Pantang aku bersiap

Salam...

Lebih kurang pulak tajuk dengan KIDCC kan.. tanpa sengaja kekadang n3 tu memang boleh sama kan.. kebetulan atau disengajakan.. hahaha...

Ni lebih nak citer pasal si Uzair lah.. kalau nak keluar berjalan atau kemana-mana saja.. bila dia tengok aku dah bersiap bertudung dan bertouch up bagai.. aksi yang tak paling aku tak tahan ialah. aksi airmata dia.. tak sabar-sabar dia nak keluar dah.. dah macam drama king.. airmata berjuraian tak henti-henti.. sesak nafas aku dibuatnya...

Lepas jadinya drama king tu.. kalau aku bersiap aku takkan terus pakai tudung dah.. aku tunggu en. suami, Uzrei, Uzair dan adik aku masuk kereta dulu baru aku pakai tudung.. kalau tak aku nak pergi dapur kejap pun tak boleh.. asyiklah mengekor dengan airmata dia tu... hish... aku rasalahkan Uzair ni ada sikit perangai aku masa aku kecik dululah.. aduhai.. anak... janganlah ikut pangai mama ni.. sesak nafas mama tau tak.. mana nak siapkan barang2 kepeluan korang nanti.. kang asyik layan airmata korang ada pulak barang yang tertinggal.. hailaaaa... anak..

ni antara aksi airmata uzair...

Besar mulutnya tu menangis sampai menjerit2 tu yang paling buat aku sesak nafas..

Sampai merah mukakan.. tak sabau no dah tu..

nasib baik masa ni menangis masa tengah duduk.. kalau tengah berdiri siap ada gaya melompat-lompat bagai... yang tu paling aku tak tahan nak tengok.. sebabnya.. sampai begegar rumah dibuatnya..

Psst : nak pergi kedai sekejap sekarang ni pun aku kene pakai tudung dalam kereta.. hai.... cepatlah besar anak-anak mama ni..

39 comments:

  1. takut kena tinggal lah tu...hahaha..

    my son pulak, kalau dah bersiap, heboh pegang kunci kereta, nak suruh start enjin...:)

    ReplyDelete
  2. mcm tulah kan kak klu dh ada anak.. takpe nnt tu jadi kenangan manis kita nie.. ceh mcm la cik riri dh ada anak hehe

    ReplyDelete
  3. kikikiki ...uzair risau kene tinggal ke kak.....jenuh gak gitukak yeak....kene pakai tudung dlm keter gitu laa gamaknye hihihi....

    budak2 skrang ni bijak kak, tgkkite melawa sikit, die dah tau dah nak gi jalan...tu yg panas bontot tu die hihihihihi.....

    ReplyDelete
  4. yeah...memang perangai budak2 cam nie kot kan kak...si amani yang baru umur 6bulan tue pun..pantang nampak eida siap2..menggeletis la soh angkat dia..siap merenget2..ewah2 pandai jerk kan nak berjalan..heheheh...

    ReplyDelete
  5. oloo comelnya dia nangis ;)

    anak mamy pulak tak heran kalau mamy bersiap..sbb lebih suka dok dgn nenek dr ikut mamy dia yg garang nih =P

    ReplyDelete
  6. samalah anak kita pun.. tapi pais yg diorang kejar.. so skang pais kalau nak kluar kene pakai baju dlm kete,,tapi pakai sluar siap siap lah.. kalau sluar pun kene pakai dalam kete..harulah..

    ReplyDelete
  7. aduhh...sian nangeh smpai gitu..punya takut kena tinggal..hehee sweet..!

    ReplyDelete
  8. ciannyer..kadang tue tak sampai hati bila tinggalkan anak menangis ketika kita nak keluar kan???
    tapi bila pikir kita nak cepat...apa leh buat kan??
    anak akak sama mcm angah ...

