Salam...
aku nak citer pasal roti ni...
alkisah ceritanya.. roti ni si amoi opis aku yang belikan.. kebetulan hari tu dia keluar g Jusco, Bukit Tinggi..
jadinya balik dari Jusco tu dia pun belikanlah kitorang roti ni.. Aku satu, Anoy satu dan Amoi satu... jadi dia beli 3 ketul rotilah kan..hehehe
saje nak panjang n3..
Jadinya bila dah orang belanja mestilah kita teruja nak makankan.. aku pun ambiklah seketul.. bila tengok.. apesal lain macam benda kat atas badan roti ni.. berserbuk bagai... sekali rasa ada rasa pedas2.. bila dah 2 kali rasa tekak dah tak leh nak menerima rasa pedas2 roti tu.. sebenarnya taklah pedas sangat tapi disebabkan serbuk tu adalah serbuk cili yang diblender kering.. aku rasa dah ada bau semacam je kat roti tu... bukan nak cakap2 macam2 pasal rezeki yang aku dapat hari tu.. tulah cuma tekak ni memang takleh menerima dengan rasa serbuk cili tu... ada macam bau cili tak masak gitu... tapikan rasa tuna dan roti tu dah sedap dah.. yang spoil memang rasa serbuk cili tu..
kat bawah ni aku sertakan pic roti tu
(abaikan gambar gigitan tu ye.. dah tergigit baru aku nak snap pic...)
ginilah rupanya.. tu pun dah separuh aku buang serbuk cili tu..
Psst : macam manalah kedai tu boleh dapat idea buat roti letak serbuk cili ni ye.. ke aku yg 1st time nampak roti macam ni... korang dah pernah rasa ke? kalau tak pernah korang boleh beli di kedai roti L*V**D*r ye... cari sendiri nama penuh kedai ni
isk,..tak pernah rasa lagi roti ni. tapi syg je dia pegi letak serbuk cili tu kan,kalau tak mesti lagi sedap rasanya.
ReplyDeletekak..aku suka roti ni kak..mmg selalu beli kt lavender, pavillion..hehehe..lain org lain tekaknya kak..
ReplyDeletenia - cubalah rasa.. tapi ikut selera masing2lahkan.. mana tau lepas rasa nanti terpikat pulak.. hehe
ReplyDeleteDee - ooo... suka ye.. betullah lain orang lain tekaknyekan.. tapi mmg tak leh terimalah.. huhu
nak ciket nak cikettt
ReplyDeletesorry lah ratu kebaya, tak dapat tengok gambar , tak dapat komen.why why?
ReplyDeleteYang penting sedap!!
ReplyDeletekalo serbuk cili xde.. memang sedapppp.. kannn...
ReplyDeleteletaj je nama kedai tu aisah. oo bau mcm cili mcm tak masak ye, kalau kita pun tak lalu kot.
ReplyDeleteeh eh..tukar header..cantik seh.. ko pakai template per yer..aku suker time tajuk nye fonts tuh.. mmg menarik..ajar aku camne nak buat
ReplyDeletelya - dah habis pun.. akak dah pass kat budak engineer kat sini..
ReplyDeletekak ina - takper nanti saya bw terus kat kak ina
hunny - mmg sedap tapi cili tu spoil betullah
normie - mmg pun
adia - dah boleh agakkan nama kedai tu..
cikpah - nanti aku jawab kat tempat ko ye..
wah kak...umah baru yeak...cantik2...lapang jek tgk hihihihi....
ReplyDeletealahai tu la kak, kalo takkene ngan tekak kite mmg potong stim dibuatnye nak mkn....
wahhh i loike pedas2.. agaknya sbb kita tak expect benda tu serbuk cili, so sebab tu laa takleh nak telan...
ReplyDelete