Mandi manda di Kalumpang

Salam..

Akhirnya sampai jugak ke hari khamis.. dan hari khamislah baru aku ada mood nak citer mandi manda di kalumpang masa cuti CNY lepas..

Layan jelah ye..

 Dah sampai ke simpang bernam jaya..

Jalan nak ke Kalumpang.. tapi ni tempat yang tak berbayar.. tapi padatnya hanya tuhan je yang tau... takder parking langsung.. Akhirnya kitorang turun balik kebawah.. pergi ke Kalumpang Resort Training Centre.

Dah sampai ke Kalumpang.. tengok air ni cantikkan.. tenang je..

Ok... moh susun2 makanan kat sini.. senang sambil makan sambil perhati budak2 main air.. aku pun tak sabar nak turun kat air tu.. heh.. mengalahkan budakkan..

ni kakak ipar dan suaminya.. belakang adik ipar(bujang lagi tu) dan anak2 buah.. yang beserkup tu aku tak kenal.. hehehe.. lupa nak interbiu masa tu..

masa ni aku dah terjun bersama Uzair.. tapi spoil betullah Uzair ni.. takut betul dengan air.. menjerit2.. kalau Uzrei tak mau naik dah bila turun kat air.. Tapi si Uzair ni jejak air pun susah.. sekejap jelah aku dapat join mandi air ni..

Tapikan masa mandi ni aku mengalami kegatalan yang melampau tau.. tiba-tiba badan aku naik macam bintat2 besar... terus en. suami aku suruh naik dan bersihkan badan.. huhuhu.. alahan apalah pulak yang aku alami.. mungkin air tu sejuk sangat kot.. buat darah aku beku.. 

Habis sudah citer di Kalumpang... Maybe bulan enam nanti pergi kalumpang lagi.. sebab reunion En. suami..

Psst : korang pernah tak kalau pegang ais sekejap je.. lepas tu tanggan korang akan bengkak macam orang kena gangren (betul kot istilah ni).. tapi itulah yang aku alami.. nampak gaya aku takleh nak ke jepun.. tak tahan sejuk.. huhuhu

42 comments:

  1. seronoknya...rendam2 air sejuk2..jernih lg air kat situ kan..bila nk g sana ek..hmm menarik tu,kalau izan g sana,akak jd pemandu pelancong bley? hehe...

    kak,gangren tu ape?kebas ke?

    ReplyDelete
  2. waa syok ni. last p mandi air terjun kat ledang je. hoih bila nak p lagi ni

    ReplyDelete
  3. em dh lama ratu tak g air2 terjun camni...sik pegi water theme park je layan budak2.mmg best kalau g air terjun ni.sejuk n nyaman je.tp budak2 mandi mmg kena pantaula...bahaya skit kan.

    ReplyDelete
  4. eh, napa sampai gatal camtu sekali ek? sekarang dah ok ke?

    ReplyDelete
  5. aduh kak...cantiknye kawasan....leiya tgk akak anak beranak mandi mande ni tetibe lieya plak rase nyamannye air tu...lieya lagi suke gi tempat2 camni dari gi pantai...pantai air masin, panas lak tu.....kalo ni sejuk jek air kan.....

    ntah2 akak kene ulat air kot kak...tu yg naik bintat2 tu......

    biasekalo dah mandi2 ni sure lapar kan....sonok tu kak santap bekal...

    ReplyDelete
  6. gangren???? uishhhh! takutnye..
    camne nak main salji ni??? :D

    ReplyDelete
  7. rindu bangat nak ke ulu yam... huh!

    ReplyDelete
  8. bestnya piknik kat sungai...
    sejukkkk je kan...
    tapi kesian kat u...
    tak kan alergi air sungai kot...
    kalo pegang ais pun jadik gitu ke sis?

