seri kat rumah aku. Jadinya aku terjahlah uptown shah alam.. Adoiii.. ramainya umat shopping kat sana.. meriah, seronok, kalau duit berkepuk mau dikautnya bawa balik semua kat sana.
Tapi masalahnya aku ni kalau dah ramai umat benda yang aku nak cari tak beli tapi beli barang lain pulak. hehehe.. maklumlah rambang matakan.. lagi-lagi dah bersengol-sengolan bahu dengan orang yang ramai sangat tu.

Lepas penat aku berpusing satu uptown tu. Aku pun ajaklah adik aku minum kat satu gerai tu. ada jual otak-otak, nasi lemak, dimsum dan macam2 lagilah..

ok aku nak sambung buat kejelah.. saja nak update info terbaru aku. yelahkan... agak lama jugak aku menyepikan diri. sebab bermuhasabah duit dah banyak keluar kat kereta aku tu. macam2 nak rosak.. yang terbaru compressor aircond pulak rosak.. pulus.. pulus... asal tak leh bonus.. mesti kete tu tau je...

Layan gambar aku sekitar kat uptown sabtu lepas.

Baju berbelang tu rakan adik aku.. hehehe.. rakan mesra... 

Nasi lemak aku yang teringin nak masak... 

Dan dimsum... aku tak makan pun.. aku amik gambar je... ntahlah walaupun tekak teringin jugak nak rasa tapi bila dah depan mata.. herm... terasa nak abaikan pulak..

Psst : hoyeee............. tinggal tujuh hari lagi nak raya... sabtu balik kampung mau kemas2 rumah mak pulak..

25 comments:

  1. udang dalam bakul tu sesat kah? he~~

    ReplyDelete
  2. yup betul, lg 7 hari nak raya tapi banyak menda lagi tak settle, umah tak kemas, baju berlambak lagi x basuh...hehehehe

    ReplyDelete
  3. Kakak tahun ini mood raya pun kuranglah RK... Tambahan pulak dua anak kakak periksa besar tahun ini. Satu PMR satu lagi UPSR.... Masing-masing struggle nak exam dari nak beraya....

    ReplyDelete
  4. pergh ade lak dimsum....lapo lieya tgk hah! huhuhu.....

    betul2...bile dah ramai2 camtu...barang yg dah aim nak beli tak beli2...tapi brg lain lak kite rembat wakakaak...patu balik umah baru tingat heheehehe..s.aje la tu alasan nak gi lagi ekeekekekek

    ReplyDelete
  5. Selalu mcm tu kan Kebaya..dlm kepala nak beli lain..bila dah sampai lain pulak yg dibeli...

    ReplyDelete
  6. ana pun kuar shopping hr sabtu tu.kuar awal pg pun dah penuh org..hu3x..

    ReplyDelete
  7. Ehhhh sama la pegi uptown malam minggu.. x jumpe plak.. hehehehe

    ReplyDelete
  8. dah lama saya tak ke uptown shah alam ni..katanya dah makin besar

    ReplyDelete
  9. sabtu ari tu, up town danau sesak giler. dorang park kete sampai area umh saya... sikit punyer jauh depa menapak ke up town.. giler kentang la dorang2 sumer..

    saya yg dekat tu pun tak teringin nak pegi

    hehehehe

    ReplyDelete
  10. Yeahh lagik seminggu nak raya.. tak sabar rasanya..kan.. :)

    Tak penah laa lagik makan dimsum tuh..

    ReplyDelete
  11. belum lagi nak shopping barang raya..

    ReplyDelete
  12. otak otak..best nya..puasa kali ni tak merasa lg otak2...

    mesti byk soping ni..murah2 kan kat uptown tu..mesti la rambang mata

    ReplyDelete
  13. eida pun sabtu nie dah nak balik kampung dah...

    ReplyDelete
  14. Pernah pergi ke uptown sekali jer...pening kepala ngan org ramai.

    ReplyDelete
  15. 7 hari lagiiii ...
    Yaa beda be duuuuu!!

    ReplyDelete
  16. tgk dimsum tu pun dee rasa tak berselera..lagi selera tgk nasi lemak tu..hehehe...

    ReplyDelete
  17. cam menarik jer dimsum tu..teringin nak makan..tp kat kluang nie..sumer cha ya nun alif jer yang jual..hu hu hu

    biasalah tu..bila dah ramai2..dah byk sangat barang...akhirnya yg nak di beli tak terbeli..beli benda lain plak..

    ReplyDelete
  18. bestnya ko dah shopping raya, akak belum sempat lagi. kat rumah ada kulit dim sum , buat tak tahu bila.tetiba je teman tapi mesra tu ada ye. dah sama je muka dorang tu.

    ReplyDelete
  19. Pertama kali kakcik tengok ada udang bunuh diri dalam kukusan dimsum! :)

    ReplyDelete
  20. horeayyy

    selamat hari raya! :D

    ReplyDelete
  21. alahai tecik nya udang... yea.. dah nak raya... legaaaa..

    ReplyDelete
  22. bila akak kata 7hari tu terus berderau darah sbb byk benda tak siap lg huhu..pastu campur sedih hukhukhuk

    seronoknya pusing uptown kak.. =)

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...