Terpengaruh jugak.........

Salam...

Gara-gara tengok beberapa blog asyiklah bercerita pasal satu ciskek ni. Dan menyebabkan aku pun  terasa teruja juga hendak merasa apakah kehebatannya ciskek tu. Bila aku dah test seketul masuk kat mulut aduhai begitu lembut sampai rasa sayang nak menelannya, Cair je masuk ke mulut begitu nikmat. Tak sia-sia dugaan yang aku alami semata-mata nak memiliki ciskek ni. wah.. ayat tak boleh blah.. drama betul.

Tapi memang ada dugaan pun, Sebabnya tetiba kurier serbis company kata tak boleh nak amik ciskek tu. Alasan kurier serbis tu sebab dia tak bawa consigement note ke situ. Pelik tak korang dah nama pun reverse charge mestilah pihak kurier kena bawa consignement tu sekali masa nak amik barang kan. tak logik betullah alasan. Kesian wife Mr. Curly terpaksa menanti dan terus menanti tapi kurier tu tak sampai² jugak. Dan akhirnya aku kena amik sendiri ciskek tu kat tangan Mr. Curly. Mungkin dah ditakdirkan memang harus ketemu Mr. Curly kot.

Tapi alasan yang paling logik kurier serbis tu taknak amik ciskek tu mungkin disebabkan jem kot. Maklumlah dah dekat waktu kemuncakkan. Lagi-lagi area KL. Tapi yang aku tak puas hati tu cakaplah awal². Sebab aku dah confirm dengan diri dari hari selasa, Tapi dia cancelkan pada hari khamis tak ke aku bengang. Tensi dibuatnyer. Nasib boleh settle.

Dah macam sesi luahan pulak panjang berjela dah mukadimah ciskek ni. aku berhenti kat sini jelah. Jom layan ciskek sedap cair dimulut tu.

Mr. Curly dengan sweeti ciskek.
(lokasi kejadian di Jusco MidValley) 

Sesi penyampaian ciskek dari mr. Curly.. Tocei2 mr. Curly.

Cantik dah packing ni.. siap berbagai2 pesanan sebab ingatkan curier yang amik.. sekali hermm.. nan ado.. amiklah aku sendiri.. 

Dah sampai rumah.. korang kalau nak selamat barang korang haruslah dibungkus dengan paper jawi ni.. akan dapat keberkatan gitu.. hehe.. betul tak lily (kalau lily bacalah)

See... betul² mendapat keberkatankan.. agak² khatam tak ciskek tu baca paper jawi tu.. 

Masuk dalam peti ais kejap.. bagi cantik sikit masa nak potong nanti... 

dan inilah hasilnya selepas dipotong.. sekejap je licin.. erk... Alhamdulillah rezeki..

Thanks Mr. Curly.. next time insya Allah akan order lagi.

Korang kalau nak beli ciskek ni bolehlah email kepada zcurlie@gmail.com
Cubalah pasti nak lagi

26 comments:

  1. Dah ramai yg promo cheese cake dia nie RK. Kakak jauh boleh ke dia hantar. Sedapnyeeerrr...... Mesti bujang comel RK makan banyak kan..

    ReplyDelete
  2. ummp sedapnyer...nanti boleh try ni ek...

    ReplyDelete
  3. tengokpun sedap shah...lapo...

    ReplyDelete
  4. ramai yang dah post nie...sedap nyek kak...nak kena try la jugak..raya dah dekat nie kan..leh order tuk raya nie...

    ReplyDelete
  5. Wahhh curlast tgk ciskek Mr. Curly..nyum2 nampak sedap.. dah pastinyaa sedapkan...:)

    ReplyDelete
  6. betul la .. ramai yg dok post pasal ciskek ni .. tapi kek ni mmg sedap ..

    ReplyDelete
  7. Bagus idea tu, balut dgn paper Jawi...Insya Allah selamat! miahahahha

    ReplyDelete
  8. ade terperasan gak pasal ciskek mr curly ni...nasib elok lg kejadian kek dlm kotak tu....cayala mr curly...

    ReplyDelete
  9. ni mmg betul2 sedap ni kebaya..dah ramai yg memuji kek mr curly ni.....

    ReplyDelete
  10. nakk jugakkk ciss kek... hehe...

    ReplyDelete
  11. fuhh nampak sedap je. nakkk !!!

    ReplyDelete
  12. glakmer yu

    mcm peneyrahan award plak

    ahaksss

    waaa!!!!

    nak order gak lagi la!!!

    yum yum

    dapnyer!!!

    ReplyDelete
  13. Hoi!

    Teringin nak buat rambot macam tu, lah....!

    ReplyDelete
  14. Ramai dah oder ye .. hurmm rasa mcm nak oder gak :p

    ReplyDelete
  15. haaaa sedapnyaaa ...Pengsannnn.....

    ReplyDelete
  16. best jer tgk..kt Penang leh hantar x? then tulisan dier sgt cantik..:)

    ReplyDelete
  17. wahhhh..sedapnyer..tp jauhnyer..nampak dh sedap tu..ishh tak menahan!

    ReplyDelete
  18. isk...jahat tau...buat terliur jerk..:)

    ReplyDelete
  19. salam.
    baru sy tau curly tu buat cheese cake. tapi kalau saya dok ipoh ni nak order susah jugak

    ReplyDelete
  20. cissss...memang ciskek...huhuhuhuuhu..kesian kat eden..dok jauh beribu batu ini menahan keteliuran ini...

    ReplyDelete
  21. hari tu ada awek opis watkan ciscake untuk saya...memang TERBAEK (sambil tgk perot yg maken naik T_T)

    ReplyDelete
  22. hahaha..wa xtau menahu lak laling wa pkai sokabar jawi..yg bab tulisan tu, laling wa yg tuliskn tu..kalu wa yg tulis adola skit2 cm doktor punyo tulisan..

    p/s: mekaseh bebanyak ye..maap kalu ado yg tkurang

    ReplyDelete
  23. tBIK SPRING ada yg baca s/khabar jawi.
    sedap ciskek tu

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...