Herm... tak tahu aku nak explain macam mana....

Salam....

Semalam aku singgah kejap kat 7E dengan berbekalkan RM 10.00.. sebab malas nak bawak wallet sekali. Kalau bawa wallet sekali nanti macam-macam pulak aku nak beli.

Kebetulan masa singgah 7E tu si uzrei ikut sekali. masa tu aku pesan kat dia macam ni

aku ~ "jangan nak minta macam-macam sebab mama bawa duit rm 10 je"

uzrei ~ "ok.. uzrei nak beli air je"..

aku ~ "kalau amik selain air mama tinggalkan uzrei kat sini"

uzrei ~ "hermmm...." tu je jawabnyer...

Sekali masuk kat dalam.. dah nama budakkan kalau dah nampak segala mak nenek kat dalam tu mesti dia teruja, terus lupa dengan pesanan aku tu.. semua dia naklah.. salah satunyer gula-gula...

Yang paling aku tak menahan tu.. yang dia mintak tu bukan gula-gula biasa.. huhuhu.. tapi gula-gula orang dewasa... terus je dia capai kotak tu..

uzrei ~ "mama.. mama... uzrei nak gula-gula nilah..."

aku ~ "ha....... tak boleh.. ni bukan gula-gula ujei.. ni gula-gula orang besar sebab ada ubat" nasib terlintas idea ni kat kepala otak aku.... budak cashier tu dah tersenyum sumbing dengan penerangan yang aku bagi kat uzrei...

uzrei ~ "oh... ye ke mama.. ujei nak gula-gula lainlah.. gula2 yang ada anggur ye...

aku ~ terus capai gula-gula mentos.......

Fuhh... selamat.... nasib penerangan yang aku bagi tu masuk kat otak dia.. kalau dia merempan jugak nak gula-gula tu.. lagi haru.. maluew wei.. dah lah semua cashier lelaki... aduhai....

Jadinya amiklah gula-gula mentos yang grape tu... nasib selamat....

Korang nak tau gula-gula apa yang pada awal uzrei maksudkan... gula-gula tu seperti gambar dibawah nilah... 

Besan google berikan ni
Benda nilah yang uzrei maksudkan gula-gula... 
Ada rupa gula-gula ke benda ni.. huhuhu.. 

Aku rasalah tak patut benda ni letak kat depan cashier tu... masalah pada budak-budak seperti anak aku.. bukan dia faham pun apa benda ni.. kita yang dewasa ni memanglah faham... tapi budak-budak ni kalau dia terus capai bawa ke cashier tak ke haru-biru.... 

Psst : nasib uzrei pergi dengan mama dia.. kalau dia pergi sorang.. macam mano.... ?

37 comments:

  1. hahahahaha speechless taw...kekekekekke

    ReplyDelete
  2. ahahaha...maybe sbb packaging dia kalerful...tu yg dia teruja tu...

    ReplyDelete
  3. packaging yg menarik tu yg buat budak2 ingat tu gula2..tu gula2 utk ibu bapak supaya x dpt adik lagi..hihihi..

    ReplyDelete
  4. ye... mmg tak patut letak kat cashier... ;p

    ReplyDelete
  5. ko cakaplah tu chewing gum, budak-budak tak boleh makan. dorang ni pun satu, suka nak letak depan-depan.

    ReplyDelete
  6. adussss.... betul ckp yu, tak sepatutnya benda ni berada depan kaunter. bahaya utk kanak2.. dolu, ai pun tak tau.. entah camner kawan jumpa dia siap boh air dalam tu. dah jadi mcm belon labuh... hahahaha

    ReplyDelete
  7. Whattt!!!mmg x patut ar..letak la kat bahagian lain..x pun khaskan kat bhgian dlm ke...

    ReplyDelete
  8. hehe..memang tak sesuaii pon port dia kt dpan cashier tuh..bebudak akan tertarik sebab packaging kaler-kaler..

    ReplyDelete
  9. aduhai... mmg kelakar ..munna pun rasa tak patut letak kat kaunter...

