Kau saper?



korang pernah dengar tak ayat seperti tajuk kat atas tu.. ayat tu seolah ada 2 kategori.. 
1) untuk orang yang berpangkat
2) untuk orang bawahan
tapi kebanyakkan ayat ni digunakan untuk memperkecilkan orang..
contohnye

A - kak boleh tak saya tanya kat en. Don pasal keje ni?
 B - hei.. ko sape nak g tanya dia... biarlah Cik J yang g tanya.. dia lebih layak..
disini A sebagai Kerani dan B sebagai Executive

situasi ni seolah-olah memperkecilkan si A ni yang hanya sebagai kerani... bagi akulah.. walaupun si A hanya kerani tetapi jika cadangan yang diberikan munasabah kita harus menerima cadangan tu.. ni belum lagi dengar cadangan tu dah nak memperkecilkan orang tu, tapi yang memperkecilkan tu bukan orang yang hendak ditanya... pelikkan.. ada lebih sudu dari kuah pulak kat situ kan

Psst : donia... donia... luahan perasaan yang aku terima daripada seseorang... selalu jugak orang meluah perasaan kat aku ni.. macam aku ni pakar kaunseling.. sekadar mendengar bolehlah..

17 comments:

  1. kat opis Lisa selalu mcm tu..kekadang tu lisa terasa la jugak..tapibila dah selalu...lantak la..peduli apa kan...

    ReplyDelete
  2. ana pun selalu kwn2 ofis dtg meluah kan perasaan mcm ni..hu3x...

    ReplyDelete
  3. tuh org bodoh sombong je
    menyampah

    ReplyDelete
  4. betol ckp akak tu....walaupun jawatan tu lain2....tapi kalo cadangan tu bernas tak salah kite ikut....walau pun org tu kerani atau par sahaje.....

    ReplyDelete
  5. dia lupa, di sisi NYA, kita semua sama

    ReplyDelete
  6. tak suke kan dengar... sakit telinga

    ReplyDelete
  7. spesis B tu ramai gak kat opis i nie sis...

    ReplyDelete
  8. org yg mcm tu tu mesti dia dpt keje terus pangkat besar...dh tak pandang org bwh!

    ReplyDelete
  9. sib baik kt opis dee ni..jurang antara kami x jauh beza..n kitorang jenis sempoi..huhuhu..

    ReplyDelete
  10. berani diorang cakap camtuh ngan aku.. skali aku jengil bijik mata pastu sound balik..lu sapa pulak.. lu pun makan gaji jugak kan.hah! emo pulak

    ReplyDelete
  11. ku haNya insan biase..hehehe (ttber jer..)

    ReplyDelete
  12. Tak salah kalau org bawah nak bagi pendapat pada org2 atas..Kdg2 lebih relevan lagik..

    ReplyDelete
  13. biasalah manusia ni...kat mana2 pun ada spesis macam tu..sabar jelah.depa ni kalau dilayan lg pelik jadinya.

    ReplyDelete
  14. klu ko nk pinjam snapang gajah bgtau aku...

    ReplyDelete
  15. biasala opis politik....pangkat tak seberapa kepoh jer lebey....huhu

    ReplyDelete
  16. sepatutnya kita saling memberi sokongan kannn...

    p/s: slm ziarah ke blog ini

    ReplyDelete
  17. Lu Saper??Lu Geng wa beb..heheh..
    Apalah nak beza2 kan status...sampai tahap mana ko boleh bawak..mmg compom la semua sementara jer beb...temporary ok....Alam yg kekal Non ado standard mandart hokeh..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...