Main bakar-bakar..

Salam...

Citer dah lama ni.. tapi tetap gak nak kongsi sama2 dengan korang.. kali ni n3 bergambar jelah ye..

Kejadian di kampung ku... Tanjong Karang...

mari saksikan..

masa ni sebenarnya sibuk cari barang untuk bakar-bakar malam tu.. tapi ternampak abang-abang jual durian.. terus singgah membeli... 

dah siap menepung tawar-menawar.. abang-abang durian pun gigih membungkus durian yang dibeli.. baik abang-abang ni.. bagi durian kecik percuma 2 biji.. Terima kasih Abang-abang durian..

Segala mak nenek dalam kete aku.. tikar untuk stanby kalau berpicnic.. roti gardenia 5 bungkus.. yang lain-lain durian dan bahan untuk bakar-bakar malam nanti..

Gambar diatas kredit untuk sweetblack

sesi menghidupkan bara api... anak buah aku ni.. dah besar dari aku pun.. dulu aku picit2 je diorang ni..

itulah yang dibakar.. sosej, ikan, burger.. ingat nak bakar ayam.. tapi semua kedai dah tutup.. itu sajolah yang sempat dibakar.. ater cari ayam jam 6 petang.. nak g tesco jauh benar ke kuala selangor tu.. jadilah rezeki untuk dihadap hari tu..

dari sisi lain.. 
si Uzrei siap bertanjak bagai.. menunggu sosej siap dibakar... tak sabar2 anak aku tu..

tengok masa ni berkerumun semua kat tempat ni.. berebut-rebut masing2 nak mengahadap rezeki... 

roti bakar pun ada.. aku suka bakar roti macam ni.. dari bakar kat toaster... sedap je rasa...

ni pulak aksi sengal makcik-makcik dan anak-anak buah... dulu bebudak ni kecik akulah tukang basuh b**ak diorang.. sekarang tukar pulak diorang pulak basuh b**ak anak aku.. hehehe.. senang dah keje aku... 

lagi aksi sengal... 
eh.. eh.. ada bintik2 lah kat dalam gambar ni.. 

Lepas membakar aksi untuk makan durian ye.. sibuk je minah ni nak berposing.. pantang ada kamera...
huish.. seksa pulak anak buah aku yang tengah kopek durian tu... 

ok itu saja xtvt bakar-bakar kat kampung aku 2 minggu lepas.. happening.. naik pening abah dengan mak aku.. melayan karenah anak-anak, cucu-cucu dan cicit-cicitnya..



18 comments:

  1. Wow best nya aksi bakar-membakar nih....perut saya plak tetiba 'terbakar'....laporrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  2. syoknya...dah ramai2 kumpul best!!

    ni dok tgk HKLBR je - bakor bakor hehe

    ReplyDelete
  3. kite bakooorrr jer sein!!!! :P

    ReplyDelete
  4. wow...mmg best kan kalo ada group bako membako nih..tp yg No tak tahan bau asap..leh migrain ooo..tiap kali membako mesti kapla ada pening2, nyucuk2 huhuhu..

    ReplyDelete
  5. menggelegak perut tengah durian2 tu..slurpppp!

    ReplyDelete
  6. kita bako je rumah kak limah !

    eh silap

    hehehe

    durian!! my peberet !!!

    ReplyDelete
  7. dua org anak buah tu..memang besarrrr :)

    ReplyDelete
  8. memang seronok aktiviti bakar2 nie...sekali sekala....

    ReplyDelete
  9. iols nampak buah durian!
    sedapppppppppp!~
    nak plak kalo dapat makan ngan pulut + santan
    perghhhhhhhhhhh!~

    ReplyDelete
  10. seronoknya bbq..nak2 dgn family..

    ReplyDelete
  11. Besar kuarga ko yer Ratu..seronok bila dapat berkumpul cam ni...

    ReplyDelete
  12. Sori off topik sikit... nak tanya.

    Kenapa kalau orang tak makan durian mesti aka orang kata... "mat saleh pon makan durian laaa"

    Kenapa eh? Syarat jadi melayu kena makan durian ke...?

    ReplyDelete
  13. @gedek!

    erm.. x pastilah.. tapi dulu2 mmg tak mkn durian.. tapi sekarang ni baru je try makan durian tu pun pilih yg cantik je..

    ReplyDelete
  14. Wahh meriah aktivit bakar membakar yer.. makan plak ramai2 gini.. bestnya.. :)

    ReplyDelete
  15. sedap nye durian tu kak!ngidam lak rase..ehe..

    ReplyDelete
  16. Durian oh durian ... dah lama ngidam nak durian nie :(

    ReplyDelete
  17. bestnya akak..rindu la nak buat xtvt cam nie jugak..

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...