Hancur hatiku

Salam...

Hancur hatiku ni bukan sebab masalah peribadi.. tapi hancur hatiku ni disebabkan kenderaan yang aku guna setiap hari telah cedera.. huhuhu.. pedih, luluh hati ni bila aku tengok semalam.. nampak je hati aku tenang tapi sebenarnya hanya Allah s.w.t yang tau..

Ni aku nak citer sekitar kejadian tu.. masa ni aku lepak kat rumah kakak aku di Taman Sentosa, Klang.. sambil makan cekodok pisang sambil berborak.. tujuan asal nak suruh kakak aku urut badan aku yang sengal2 ni.. masa tengah makan cekodok tu.. kakak aku dengar bunyi macam hentaman yang kuat sangat.. macam ni dialognye.. Best pulak buat citer berdialog ni ye..

Kakak - apa bunyi tu?
anak kakak - ntahlah bunyi macam orang jatuh je..
Kakak - pergilah tengok.. apa benda yang jatuh tu..
anak kakak - tak payahlah..
(masa diorang berbual ni.. aku tengah layan citer begitulah cinta disamping sepingan cekodok di atas riba.. dialog ni pun diorang ulang balik masa kejadian tu dah berlaku)

Tetiba kakak aku suruh aku masak telur masak kicap.. aku pun oklah terus jelah masakkan telur masak kicap dia.. ater nak urut free kan.. hehehe.. niat dah terpesong kan? masa aku tengah gigih kat dapur untuk menyiapkan telur masak kicap tu.. anak buah aku panggil aku keluar kejap.. aku dah membebel dah.. aku tengah masak nilah dia nak panggil segala macam.. $&*@&#() segalanya keluarlah...

Tanpa tunggu lama dengan sambil membebelnya &$*@&#%)@# segala macam.. aku pun turutkan jugaklah keluar sambil tu melaung2 nama anak buah aku.. sekali ni dialognya... wah.. dialog lagi..

anak buah - wei... ko tgk kete ko ni?
aku - Ya Allah.. apa sudah jadi.. (terkedu.. dalam kepala terus ingat en. Suami.. matilah aku.. mesti kene khutbah nanti.. takper abaikan dulu terus keluar..)
anak buah - ko tak dengar ke masa orang langgar tadi?
aku - aku tak dengarlah.. ko rasa apa yang langgar ye..
anak buah - aku rasa kereta kot..
laki anak buah - taklah ni motor yang langgar ni.. tengok ni ada serpihan motor tu.. teruk jugak dia langgar ni.. sampai pecah motor dia..
(orang yang langgar kereta aku tu dah selamat melarikan diri.. jadi ni kira kes langgar larilah.. huhuhuhehehe... ni tema sedih campur gembira kot)

Kat luar rumah.. kakak aku yang baru lepas solat maghrib pun terus keluar sebab dia dengar kecoh2 kat luar... bila dia tengok kereta aku.. terus dia bebel.. ni dialog dia..

Kakak - tulah korang.. aku cakap korang tak nak dengar.. buat tak tau je lagi...
aku - kak ani ada cakap ke tadi.. esah tak dengar pun.. bila kak ani cakap..
(masa nilah dia ulang balik dialog kat atas tu.. sama dengan anak sulong dia)
Kakak - ko rilek je..
Aku - Sabar... siapkan dulu masak telur kicap tu.. (dalam hati aku je rasa tau.. nanti nak citer balik kat en. suami.. huhuhuhehehe)

nilah gambar yang buat hati aku hancur..

ni pic dalam jam tujuh petang semalam... terukkan.. kemek kete aku.. lampu kereta belakang pecah.. cat tanggal.. baru je lepas cat ni.. tak sampai setahun.. huhuhuheheheh... sedey...

ni pulak pic siang tadi.. aduhai.. macam2 tau2 je esok dah gaji... Ya Allah redhakanlah hati ku ini... jangan bersedih..

Psst : nasib baik en. Suami faham dengan situasi kejadian.. Alhamdulillah...

moral : lain kali dengar apa yang orang tua2 tu cakap.. jangan amik mudah je... huhuhu

28 comments:

  1. ish kalo motor yg langgar, kuat dia hentam ni, sampai kemek hah

    ReplyDelete
  2. kuat kena hentam ni smpai kemek mcm tu sekali...haish..sabo je la....

