Pagi yang emosi.......

Salam...

Pagi ni memang emosi betullah.. bukan aku yang emosi tapi dua orang hero aku tulah yang emosi.. yang si Uzair emosi pasal apa pun aku tak tau... sepanjang aku bersiap nak ke kerja.. sepanjang tu lah dia menangis sambil terlompat-lompat... tak leh nak fokus aku.. silap sikit je mau celak tu termasuk kat mata kau...

Si Uzair yang emosi... siap meleleh airmata lagi... tak menahan aku dibuatnya... last2 abaikan touch up muka terus bawa masuk kereta.. senyap... ingat nak berjalan je... sambung touch up kat opislah...

Lepas dah abaikan touch up dan nak bawa masuk kereta si Uzrei pulak buat hal.. tak mau jalan sendiri alasan sakit kaki.. apehal hari2 sakit kaki.. cakap jelah malas nak jalan aku boleh terima lagi.. mana nak angkat si adik dengan si abang lagi.. last aku bagi pilihan.. kalau tak nak jalan mama tinggalkan je kat rumah sensorang... terus elok sakit kaki.. sepanjang turun tangga pulak si uzrei ni asik menangis je.. herm.. memang emosi sungguhlah.... kalau aku tak kawal emosi aku pagi tadi tak taulah.. nasib boleh sabar lagi..

Tapi ni pic malam tadi.. ni pun tengah menangis masa aku tengah order makanan.. sibuk nak baca menu apa yang ada.. aku cakap nantilah taknak pulak.. bila aku buat tak tau dia terus emosi sambil keluar air mata.. huhuhu.. tu yang bawa ke pagi ni.. letih aku..

Disebabkan bebudak tu emosi.. aku tak nak layan emosi jugak.. tapi aku layan perut aku yang lapar.. sebab makan malam tadi tak boleh nak fokus... sebab macam2 karenah anak aku buat.. jadinya pagi ni aku terasa nak makan berat.. apalagi berdesuplah ke kedai nasi lemak...

Hasil rembatan di kedai nasi lemak.. tiga plastic.. mau tengok isi dalam..

Teh panas.. harus ye... sebab malas nak bancuh kat pantry

ni kueh mueh.. untuk kudap-kudapan menjelang makan tengah hari nanti...

Ni hasil nasi lemak aku.. ayam goreng dia memang special.. rangup KFC pun kalah...

Disebabkan emosi anak-anak aku.. nilah riaksi muka aku selepas bedal nasi lemak dan ayam goreng.. kecik je.. takyah letak besar-besar...

Psst : nasib baik emosi yang macam ni tak selalu.. kalau tak mau ada darah tinggi aku dibuatnyer...

31 comments:

  1. tu muka emo lepas makan nasi lemak kah?

    he~~emo tu campak ke laut je makcik~~

    ReplyDelete
  2. hahaha... bila emo je makan...
    pastu sibuk nak diet... alahai... sama la kite... ;p

    ReplyDelete
  3. makin cun la akak =D

    lapar tgk semua dlm plastik tu...anak2 bujang akak mmg sayu betul nampaknya tu..

    ReplyDelete
  4. emo pun muka akak tetap manis hehe..tu la kan dugaan dan cabaran tuk ibu2 bekerja ni..nak layan anak2 lagi nak bw diri lagi huhu..nak manja lebih2 ngan mak dia tu kot kak..

    p/s : sedap betul nampak nasi lemak tu..

    ReplyDelete
  5. kalau order makan, budak2 kat umah tu pun suka nyibuk2 nak baca menu jugak.. macam laa pandai..! so mmg kasi menu asing kat depa.. baru depa diam

    ReplyDelete
  6. nasik lemak tu mengancam perut iols.... dah le sarapan karipap sebijik jahhhh!
    adehhhhhhh!~
    terbayang2 nasik lemak tu!

    nok... bebudak tu tak cukup tido kot! tu yg cranky pepagi hari!

    ReplyDelete
  7. Adesss, biasa la ragam anak2 pagi2 kita nak bekerja kan... sebelum ke kerja anak nak bermanja2 dulu ngan mamanya...

    Itu muka emo ker muka kekenyangan??? huhuhu

    ReplyDelete
  8. kekekeke suka menu balas dendam tue...kekeke sedap...

    psstt: akak jangan lupa masuk GA eida taw..:P

    ReplyDelete
  9. 3 plastik bag!

    Lain kali bawak la recycle bag....

    ikot saranan Cik Ina MDDC hari ni...

    ReplyDelete
  10. sabar...nanti darah naik cam ratu.byknye shopping sarapan.alamak tetibe teringin nk mkn grg pisang.apa kaintannye ni???

    ReplyDelete
  11. bab baca menu dgn kids nie mmg fenin...
    slalunya i lah yg order paling last...
    sbb sapphire beriya-iya nak tengok menu...
    sarapan kita pagi nie almost sropa...
    nasi lemaksss & teh tarik :D

    ReplyDelete
  12. hahaa...smpai sambung touch up kat opis anak punya pasal..

    mcm2 jenis menu bekfes..mkn suma tu ke...fieza pun sekarang tiap2 pagi mesti nak pekena teh ais...cara nak hilang mual pagi2..

    ReplyDelete
  13. hehehe emo yang menyelrakan tan pe.. hihih

    ReplyDelete
  14. emosi anak2 mmg mcm2 kan kak. saya pun tak larat nak layan karenah anak2 sepupu sebab diorang lebih suker mengadu nasib ngan saya. hehehe..

    ReplyDelete
  15. emo emo pun tetap berselera layan nasi lemak sama teh tarik kan...:)

    ReplyDelete
  16. layan budak2 kekadang tensen, tapi best gak...

    ekpresi muka akak pas makan memang terbaekk...

    ;-)p

    ReplyDelete
  17. kak, awat la kecik pulak gambar akak tu...comel dah tu...

    ReplyDelete
  18. ko punya emo sampai berganda makanan ko...hahahaha..kuih lagi nasik lemak lagi...sakannnnnn......

    ReplyDelete
  19. klu budak2 buat perangai..mmg boleh mengundang emosi berganda..hehehehe

    ReplyDelete
  20. kalau hari hari emosi, hari hari makan nasi lemak ayam....bahaya!! :)

    ReplyDelete
  21. mak aih kak..ni makan ke menkedarah ni...hehe..bawa2 sabo la kak eh..emosi2 gak..takut nanti darah tinggi naik susah pulak nanti..hehe

    ReplyDelete
  22. walaupun emo..tapi muka mantain manis lah...

    ReplyDelete
  23. tak kisahlah nak emo shah tapi time makan hilanglah emo jap....pastu bleh sambung lagi...maintain anggun

    ReplyDelete
  24. bila tengah emo, pekena nasik lemak konfem terus ok.. hehehe

    ReplyDelete
  25. hehehe tak lah stress mana pun kak..tapi stress2 pun sempat rembat 3 bungkus yer..hehehe

    ReplyDelete
  26. anak2 ni mmg kdg2 semacam emo dia..mama dia lagi bertambah2 emo lah kan..tp tulah..sis ni kalo stress mmg mkn byk eh..hehehe...

    ReplyDelete
  27. wohooo... tang ayam goreng tu paling menyelerakan!

    ReplyDelete
  28. takut tgk muka org emosi..eh anak emosi ke mak emosi ni..ngee... ^_^

    ReplyDelete
  29. salam singgah n kenal..i folow u..
    nasi lemak ayam...wow..

    ReplyDelete
  30. kalau hari-hari pun biasa-biasa je nanti tak menarik la pulak.. so ok la kot kalau ada emosi-emosi sikit ni

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...