Hatiku ke Kecewa.. huhuhu

Salam...

Last week aku ada buat jamuan makan-makan untuk sedara mara dan rakan terdekat. Tapi yang sedihnya gambar sekitar hari makan-makan tu sekeping gambar pun aku tak amik. adui... bz sangat kot melayan tetamu sampai sekeping gambar pun nan ado. Kecewa betul hati aku. 

Ni pun cuma gambar hari sebelumnya saja yang sempat aku amik.. 

 hari sebelumnya.. sibuk mengoreng ayam dan masak nasi impit. 
Ayam yang sedang digoreng.. abaikan kaki-kaki itu ye. 

Nasi impit, tempe yang menanti untuk digoreng, dan ayam goreng. 

Masa ni tengah masak daging masak hitam.. dan sambal untuk ayam masak merah. 

daging masak merah diambil dari jarak yang dekat.. wah ayat sekolah dah keluar pulak. 

Masa tengah masak siang tu.. terdengar ada bunyi letupan pulak.. pehtu aku pergi tinjau kat blakang rumah aku nampak asap besar menghitam. ingatkan rumah jiran kat blakang rumah aku terbakar rupanya kilang kecil deretan kedai terbakar.. tapi bila tgk asap tu memang aku ingatkan rumah jiran aku yang terbakar. 

ni pulak dari betira utama tv3 malam tu.. memang menjulang tinggi api masa tu.. tong2 minyak meletup berterbangan.. nasib takder kemalangan jiwa. 

Dari kisah makan-makan dah lari ke kisah kebakaran pulakkan.. maklumlah hatiku kecewa sebab satu gambar pun aku tak amik.. tak ke sedih.. huhuhuhu.. takder satu kenangan pun untuk aku tatap.. sedey betullah.

25 comments:

  1. Mesti meriah majlis makan2 tu. :)

    ReplyDelete
  2. owhhhh....ni kebakaran yg kuar kat berita tu kan.
    dasyat eh. meletup-letup.
    tu laa kan...seb baik takde kemalangan jiwa.

    dah tu...akak wat makan2 raya ni mesti takde story raya kan? sure story kebakaran jek...

    wat open pintu tak ajak kite pownnnn!

    ReplyDelete
  3. tu ler, tak ajak sy datang ag...TETIBER

    ;-)p

    ReplyDelete
  4. risaunya kalau terduduk atas kuali tu.hehehe

    ReplyDelete
  5. wah..mkn2 smpai lupa nak ambik gmbr yea..xpe..xpe..di maaf kan..:)

    ReplyDelete
  6. Selalu macam itulah RK. Tunggu hero RK besar sikit dan suka ambil gambar at least camera pada tangan mereka dan masa itu mesti akan ada sekeping dua gambar yg dia tolong snapkan...

    Kakak bayangkan mesti best sebab banyak yg dimasak tu...:)

    ReplyDelete
  7. takperlah sedih sikit2..yang penting kenyang makan haritu..:)owh..tak tengok pulak berita tu..

    ReplyDelete
  8. kalau dah sibuk,mesti tak ingat semua tu kak..tp takpe la,ada jugak gmbr persiapan..

    asap tu menakotkan. akak,ubat tu bley beli kt farmasi je ke? akak jwb kt blog izan kat chatbox aje pun takde..

    ReplyDelete
  9. kena ada tukang ambik gambo len kali..
    ikutkan kita tuan umah memang mana nak sempat bergambar2 ni...

    ReplyDelete
  10. huiii..scary tgok asap tu..alah x per la kak...xmo sedih2 eh..dah selesai pun majlis tu kan..

    ReplyDelete
  11. akak kene lantik potograper lain kali. hehe

    ReplyDelete
  12. takpe janga sedih.. asalkan majlisnya berjalan lancar.. tapi sedih gok untuk kilang yang hangus terbakar tu...

    ReplyDelete
  13. masuk berita tibi tiga tu...huhu


    lain kali hire photographer..haha

    ReplyDelete
  14. Sayangnyaa tak dpt nak tgk kemeriahan..sambutan hari raya tuh..tapi tak pe laa..dpt tgk sambal ayam tuh pun jadi ler.. :)

    ReplyDelete
  15. ni macam besar-besaran je open house ni ...............

    ReplyDelete
  16. next time kena pesan kat anak2 buah yg besar2 sket or anak sendiri amik gambar..tuan rumah mmg tak sempat langsung..hehehe..

    ReplyDelete
  17. tak mo sedih2 ye , next time kena lantik sowang untuk amek gambo..


    http://www.sinarraudah.com/2011/09/kisah-adik-nur-alia-nabilah-dari.html

    ReplyDelete
  18. kalau dah sibuk takde masa nak snap gambar walau hati meronta-ronta nak amik gambar.. ni lepas ni kena sediakan tukang amik gambarler jawabnya..

    tang kilang terbakar tu ada gak tengok dalam berita..

    ReplyDelete
  19. bestnya makan2...

    bab berita tu - iols rasanya tak tau - sbb tak tengok tv
    dok bz layan tenet n buku

    ReplyDelete
  20. seronok tengok..daging masak merah tuh meleleh air liur

    ReplyDelete
  21. Oo ingatkan awan gelap coz nak hujan :p

    ReplyDelete
  22. harus meriah kan akak buat makan2...la ingat nak ujan ke apa..tengok menggelap jerk langit..kekkekek

    ReplyDelete
  23. Alah tak apa lah kebaya...tak der gambar pon tak per..dah tangan kita ni dua jer..itu nak buat ini nak buat..tp compom meriah ni...sampai sekuali besar buat ayam masak merah +daging masak hitam tu...

    ReplyDelete
  24. aduh sedapnye ayam masak merah....byk gak ni masak2...

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...