    ReplyDelete
  3. aduhh mmg sedihh tgk kete seniri rupa gitu...alahai tingat kejadian setahun lps kena langgar kren...kete kemek terukk..seb baek org ni tk kemek..hehee

    ReplyDelete
  4. aduh kak.....tepuk dahi lieya tgk kerete akak jadi camtu.....teruk gak tu....mau ratus2 gak kalo nak ketuk n cat balik tu.....

    mmg siot jek budak langgarlari tu...die tau salah die, tu yg die cabut tuh...kalo laa akak lari keluar jap tgk mase bedentum tu dpt gak salin no plat motor die....

    ReplyDelete
  5. ya ALLAH...leh tahan gak tu kemeknya...sabo ye kak..redha kejadian dh berlaku..anggap ni ujian tuk kita..mungkin ALLAH nak uji akak tahap mana kesabaran akak kekeluarga kan..siapa tahu..bersabar ye kak..

    ReplyDelete
  6. sedihnya kak..teruk betul pembawa motor tak bertauliah tu sampai langgar cmtu huhu sabar ye kak semoga waja akak get well soon..

    ReplyDelete
  7. adus..sygnye...blh thn kemek tu...

    ReplyDelete
  8. Nie mesti budak2 yang tak de lesen nie takut laa tuh.. Itu yang cabut lari..

    Sabar je laa nak wat cam na..kan Kalau ada rezeki leh laa ketuk balik..

    ReplyDelete
  9. kuat giler hentaman motor tuh!
    laju sangat agaknya mamat tu pecut motor tuh kan????

    sabar ye uols...

    ReplyDelete
  10. alahai mmg sedih kalau tgk keta sendiri kemek sampai mcm tu sekali...

    ntah berapa lak kos nak baiki tu kan?

    ReplyDelete
  11. Aduhai...makan ratus jugak ni esah...malang tak diduga kan...

    ReplyDelete
  12. adoi... teruk ni kak. sabar ye. akak ketuk balik, pastu cat baru balik. tak pe lah, dah nak jadikkan. nnt org yang langgar larik tu dapat le balasan dari Tuhan. nasib baik bumper aje..

    ReplyDelete
  13. teruk jugak kan.. sian ko kene kluar duit sendiri untuk repair.. takep aiysah ini suma dugaan.. pasti pada mereka yg buat onar nih suma akan mendapat pembalasan jua satu hari nnt

    ReplyDelete
  14. lorh..kemek da..cian keta akak..ni kes langgar lari ni kak..kalau cepat, mesti ley kejar kan..xpe kak, mungkin ade hikmahnya..sbr ye kak...

    ReplyDelete
  15. aduhai, tgk pun dah sedih.. Salam kenal yer..

    ReplyDelete
  16. uishhh mmg sakit pale kalau ckp sal kete ni...sbr ye...ratu paham sgt2...

    ReplyDelete
  17. motor ni kak..kalo ko kuar..sempat ko tangkap budak tu..tp kdg2 x sempat gak..dh nak jadikan..nak buat camana..pening2..

    ReplyDelete
  18. Nak buat cam mana dah tak de rezeki, akak ingat ko tak datang hari ni.

    ReplyDelete
  19. alahai ciannyer... sabar yerk :-)

    ReplyDelete
  20. teruk jugak motor tu langgar... pernah jadi macam ni kat munna... masa parking ada kereta yg gesel...

    ReplyDelete
  21. masih ade orang yg tak bertanggung jawap!! langgar lari satu hari nanti org yg lari tu mestii kena!!!

    tak pe anggap je la rezeki apek bangkel tu ;p

    ReplyDelete
  22. aduyaiiii

    sakit mata nengoknye!
    sabo! sabo! sabo!

    ReplyDelete
  23. aduh remuk hati kan tengok keta cam nie..huhuhuhuhu...sabar k kak...sian akak...

    ReplyDelete
  24. mak aii kak,mmg kuat dia langgar ni smpai lekuk bumper...sabar kak,mmg bab kereta mcm2 ni,kita mmg sedi...

    ReplyDelete
  25. aduhai... duduk parking elok-elok pun kemek... sabor je la... nak mcm mana lagi... len kali bzbodi sket klu bunyi pelik2 tu pegi jengah... :)

    ReplyDelete
  26. Ya Allah, tampalkan balik hati kak ratu yg terguris itu,

    adehh kak ratu, kalau saya pon terkedu, nak explain lagi nak teringaikan lagi...

    semoga segala urusan dipermudahkan..amin

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...