tak sampai 5 minit pun cukup kalau ada makan free

Salam....

Pagi ni kat opis dapat call jam 10 pagi kene turun kat kantin sebab ada majlis pelancaran. Aku pun tepat jam 10 pagi je teruslah turun dengan member² opis. Dalam hati terfikir jugak ni pelancaran apa? aku tanya sorang kakak ni. Dia kata pelancaran Aktiviti Pengurusan Tenaga Elektrik (EEM).

Turun jelahkan dengar taklimat apa yang diorang nak sampaikan. Dalam bekerja ni kita kena sama² membantu² tu bak kata Factory Manager FFM Berhad merangkap sebagai Chairman dalam Group Pengurusan Tenaga Elektrik ni.

Dah nama majlis pelancarankan mestilah ada majlis menjamu tetamu undangankan.. chewah... undanganlah sangat. dengar taklimat tak sampai 5 minit tapi bila tang makan laju je.. Akulah tu.. hehehe..

Ok... ni sekitar majlis pelancaran pagi tadi..

nilah keadaan majlis pelancaran pagi tadi. yang duduk kat meja kain lapik merah tulah pengasas dalam aktiviti pengurusan tenaga letrik.

Tuan pengerusi majlis tengah berucap.. 
Aku malas nak bangun masa ambik gambar ni. malu pun ada jugak.. tapi demi blogger tegar aku tebalkan muka jugaklah.

ni isi dalam pamplet yang diorang berikan.. aku pun tak habis baca lagi.. lepas habis buat n3 ni nanti aku sambung baca balik..

Lepas dengar taklimat bolehlah isi perut pulak... meehon sedap pedas berdesup...

Ada dua jenis air.. teh pekat likat sedap manis bila masuk kemulut dan juga sirap limau... 

Meehon yang sedap sangat ni.. dua kali aku tambah.. nampak no kuat makan aku nikan...
Kuih tu pun sedap.. 

Psst : selalu ada majlis macam ni pun bagus jugak.. jimat duit belanja en. suami bagi...

19 comments:

  1. sedapnya teh tarik ngan meehoon tu..kuih2 tu lagilah..hihihi..

    ReplyDelete
  2. @bujal X cik ina tak dapat join sebab ada hal yg tak dapat nak dielakkan.

    ReplyDelete
  3. Untung la ko Kebaya..ada lah jugk dpt mkan free2 cam ni kat opis...

    ReplyDelete
  4. untung juga klu selalu ada majlis mcm ni... jimat belanja...

    ReplyDelete
  5. makan free memang sedap kan beb???
    bila lah opis iols nak buat makan2 free ni????
    lama dah boss tak belanja staff ni!
    ekekekeke

    ReplyDelete
  6. fuiyo..teh tarik tu sedap tuh....

    ReplyDelete
  7. air teh tu menarik minat ku...dahlah my feveret..huhu..

    ReplyDelete
  8. kita suka awak...sebab awak suka makan-makan...he he he

    ReplyDelete
  9. Ate suka komen kak Gerau. Love you ahkak ;).

    Ate pun suka Cik Puan Ratu yg pandai makan..

    ReplyDelete
  10. betol aishah, seronok kan ada makan freee nih..hihihi jimat!

    ReplyDelete
  11. kak ratu...patutnya majikan akak galakan akak berblog selalukann...sebab program2 cengini jarang dapat tahu hehehe mcm saya nehh yg tak bekerja so tak tahu info2 cenggini..akekekke

    ReplyDelete
  12. apa yg pntg dpt mkn...hehe

    ReplyDelete
  13. meeting...makan...meeting...makan hehehehe

    ReplyDelete
  14. suka jugak kalu ada makan2 kat opis...hehehehhe

    ReplyDelete
  15. lamanya aku tak makan free cenggini...

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...