Haiiiiii......

Salam...

Semalam cuti jadinya takderlah mood monday blues.... jadi haruslah mood ceria jekan.. sebab monday dah lepas.. terus ke selasa...

Walaupun cuti tapi penatnya ya Allah hanya tuhan yang tahu... Semalam cuti sebab uzrei dan uzair pengasuh dia tak dapat nak jaga.. sebab baru lepas kenduri kahwin adik ipar dia jadinya dia nak kemas apa yang patut kat rumah mak mertua dia. tu yang dia mintak cuti.. dan aku kenalah cuti sekalikan.. hehehe.. tapi takper yang penting dapat settlekan beberapa perkara semalam..

Semalam pergi tmnet bayar bill telekom yang tertunggak entah berapa bulan sebab.. aku dah pindah jadinya bill sampai kat rumah lama.. telefon pun belum transfer ke rumah yang aku duduk sekarang ni.. jadinya semalam settlekan bill dan uruskan hal pertukaran line telefon ke rumah yang aku duduk ni.. nak alih tempat pun dah macam pasang 1st time pasang line telefon.. 

Lepas dah settle kat tmnet pergi pulak subang jaya pulak.. sebab nak service henpon aku kat nokia care centre.. mencari pusat nokia tu dah dekat 1 jam tak jumpa2.. sudahnya pergi kedai telifon terus direct tanya diorang.. sekali diorang kata dekat sebelah mcdonald je.. padahal dah dekat 5 kali aku lalu situ boleh tak perasan... dah tocey... tocey dengan cina tu.. terus pergi nokia care centre hantar telifon aku.. tak sampai 10 minit setlle... tak ramai pun orang kat dalam tu..

Lepas dah settle kat nokia care centre.. terus berdesup ke Jusco bukit raja.. beli barang sikit.. dah habis duit kat Jusco baru berdesup balik rumah.... sampai rumah je terus berdesup mengemas rumah pulak.. sebabnya budak 2 orang tu menumpahkan air milo kat lantai.. dah alang2 mengemop lantai aku kemas teruslah mana yang patut... siap kemas dalam jam 4 petang.. rehat jap depan tv adalah terlelap dalam 10 minit.. terus bangun ambik adik aku dari tempat kerja dia..

Sampai rumah aku suruh adik aku masak nasi goreng.. sebabnya aku dah penat sangat.. aku dok lepak depan tv sambil layan CD ABC dengan uzrei dan uzair.. fuh... nikmat... barulah rasa rehat dalam jam 6 petang..

Ok tu je diari aku semalam.... rasa macam satu hari tu pack sangatkan... macam2 benda nak buat..

 besan google sedekah gambar ni.. redho jelah

Psst : sebab tu aku rasa kat tempat keje lagi banyak rehat dari dok kat rumah.. macam manalah housewife yang memang hari2 dok buat keje yang sama kat rumah.. mesti lagi penatkan...

35 comments:

  1. nama pun org pompuan mmg 24 jam keje tanpa rehat.kalau dok umah lg penat.ade je keje nk buat.

    ReplyDelete
  2. haah la kak, saya yang berdua ni pun mcm2 nak buat kat umh. tak leh dok diam. kalu kat opis, banyak nau masa nak goyang kaki.. hahaha

    ReplyDelete
  3. perempuan ni superpower!
    24 jam kerja..kerja..kerja..sampai mati..

    kat opis berkhidmat utk bos!
    balik rumah berkhidmat utk suami dan anak2..

    seharusnya kita berbangga menjadi seorang wanita :)

    ReplyDelete
  4. hmmm... sbb tu la akak suke pegi keje dari ada kat rumah... penat la kat rumah...

    ReplyDelete
  5. ko kesana kesini tuh ko sorang ke hangkut skali handbag ko tuh.. leceh kalau bawak handbang...

    ReplyDelete
  6. amboi.. berdesup desappp tu ha.. sure laju merempit nih.. hehehhe

    ReplyDelete
  7. @ratusiput

    tulah pasal.. org perempuan ni.. kalau terlebih keje dah leh jadi org lelaki... satu tu je tak boleh..

