Cerita itu pelengkap hidup..

Salam....

Nan ado citer menarik nak diwarwarkan... wah.. macam glamour sangat je macam nak warwarkan cerita ye... orang pun tak kenal blog ni pun.. pelasan je lebihkan.. tapi kalau sehari tak update cerita ceriti kat dalam blog ni maca ada kekurangan sesuatu pulak.. kiranya blog ni dah jadi salah satu peneman dalam hidup... sinilah nak luah perasaan suka, sedih, benci dan segalanya.. sampai naik meluat orang nak baca.. ada ke? mesti ada kan...

Ahhh... sudahlah aku nak merepek pasal orang suka ke tidak pasal blog aku ni.. yang penting aku suke je baca blog korang.. ada makanan, info kesihatan dan macam-macam lagilah... 

Tetapi hari ni tetap sama macam hari-hari sebelum ni.. tak citer pasal anak-anak.. aku citer pasal makan.. betullah aku nak citer pasal makan.. tengoklah ni gambar kat bawah.. lauk pauk yang aku beli kat pasar malam.. sebabnya aku tak sempat nak masak semalam.. ada hal yang harus diselesaikan.. nasib ada pasar malam.. kalau tak kena bersilat kat dapurlah aku.. tak pun makan megi je... 

Roti ni pun aku beli kat pasar malam.. sedap dalam dia ada butter dengan kaya

Ikan goreng seketul... ni pun tak habis... sebabnya ada lauk yang lagi menarik..

nilah yang menarik.. ikan bakar siram dengan air asam.. fuh.. sedap, pedas dan tak terkatalah.. memang tak pandang muka en. suami masa makan.. tau-tau dah habis.. 

ni pulak gulai lemak pucuk manis dengan labu.. fuh.. memang terbaiklah... nasib kat pasar malam ada jual lauk-lauk macam ni.. balik rumah tinggal masak nasi je.. jimat tenaga.. heh....


Lepas makan-makan.. dah kekenyangan layanlah anak-anak depan tv sampai terlolap.. sebabnya en. suami pergi main badminton.. aku ngan anak-anak tinggal kat rumah.. malas nak ikut... ikut kang terpaksa pulak bermarathon melayan anak-anak aku ke hulu ke hilir.. lepak rumah lagi best...

31 comments:

  1. kecur pulak tengok air asam ikan bakar tu...hehe

    ReplyDelete
  2. wah wah wah...akaaaaaak..sedapnyeeee..terlio weh hehe..

    ReplyDelete
  3. lauk terbaikk.. ikan air asam...

    ReplyDelete
  4. sedapnye....terliur saya pagi2 ni kak..

    ReplyDelete
  5. ah sedap, ah enak.... akak, saya lapar balik dah ni, tgk ikan berendam dalam kuah asam tu, kecor air liur, bertambah meremang rahang mulut bila tgk gulai lemak pucuk manis labu tu... mencik!!!!

    ReplyDelete
  6. ana suka mkn masak lemak pucuk manis dgn labu tu. mkn dgn ikan bakar cicah budu..pergh..

    ReplyDelete
  7. lately ni kita pun jarang masak malam... beli lauk siap je... masak nasi... dah... ;p

    ReplyDelete
  8. gabungan lauk pauk yg secocok.layan...

    ReplyDelete
  9. kalau ratah ikan ngan air asam tu memanglah tak pandang org lain dah..hehe

    ReplyDelete
  10. @bujal X pasar malam di Star Cruise, Pulau indah... meh terjah ramai2

    ReplyDelete
  11. menu tu semua buat perut ni laparrrrrrrrr =p

    ReplyDelete
  12. wahh ko bg aku ikan bakar tu satu lauk pun dah cukup....!!!

    ReplyDelete
  13. kalau aku ..nasi pun aku beli jer hahahha.. malas sgt kan.. lagi jimat tenaga

    ReplyDelete
  14. pucuk lemak labu tu dimakan berduet dgn sambal belacan memang shiok!!!

    ReplyDelete
  15. sedapnya tgk ikan tu dgn air asam..tgh lapar2 mcm ni..semua nampak menggiurkan..hihihi

    ReplyDelete
  16. Aduhaiiii sedapppnya ikan bakar tu kebaya...dapat akk bygkan ko punya pulun ..nasik ngan ikan tu...

    ReplyDelete
  17. tgk ikan akak tu...teringat ikan bakar kat tangling..terbaeekk...hakhakhak

    ReplyDelete
  18. lamanye x mkn roti ni...sedap!

    ReplyDelete
  19. munna pun klu ada pasar malam kat area rumah mmg gantung kuali hari tu... time2 jadi malas nak masak rasanya

    ReplyDelete
  20. adoi..berselera giler tgk menu2 sis..psr mlm kt umah dee xde jual lauk2 gini..huhu..

    ReplyDelete
  21. wah sedapnya ikan simbah ngan air asam tu .. terliur rasanya .. saya nie asal makan je suka kemain.. tapi betul la sedap jugak kan .. nak masak jugak la .. tapi ikan la plak non -ado.....

    ReplyDelete
  22. Hari nie byk blog tunjuk makanan.. pas tuh kat ini pun tgk ikan siram ngan air asam makk aihh sedap le plak.. terlior jerk.. :)

    ReplyDelete
  23. lauk2 yg simple ni la bahaya, sebab boleh mengakibatkan tertambah nasi lagi. huhuhu

    ReplyDelete
  24. fuh...kecur tgk air asam tu akak oiiii...dpt nasi panas2 pun jalan tuuuuu...lagi plak ade lemak labu tu...mmg kene laa ngan regu tu....

    lieya jarang gi pasar mlm kat putrajy ni kak sebab mknn die hampeh..selalu gi kat bangi...dpt laa ngelat masak hihihihi

    ReplyDelete
  25. lama tak makan ikan bakar....kasi mama terlioo je...huhu

    ReplyDelete
  26. sallam,

    memang kecur mulit tengok ikan bakar air asam tu. Tak payah buat lauk, atah aja pun boleh abis seekor tu. Emm nyam.nyam.

    ReplyDelete
  27. izan berkenan kat roti tu..sedapnyer kudap2 dpn tv tak kira masa hehe...

    dan ikan bakar air asam tu sgt buat air liur meleleh.

    ReplyDelete
  28. bukan setakat en suami akak jerk...klu eida pun makan xtoleh mana2 dah....

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...