Di pagi Syawal yang indah...

Salam...

Sekali lagi hanya gambar yang bercerita.... sebab banyak no gambar.. aku selit sikit jalan cerita je ye..

 Masa ni tengah sarapan pagi.. Sebelum sesi bermaaf-maafan... Nasi impit je sempat snap... makanan2 yang lain-lain nan ado.. aternyer sibuk no pagi tu.. dengan berebut bilik air lagi.. memasing nak lawa dulu.. 

 Mak ngan abah aku tengah tunggu anak-anak, menantu dan cucu - cicit untuk sesi bermaafan...

ni sesi bermaafan untuk anak-anak dan menantu dah hampir selesai... tinggal cucu-cucu je... semua kena baratur ye.. kalau tak pening kepala nak salam sape dulu...

 Aku tengah salam abah aku.. aduh syahdu sungguhlah.. herm moga abah dan mak diberi kesihatan yang lebih baik lepas ni

 Adik aku tengah bersalaman dengan abah aku..

 Dan yang paling syahdu.. aku bersalaman dengan en. Suami..
(abaikan tudung2 yang bergantungan di tingkap rumah mak aku ni ye... biasalah bila dah ramai macam nilah yang terjadi)

 Nampak tak mata yang basah tu.. entahlah aku rasa tahun nilah aku banyak mengeluarkan airmata bila bersalam-salaman... mungkin banyak peristiwa yang berlaku pada tahun lepas.. harap dapat bertemu ramadhan dan syawal untuk tahun yang akan datang,


22 comments:

  1. hehe.. beratur.. beratur..
    yg kecik collect duit raya
    yg besar hulur duit raya ;))

    ReplyDelete
  2. bab beratur tu yg meriah
    tu yang untung bila adik beradik ramai
    kami nie adik beradik 3 ketul jer..tu pun pg raya sorang xde..so, x dpt nak merasa suasan beratur time bersalam2an tu...

    ReplyDelete
  3. ada gak pic masa sesi bersalaman...

    tkpe biar gamba je bercerita..!

    ReplyDelete
  4. Ramainyaa kaum kerabat..meriah laa gini.. siap beratur..nak bermaaf-maafan..

    ReplyDelete
  5. Suasana bersalaman merupakan saat-saat yang paling dinantikan setiap kali menjelang raya.

    ReplyDelete
  6. Teringat pada arwah mak dan bapa kakcik. :(

    ReplyDelete
  7. salam-salaman hari raya mmg detik syahdu utk di kenang :)

    meriah sgt sbb ramai family :)

    ReplyDelete
  8. syahdunyaaaa.... berderai air mata!

    ReplyDelete
  9. moga kita masih sempat bertemu ramadhan akan datang..

    terasa sedih bila melihat sesi bermaafan itu sedangkan diriku tidak dapat beraya bersama ibu dan bapa di kampung..

    ReplyDelete
  10. Selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  11. bab bersalaman nie memang syahdu kan kak....

    ReplyDelete
  12. cam ayu-ayu je gambar ko kat bawah tu. seronoknya keluarga ramai bila berayakan.

    ReplyDelete
  13. tema kelabu ye? cantik...gambar yang last tu sweet je tersenyum :) :)

    ReplyDelete
  14. Sgttt syahdunya saat ini Kebaya...akk miss sgt moment ni..masa arwah ayah ada dulu.....

    ReplyDelete
  15. syahdunya tgk sis beraya..tapi meriahkan..

    ReplyDelete
  16. mmg syahdu kan bila bsalaman nie..moga our parent diberikan kesihatan yg baik..

    ReplyDelete
  17. akak..siap beratur yer sebab ramai..kami kalau beratur mmg tak sempat nak beratur dah siap salam hehe..

    akak makin cun la...serius.tak ampu,tapi nak duit raya aje hihi

    ReplyDelete
  18. Wow!

    Rasa nak simpan misai / janggot macam abah kamu...!

    ROCKS!

    ReplyDelete
  19. sonok tgk family besar...
    Salam kenalan

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...