Penamak tegar......

Salam

Suka-suka aku je bagi istilah penamak ni.. ntah ada ke tidak dalam kamus.. tapi yang pasti memang takderlah kan. bahasa kasar.. suka-suka kita je nak rekakan.. 

Penamak ni aku istilah kat diri aku sendirilah.. Kejadian adalah semalam.. dekat nak lunch semalam terasa nak makan Pizza Ring of Fortune.. terus berpakat-pakat dengan rakan sejawat.. jadi mereka semua bersetujulah nak makan pizza.. tapi order online je sampai pizza nanti terus ambik dan pecut balik keOffice.. 

Lepas je settle order online aku dan Anoy je pergi ambik pizza.. sampai je sana Anoy keluar dari kereta terus masuk ke pizza dan aku tergapai-gapai nak mencari parking.. tak sempat aku nak parking aku toleh kiri tengok anoy dah ada kat luar kereta aku... jadinya tak payah susah-susah nak parking. 

Tapikan sebelah Pizza ada restoran KFC pulak..ting.. ting.. ting.. terus keluar bintang kat kepala tetiba pulak nak rasa KFC Donut Fish.. terus cari parking dan masuk KFC untuk beli Donut fish... tapi bukan donut fish je aku beli.. huhuhu.. siap dengan cheesy Wedges.. faberet tu.. x leh x beli.. 

Meh saksikan kejadian itew..

Anoy dengan bungkusan Pizza dan KFC..

Dah sampai Office.. isi dalam plastic tadi.. sekotak Regular Pizza dan garlic bread..
jom tengok isi dalam pulak

isi dalam kotak Pizza Ring of Fortune.. memang sedap.. tapi bijian yang kat tepi tu rasa macam menganggu concentrate nak makanlah.. letih ngunyah rasa ada liat2 sikit.. mungkin dah sejuk kot..

Soup of the day mesti amik ni kalau makan pizza

dah habis citer Pizza.. bawah ni pulak KFC

Ni yang terbaharu di KFC.. Fish Donut.. erm.. sedap dimakan bila masa panas.. sejuk tak sedap sangatlah.. itu tekak akulah kan.. tekak mengada2..

Cheesy Wedges mesti beli.. ntahlah.. dah kena mandrem kot dengan cheesy wedges ni..

Tengok aku.. tersenget2 bibir, terkembang2 hidung makan pizza ni.. wahaha.. buroks..... sanggat.. tapi nak buat macam mana.. nak interprem jugak.. bukan selalukan..

Psst : macam mana badan membuak-buak mengembang.. tak leh jadi ni.. mula minggu depan kene puasa direct semingu.. sabtu & ahad je break..

29 comments:

  1. samalah, rasa nak puasa direct je minggu depan tapi tunggu husband startk erja dulu. time dia ada asyik melantak je.

    ReplyDelete
  2. fuh makan besar akak...betul2, lieya pun dah kene mandrem ngan cheesy wedges nie.....mmg sampai menjilat kotak kalo mkn...beli plak tak sah kalo tak beli 2 yg large tu heheheeheh.....

    ReplyDelete
  3. ok.selamat berpuasa minggu depan..

    sedap nmpak fish donut tu..harus cuba nnti ni...

    ReplyDelete
  4. berselera sguh ye...lps pizza hut..kfc pulak...mmg penamak tegar ni..hikk

    ReplyDelete
  5. iols pun suker banget ngan cheezy wedges itewww!~ tu pasal badan montel tak hengat kan??> asyik makan cheezy wedges jahhhh!~

    ReplyDelete
  6. ade bijan eh???sti tak bape nk best rase dia sbb ratu tak ske bijan.kalau g pizza slalu ode thai seafood atau pepperoni je.lelain takble masuk.plg sukeeeeeeeeeeee spaggeti dia... :)

    ReplyDelete
  7. Bila dah kembang baru ko ingat nak pose ek Kebaya...hahaha...Chezi Wedges dgn piza...mak ai...ko kene puasa 3 minggu kalau cam ni...seminngu tak jalan proses memblender lemak ko tu...

    ReplyDelete
  8. Nasib baik makcik tak datang semalam, kalau tidak kita kembang bersama.lagilah badan makcik ni dah sedia kembang.

    ReplyDelete
  9. wow...... terus tiba tiba rasa lapo lak! lama dah tak makan fast food ni! idea.. idea... :D

    ReplyDelete
  10. memang lapor tengok....memang ko tamak kot..hehehehe..banyak gila sehhhh....

    ReplyDelete
  11. sedapnya cheezy wedges.....
    akak..jom kita posa sama2..eida nie pun dah rasa berat dah badan nie..huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. Cheezy wedges tu kegemaran ku dari dulu kini dan selama nya .. huhuhu


    Jom terjah: Duan Photography

    ReplyDelete
  13. mari kita lihat akak puasa x seminggu. hehehehe
    saya ni dari duluuu nak diet. hoih sampai chin dah berdouble, tak insaf2 lagi. sob sob sob ~ ~

    ReplyDelete
  14. kfc donut tu dh rasa..sedap gak..pizza ring fortune tu je belum..

    ReplyDelete
  15. wah bestnyerrrrr makan besaq tueeee hehehee

    ReplyDelete
  16. hahaha... sib baik sedor dah mengembang... ;p

    *sama la kita... bila la nak start pose ni weh...

    ReplyDelete
  17. Kak aishah sy nk kfc dan cheezy wedges tuuuu huwaaa...

    ReplyDelete
  18. mmg penamak.. len kali ajak la sy.. sy pon penamak jugak kak.. ekekek..

    ReplyDelete
  19. Kuat lahapnyer makcik aku sorang nih... Herm sedap ke kfc fish donut tuh? laki aku nak beli ri tuh tapi dia tak puas ati tang keciknya dan takut tak sedap... huhuhu

    ReplyDelete
  20. wallah kfc idaman ku selalu...aduyaii sis sedappnyerr

    ReplyDelete
  21. Fuyohh...makan besar...ber2 je..patut nmpk tingal sup je dlm fridge..huhu

    ReplyDelete
  22. fish donut tuh aku rase macam tak best.. ari tuh aku makan macam lembik jer.. tak cruchy ..

    larat ke ko nak puasa direct seminggu..aku yg puasa setiap isnin n khamis nih pun macam nak separuh mati jer bile dah pukul 6.00

    ReplyDelete
  23. wah..seronoknya mkn besar hehe.borong semua yer kak pizza n kfc,cara akak mkn tu mmg nmpk best bebenor =D

    ReplyDelete
  24. sedap tak donut tu?
    dh terjangkit ngan kak ana ke malas update blog? :P

    ReplyDelete
  25. same la kite kak, ahad lps pon niesz mkn kfc ngn pizza..sedap nye!nk lg..hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...