blasah jelah... asal ada

Salam..

Nampak benar dah beku otak.. tak tahu nak letak tajok entry apa. Asal tak kosong sudahkan. 

Last week aku masak asam pedas sebab teringin sangat nak masak.Tapi en. suami aku tak layan asam pedas ni. Aku dengan adik aku jelah layan. 

Asam pedas yang masih berasap nampak sangat lepas masuk dalam mangkuk terus ambik gambar.. tak menyempat² kan...

hehehe... asam pedas lagi.. tetap masih berasap.. sebab ada dua gambar ni.. aku masukkan jelah dalam n3 ni.. nanti membazir gambar pulak.. erk.. ada kaitan ke dengan membazir.. ada tau.. sebabnya opis aku ni bukan jenis stand alone pc jadinya aku kena transfer gambar dari henpon cokia aku guna email.. kan dah kena charge setiap kali transfer..

Ikan goreng dan ayam goreng.. aku tengok kat dalam peti ais ada 5 ketul ayam goreng.. aku goreng jelah sekali.. dari biar dia beku sampai kecut dalam peti aiskan..

Sayur kobis goreng berair.. disebabkan en. suami tak makan asam pedas.. kenalah aku masuk sayur ni sikit untuk en. Suami.. Kang dia tarik muncung sedepa kalah pulak aku.. 

kombinasi lauk pada malam last week... abaikan pingan yang pelbagai rupa ya.. sebab pingan yang pelbagai tu lagi berseni.. hah... 

Psst : sebenarnya aku nak siarkan cerita ni last week... tapi disebabkan last week internet opis down dan malas nak auto publish dari rumah.. akhirnya hari ni baru nak publish.

30 comments:

  1. yg berasap tu la yg menyelerakan...lama dah ratu tak makan berhidang camni...rindu suasana cmni..

    ReplyDelete
  2. ishh kakak nak tau tak. gambar kakak upload ni super besar, pastu menyerlahkan lagi makanan tuh. even pic ayam goreng je pon, saya dah gggrrr nakkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  3. rajin nye masak... kita dah kurang rajin la... ;p

    ReplyDelete
  4. lauk tu semua kegemaran sy.

    berasap2 asam pedah *sedapsssnya..

    ReplyDelete
  5. suka jugak pakai pinggan yang berwarna warni...cantik....

    ReplyDelete
  6. Biar ringkas tapi sedap dan yang penting, berkat. :)

    ReplyDelete
  7. uish kak...meleleh aku tgk ni...peberet wooo asam pedas ...lagi2 ikan kembung tu...fuh...bertambah2 nasi hah....ooo cik abg akak tak mkn yeak....rugi arrrrr.....hihihi

    ReplyDelete
  8. memang berasap tu...asam pedas kesukaan kakD juga...huihs dan2 teliuq tau....

    ReplyDelete
  9. pergghhh.....terliur tengok asam pedas tuh...:)

    ReplyDelete
  10. asam pedas tu yg tak tahan nengok nyaaa...

    ReplyDelete
  11. wo..... gua terliur okessss!!!!

    camner nak ganti pose ni, asyik semuanya n3 lauk pauk ajo... hadoi

    ReplyDelete
  12. iols suker asam pedas tu...
    tapi kalo letak daun kesum lagi masyuk beb! :D

    ReplyDelete
  13. sama la suami saya pun tak makan asam pedas .. laksa pun dia tak makan.. tu yg malas nak masak 2 benda tu ..

    ReplyDelete
  14. dah le tengah lapar ni, tengok asam pedas tu bertambah lapar dibuatnye

    ReplyDelete
  15. uuiiii..sodaapp....

    ala kak..pinggan mek pun pelbagai...nak pinggan sia sekata..semua dalam lemari..maleh betul nak kuarkan.hahahha

    ReplyDelete
  16. Dah le time lunch ni.. tetiba je rasa lapor..meleleh ayaq lioq cek!

    ReplyDelete
  17. sedap asam pedas mkn panas2....:)..
    nak2 plak, sendiri masak...lagi la sedap..:)

    ReplyDelete
  18. sedapnya...semalam pun makan nasi ngan asam pedas ikan pari .... :)

    ReplyDelete
  19. sedapnya asam pedas tu..I mmg suka mkn asam pedas..lagi2 kalau ikan pari masak asam pedas..pehhh..terliur...

    ReplyDelete
  20. Makan asampedas ngan nasi panas2 wow.. tak terkata laa.. :)

    ReplyDelete
  21. Hubby RK tak suka asam pedas ye. Kalau org Johor asam pedas macam dah jadi tradisi.... Kalau kakak boleh katakan dlm seminggu paling tidak sekali mesti ada asam pedas:)

    ReplyDelete
  22. sedapnya asam pedas..mkn lak ngan nasi panas2..hmm..

    ReplyDelete
  23. Realll...dapat tengok asap lagi. Ada nenas ke dalam asam pedas tu? Ate paling minat makan asam pedas ngan sayur kobis, ikan goreng tambah kicap dan sambal belacan...Pergggh..

    ReplyDelete
  24. sedap2....menarik asam pedas tu, pekat!

    ReplyDelete
  25. woww berasap...hehe saya pon selalu gituw..untung lagi kak ratu masuk dlm pinggan hidangan...kalo saya dlm kuali tu tutup api terus snap...akakakakaka

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...