Kerang besar

korang pernah tengok kerang sebesar ni tak? 1st time aku tengok kerang besar macam ni.. geli pun ada jugak.. 
malas nak citer panjang-panjang korang tengok jelah gambar kat bawah ni..

tengah mengorek pasir

sampai macam ni sekali cara diorang nak cari kerang tu..

ramai betul para pencari kerang gergasi ni..

akhirnya inilah kerangnya..

inilah rupanya.. (semacam je rupanya... iks.. geli)

sanggup diorang ni cari kerang ni ye.. kalau aku macam-macam yang aku bayangkan.. benda ni makan oranglah.. kang dia gigit tangan habis putus.. tu yang aku bayangkanlah.. tapi bagi diorang ni mungkin keseronokan..

rasanya diorang makan ke bendalah ni.. hish.. taknak aku.. geli..

psst : korang tau ke nama betul kerang ni.. dari email yang aku dapat diorang panggil kerang ni dengan nama KERANG LU*AH.. kotlah ada nama saintifik yang korang tau.. boleh kita share sama2..

20 comments:

  1. eee..besarnyaaa....takuttt...hehe over acting plak...

    ReplyDelete
  2. ee geli je tgk pe lg nk makan..tidaak..!

    ReplyDelete
  3. smpai mcm tu sekali yea..ee geli plak tgk..

    ReplyDelete
  4. Adoiyaai..ada gak org nak makan mendalah nie..ker.. iksss..

    ReplyDelete
  5. bujal lepak sini jap ye~~

    tu bukan kerang la kak~~tu~~~ah malu la nak sebut~~

    haha~~

    ReplyDelete
  6. ecah ko tak takut ye tulis perkataan LUCAH TU.nanti kena band word kat office. Makan satu kerang dah cukup.tapi geli sikitlah.

    ReplyDelete
  7. ni kerang ke dugong..tengok mcm serupa jer..haha!

    ReplyDelete
  8. arghhhhhhhhhh ngeri.... geliii... oh tidakkk

    ReplyDelete
  9. ooo mak...semcm je rupa dia.

    ReplyDelete
  10. mang aii besonya...pastu mcm menakutkan jew...hehe

    ReplyDelete
  11. ishh boleh makan ke? .. tak sanggup wehhh

    ReplyDelete
  12. eeeeeeeeeeeeeeee geli la...xda ropa kerang langsung..dah ropa mende ntah.....
    tengok tue sampai sanggup telungkup dalam selut tue nak cari menatang tue....kena telan dek selut tue kang..baru taw..tapi mat saleh nie memang suka mende yang mengarut2 nie kan..

    ReplyDelete
  13. hemmm.. aku dah terpikir bukan bukan lah.. hehehehe..

    ReplyDelete
  14. mak aiii...x tau la plak apa namo eh..kalau bagi kat Lisa mmg x makan de..

    ReplyDelete
  15. to all.. apalah nama binatang ni ye.. felik tol.. masih tertanya2 ni.. geli memang geli

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...