    ReplyDelete
  9. mama aku pun ajak jugak ari tuh..tapi aku cakap nnt dululah..skang nih kan musim hujan.. lagipun badan aku blom slim lagi nak pakai bikini..wakakakaka

    ReplyDelete
  10. cantik gak kan... ni dkt ngan tanjung malim tu ke? ada member ajak pg tp tak sure kat sini ke apa

    ReplyDelete
  11. bestnya mandi-manda
    dah zaman-berzaman tak buat aktiviti camni... rindunyaaaaaaaaa!~

    ReplyDelete
  12. -ooohh...kalumpang tu tempat air terjun rupa rupanya....:)

    -u kena allergic reaction tu..saya rasa probably dari air terjun tu..kulit u alah pada air tu....kalau nak kata u alah pada sejuk, bintat2 tu akan keluar juga kalau u pegang benda sejuk mcm ais, atau botol air sejuk..cuba test..
    Nama allergic reaction yang bintat2 tu ialah URTICARIA

    ReplyDelete
  13. syoknyaaa piknik ramai2 mcm tu suka sgt..dah lama tak g..last masa kecik2 dulu je huhu..

    ReplyDelete
  14. nmpk nya mslh kira sama je...kalau mandi manda air sure bdn naik bintat2...merah dan gatal2...ye ke psl drh beku ke...tk tahu pulak..

    ReplyDelete
  15. perghh kak ratu sensetip kot...macam saya rasa sejuk dah jadi demam2...hahaaha tu la saya wujud kat malaysia ni kan.. p cek doktor la kak ratu...

    ReplyDelete
  16. bestnya mandi manda..eh..first time dgr kena air sejuk..terus bengkak..gi ceklah..puaskan hati sendiri..

    ReplyDelete
  17. @Lya Colours

    mmg syok.. rasa tak nak keluar dari air tu..

    ReplyDelete
  18. @ratusiput

    tulah ratu.. bg sy mandi air terjun ni lagi puas

    ReplyDelete
  19. @~ana~

    mmg seronok sgt.. anak2 lagilah seronok

    ReplyDelete
  20. @wahida

    masa dalam air tu je.. lepas dah mandi dgn air bersih terus ok..

    ReplyDelete
  21. @☆ lieya latif ☆

    mungkin kot lieya.. mmg cantik kwsan dia.. rasa tenang je

    ReplyDelete
  22. @Cik Pah

    Hujan dah kurang ni.. dah boleh mandi sungai

    ReplyDelete
  23. @Daddy Ziyyad

    DDy Ziyard.. dok kat aircond sekejap pun dah gatal2 tangan ni.. pegang tin yang berais mmg ada simpton tu.. aduhai.. masalah ni

    ReplyDelete
  24. @Fieza79

    tak tahulah betul ke tidak.. tapi tulah yg dialami.. bukan mandi je.. kena aircond, pegang tin@botol sejuk.. mmg itulah yg dialami.. ingat masa kene ni masa umur 21 thn.. lama tah tu. 9 tahun lepas..

    ReplyDelete
  25. @Just Call Me Bitt

    betullah bitt.. simpton kita sama.. senstitip sangat kan..

    ReplyDelete
  26. @Dee

    dee, tulah nak check lah.. baru puas hatikan.. ni nak mandi pun takut..

    ReplyDelete
  27. Bestnyaa mandi manda di Kalumpang.. Teringat dulu penah wat family day masa raya cina tapi bila weols nak kesana punya laa jem giler.. sampai2 dah dekat tengahari.. adess..

    ReplyDelete
  28. wah bestnya akak.....teringin nak pegi...

    ReplyDelete
  29. lame tul x mandi laut~
    opss sungai.. ^^

    ReplyDelete
  30. Dah lama tak bermandi manda mcm nie .. best kan.. tapi bila pikit tempat nak tukar baju & bersihkan badan tu yg lemah cikit :(

    ReplyDelete
  31. La ni org kata dah ramai org duk mandi manda kat kalumpang ni...dulu masa akk pi kebaya tak ramai sgt....mmg boleh mermandi-manda ngan aman damai bersama family2 kita jer...

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...