    ReplyDelete
  10. itu bukan gula-gula...tapi belon...hehehe

    ReplyDelete
  11. sangat betul tu kak ratu....benda tu tak boleh letak depan casher yg senang budak2 ambik...elok budak2 tak tahu jadi tahu...bayangkan kalau budak sekolah rendah p 7e....tak pon budak sekolah menengah rembat jek masuk bag....huhhhh mcm2 i pikir pulak...isk isk isk

    ReplyDelete
  12. hahahahaha..uzrei jangan nakal2 tau...

    ReplyDelete
  13. hadoiiii.... sib baik jawapan tuh diterima anak kan???? klu tak haru... huhu...

    kotak yg warna warni tuh kasik bdk tertarik kot... lgpon tak patutla mende tuh letak kt bhgian dpn kan????

    ReplyDelete
  14. hahaha!! siyes klaka...nasib dia tak beriya mintak nak beli jugak...hehehe...

    ReplyDelete
  15. hahaha.mmg packaging mcm gula2.kelakatlah uzrei!

    ReplyDelete
  16. Ini gula2 kalau bapak pakai boleh jarakan uzrei dari dapat adik baru....hehehehehe...

    ReplyDelete
  17. Aduiyaii.. mmg parah..ler kalau budak2 dok ingat tuh gula2..kan..hehehe

    Tu ler perasan gak kat 7E memang dia org letak kat depan mmg senang laa budak2 nak capai..kan..

    ReplyDelete
  18. gula-gula getah..... tp skunk kat memana dorang letak kat counter je

    ReplyDelete
  19. Hahaha...guling2 Ate ketawa. Belum pernah hadapi situasi cam tu walau sentiasa bawa 'anak-anak' ke 7E sejak zaman 90an. Kalau kena kat Ate, bukan setakat terkujat, mau malu setahun tak dtg 7E...;D

    ReplyDelete
  20. kadang aku pun amik masa nak faham.....

    ReplyDelete
  21. tu la selalu mana2 tempat pun akan letak dekat casher .. hehehe.. nasib baik uzrei tak mengamuk nak jugak kan gula2 berisiko tinggi tu kan ... hehehe

    ReplyDelete
  22. kahkahkah..x menahan aku gelak ni wei..

    dia nmpak ada flavor kot :)

    ReplyDelete
  23. hahahahaha
    gula2 bahaya tu....

    ReplyDelete
  24. mmg tak sesuai letak kat tempat cashier tu kan. budak2 bukan tahu. dah kotak pun kaler2 camtu~

    ReplyDelete
  25. adeh la.....ujei..ujei..senak perut aunty ketawa tau..:)

    ReplyDelete
  26. kah kah kah..aku suker gula gula itew..ahhaha..

    ReplyDelete
  27. hahhahahahaha.... nakal betul si uzrei amik gula2 tue.. nasib baik ler si ibu terang die faham.. terus ditukar dengan mentos.. kelakar.. tergelak2 baca entry nie.. hehehhehe patutler si cashier tue tersenyum2 kambing

    ReplyDelete
  28. hahahaha...haru tol la..tp betol la kan yg jenis kondom ada gambo laki ngan pompuan tu siap letak depan cashier lagi..malu gak klo anak2 tengok..

    ReplyDelete
  29. hahah uzrei bijak. haha. comel la nak akak

    ReplyDelete
  30. salam. memang tak patut benda tu dijual terang2an begitu dan mudah dicapai.
    budak2 manalah tahu. Yang tua2 ni pun kalau tak biasa pakai tak tahu jugak hiii..

    ReplyDelete
  31. mmg tak sesuai letak kt depan counter...

    ReplyDelete
  32. terbaca kat blog sapa ntah, makcik tu ingatkan chewing gum.. hehehehe

    ReplyDelete
  33. jawapan akak terbaek arr..

    kan,letak tepi2 cashier then bdk2 smbil tunggu kita byr,mata melilau aje..haiih mcm2 hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...