Open House pertama

Salam.. 

Minggu lepas sempena hari terakhir anak buah aku pergi kelas tuisyen untuk pelajar UPSR. Pusat tuisyen ada menjemput para ibubapa dan jiran-jiran terdekat datang untuk majlis rumah terbuka disamping diadakan dipanjatkan doa kepada Allah s.w.t semoga pelajar UPSR ni dapat menjawab kertas soalan dengan tenang.. Pening aku nak buat ayat skema ni.. 

Balik pada realitilah ye.. susah pulak nak buat ayat skema ni.  Kebetulan malam tu kitorang ada buat gerak gempur ke rumah jiran-jiran sekali harunglah kitorang pergi pusat tuisyen tu sambil bawak dua tiga jenis kuih-muih. Sebabnya setiap ibubapa kena bawa kuih-muih untuk disantap.. 

Nasib kakak aku anak dia pun tahun ni nak amik UPSR jadinya aku kira wakil ibu jugaklah untuk anak buah aku tu.. herm.. apa aku nak citer lagi ye.. takder kot.. korang tengok jelah gambar ni.. 

Sebelum majlis bermula... para ibubapa dan pelajar..
Tema adalah menghirup angin malam ye.. tu yang takder canopy. doklah kat bawah embun malam ni.. sunguh nyaman...
Cikgu dan Personal photo kot..
Makanan adalah macam jenis kuih ada. nasi impit, KFC khas untuk Pelajar UPSR je. Ibubapa hanya pandang-pandang dan jeling-jeling je ye.. cubit sikit kat anak tu kalau tak nak kempunan.

Sesi bacaan doa.. kusyuk adik ni baca doa.. ke bilang jari...

sesi santap sudah bermula.. pilih je apa yang nak dimakan.. sampai tak termakan pun ada...

 aku yang malam tu feeling2 hana tajiman.. adoi.... tapi muka dah macam muka zed zaidi pulak.. 
ni sajalah yang aku makan malam tu.. memam sedap coklat ni.. rasa macam ferrero roche lak..

nilah budak yang kena amik UPSR minggu ni.. Harap dapat result yang membanggakan ye.


Psst : tadi nampak ada sorang member bakery bakar pizza.. tolong bagi satu slice pizza kat aku boleh.. hehehe...

20 comments:

  1. wah berembun..patut la akak xbrapa nak sihat...hehehehehe

    ReplyDelete
  2. ada lak zed zaidi..kakak hana tajima laa ..good luck utk anak2 upsr :)

    ReplyDelete
  3. u makan tu je sis...
    skit nye....
    gud luck utk si dia yg tgh amik peperiksaan...

    ReplyDelete
  4. hah nak berkenalan dgn hana tajiman tuh bleh tak.hihi

    ReplyDelete
  5. tang mana nak sama cam zed zaidi pun tatau lahhh, cam hana tajima mungkin ada iras2.. heheheheh.

    ReplyDelete
  6. muker akak nampak mcm era fazira la...

    ReplyDelete
  7. hidangan veri de meriah nokkk!~

    sib baik el cuaca ok kan... kalo tak dapat sup percuma gitu!
    ekekekeke

    my wish - anak uols berjaya ye dalam UPSR!

    ReplyDelete
  8. wow..kepsi di malam hari sungguh menggiurkan

    ReplyDelete
  9. KAK,gelak aku ko tak zed zaidi tu ha ha ha...mane ade...okey jek laaa..comey ape pakai style hana tajima tuh.....

    wah best gak kan buat camni...bagus cikgu2 dieorg....bersusun hah kuih2 raye....best..best...

    ReplyDelete
  10. sesekali dibawah naungan langit yg luas per der hal kan Kebaya...janji soru sapedek tepatttt....

    ReplyDelete
  11. Ni pusat tusyen kat rumah aja ke?

    Dapat soalan bocor tak? ekekeke

    ReplyDelete
  12. sesekali p open house open air gini syok...sejuk jerk kan..

    ReplyDelete
  13. Makan2 sambil2 hirup udara malam yer.. meriah gitu.. :)

    ReplyDelete
  14. Tak pernah lagik layan tudung Hana tajima nie.. rasa nak cuba gak lah

    ReplyDelete
  15. Ramainya open house tu, salam Idul Fitri

    ReplyDelete
  16. akak nie wat lawak plak..ada ke mcm zed zaidi.cantik la kak. tp zed zaidi pun ensem,ok gak tu hehe

    ReplyDelete
  17. bagus betul pusat tuisyen tuh anjurkan open hse...makann pon nmpk byk :)

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...