    ReplyDelete
  9. Budak2 biasa laa suka nak jalan2.. kan.. tgk mama dia bersiap takut nanti kena tinggal plak.. :)

    ReplyDelete
  10. @☆ lieya latif ☆

    bijak mmg bijak lieya.. tapi tak terdayalah.. karang tertingal barang kita gak yg susah...

    ReplyDelete
  11. @mamyharraz

    tak heran tak perlah.. tapi ni mmg nak ikut je..

    ReplyDelete
  12. @Cik Pah

    masalah mcm ni kan cik pah.. sian pais..

    ReplyDelete
  13. @Fieza79

    mmg sian bila tgk nangis macam tu.. tapi tulah.. kekadang biarkan je dia nangis dulu

    ReplyDelete
  14. @AngahSayang2314

    tulah.. nak tglkan pulak tak sampai hati.. bila dibawa tak sabar2 pulak nak keluar

    ReplyDelete
  15. cam aksi citer hindustan le plak!
    ekekekeke

    ReplyDelete
  16. @ratusiput

    time keje dia ok pulak.. agaknya dia dah set kot time keje dan time malam dan hujung minggu kot.. tu yg tau kita nak berjalan je

    ReplyDelete
  17. @Rinna

    betullah rinna.. mmg dia takut kene tinggal lah tu..

    ReplyDelete
  18. @miloais

    ni bukan hisdustan dah.. korea suma bagai dah masuk

    ReplyDelete
  19. ala...ciannyer uzair...me selalu kalah kalo anak nangis..huhu

    ReplyDelete
  20. budak2 skang ni mcm2 ragam kan. anak buah ai pun, kalu ai bangun je dah tak tentu arah nak ikut. adoi...

    ReplyDelete
  21. hehehe...klaka je dgr...bulan depan dia buat perangai lain lak..budak2 selalu cenggitu...berubah2 perangai...

    ReplyDelete
  22. hehehehe anak anak mama ni cayang kat mama dia nih.... nak ngikut je... hehehe... sampai camtu sekali kan.. hehe.. itulah ragam anak2 yang akan menjadi kenangan bila mereka besar nanti.. :)

    ReplyDelete
  23. bersemangat betul dia nangis....adam sekarang nie pun macam tu..tahu klu nak gie jalan siap cakap bye...bye lagi...

    ReplyDelete
  24. beriya2 uzair menangis kan...ternganga2 mulut menangis..heh3x..

    ReplyDelete
  25. perangai tu mcm mimi...jenis x sabar nak gi jalan...dan orang nak gi jalan seronok..dia lak buat hal..uzair..cepat besar tau..tp nti dh besar..mama ajak gi jalan sure xnak follow..huhuhu..

    ReplyDelete
  26. alololo cian dia...
    risau kena tinggal and tak sabar nak kuar jalan lah tu ya...

    ReplyDelete
  27. hahah..takut betul dia kalau ko tinggalkan dia...apa lah dlm kepala dia tu agaknyer yer...hahha...tp kemana tumpahnyer kuah kannnn..hehe..

    ReplyDelete
  28. huwaaaaa....... nak itotttttt

    ReplyDelete
  29. hehehe
    mesti dia kata 'penat-penat aku nanges, mak ni tak abes-abes nak ambik gambo pulak!'
    lenkali kena beli gendong la.. :D

    ReplyDelete
  30. aishah, ni dh tahap melalak dah nih kan...ishhh mesti xsmpai hati dengar kan...

    ReplyDelete
  31. Time ibu sebok-sebok mengemas rumah, ada tak dia menagis-nangis nak kemas rumah jugak...?

    ReplyDelete
  32. alololo..haha..nk ikut la tu..

    ReplyDelete
  33. sianya...hehe ismeth pon cenggitu..nasib baik dia duduk tak berguling-guling...tapi kalau guling pon tak pe jangan dia menagis asik peluk kaki kite jek sudah...nak buat ape pon tak boleh kann hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...