    ReplyDelete
  8. @NM02

    penatkan.. banyak keje nak buat kat rumah ni

    ReplyDelete
  9. @ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ

    mmg harus berbanggakan.. semua kerja nak buat kalau boleh

    ReplyDelete
  10. @ejaMaria betullah kak.. mmg semua benda nak buat

    ReplyDelete
  11. @Cik Pah
    cik pah memang ku heret handbag tu sekali.. dah takder org nak jaga.. haruslah aku bawa.. nasib tak tercicir..

    ReplyDelete
  12. @h4ni3 boleh tahan lajulah.. rasa F1 pun kalah.. desup desap gitu

    ReplyDelete
  13. aishah, kita rs kalau jd surirumah lg penat dr bekerja kat ofis kan...mcm2 kerja nak kena buat..

    ReplyDelete
  14. suka dengan gambar tuh dan sangt setuju... kat opis lagi rasa rehat walapun kerja yang menimbun.. kalau di umah lagilah banyak hal.. hehe

    ReplyDelete
  15. tau sgt, kalo cuti sekalipun, bukan boleh dok goyang kaki, ada saja plan yang nak buat, byk benda boleh settle kalo time cuti

    ReplyDelete
  16. kat rumah penat badan..kat opis penat otak.... tapi btul..kalau duk umah..ade je benda nak buat... basuh kain..lipat kain..kemas rumah.. masak.. buat minum petang la..ape la..

    ReplyDelete
  17. cam ni la kita org pompuan ni Kebaya...tak abis2 keje..kat opis keje..balik umah keje lagi...weekend ingatkan boleh rehat...tp non ado....berdouble pulak keje....

    ReplyDelete
  18. Giler tak penat, rasa loya tekak nih biler buat kerja yang sama & ragam manusia dalam rumah yang sama... huh seksa, baik lekas2 pindah ghumah... confirm rumahku syurgaku... Redup jerk mata memandang...

    ReplyDelete
  19. aku kalo sehari tahan lagi dok rumah..kalo hari2 tak tahan..lagi best kalo kt tempat kerja..respect lah semua housewives di luar sana..

    ReplyDelete
  20. slalunya bila kita cuti lagik penat kan...
    ada2 je yg nak diuruskan...

    ReplyDelete
  21. jadi housewife lg penat dari yg bekerja.

    ReplyDelete
  22. jadi housewife lg penat dari yg bekerja.

    ReplyDelete
  23. hehehe...sabo je la akak ni..mmm macam tu kak sehari2 kami kat umah..tiap kali makan tiap kali sapu..nak2 klo makan biskut sambil tengok tv huhuhu sabooooo...tp No belah pagi tu relax sket sbb dorang sek..leh buat apa yg patut..start kol 11.30 dah jd supir sampai la 5ptg amik Abang lak kat opeh..malam jam 8 mata dh takleh bukak haha..

    ReplyDelete
  24. yeah memang pun kak..surirumah tue lagi stress kan keja dari kita....tapi still suami xnak hargai jugak kan...huhuhu eh tetiba.. :P

    ReplyDelete
  25. hoih byk dezupp dezapp ni memang memenatkan. apa nak buat lumrah wanita. huhuu

    ReplyDelete
  26. satu hari cuti mcm2 keje boleh setel kan tu...

    ReplyDelete
  27. nasib baik saya dilahirkan sebagai lelaki..sebab saya tau, saya tak mampu nak bangun pagi sediakan sarapan! :P

    ReplyDelete
  28. @~ana~

    ana tulah... klu kat opis rasa relaks sikit.. walaupun kekadang ada jugaklah stress

    ReplyDelete
  29. kahkahkah..klako lak tgk gambo tu

    ReplyDelete
  30. memang duduk kat rumah lagi memenatkan daripada kat opis...dari bukak mata sampailah ke tidur kerja tak berhenti2...ade aje

    ReplyDelete
  31. memang penat kak ratu, berdesup berdezaassss macam2...hahhaha tu yg xsanggup sabtu ahad tak mau dok rumah...hehe

    ReplyDelete
  32. Kihkihkih...punyalah busy saya tgk akak ratu kebaya ni. Tak menang tangan tu.

    cam ne lah zaman mak-mak kita dlu uruskan gfamily kan. Bukan sorg dua je anak. Nak2 yang duk kat kampung. Kawan saya srg tu sampai 16 adik beradik!

    ReplyDelete
  33. salam
    sabo ajelah ya kak..kalau dapat laki yang mau tolong tu kan bagus..kalau tak dapat..mahon mohon doa masuk surga udah

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...