Sudah pulang

Salam...

Aku sudah kembali... wah........... rindu banget dengan rakan2 blogger.. minggu lepas aku ada buat n3 yang aku sakit perut dan n3 aku admit wardkan.. Alhamdulillah aku check in hari khamis check out hari jumaat petang... pada awalnya doctor syak yang aku ada Apendic.. test darah kat emergency confirm ada Apendic terus doctor suruh admit ward petang tu jugak... bila dah kena admit ada satu perkara yang aku tak suke... dan aku pun ada buat n3 tu... benda yang aku tak suka tu seperti gambar kat bawah nilah...

ha....... nilah yang aku tak suke.. nama benda ni aku tak taulah.. tapi memang aku tak suke masa 1st time jarum tu masuk dan dikeluarkan.. huhuhu sakit... tapi yang paling tak suke aku tak tangan aku tak leh nak gerak kuat sikit terasa benda tu bergerak-gerak kat dalam kulit aku.. sakit...

Alhamdulillah.. takder perkara yang nak dirisaukan.. doc kata mungkin aku sakit perut disebabkan gastric ataupun sakit perut biasa je.. jadinya aku hanya berehat-rehat di wardlah masa tu... tapi tak rehat pun.. kejap2 nurse datang tengok tekanan darah aku... habis citer kat hospital....

Jadinya untuk mengelakkan gastric ataupun sakit perut yang melampau aku kembali.. pagi ni aku telah bersarapan sedikit berat... herm.. tak taulah sesuai ke tak dengan orang yang bermasalah perut macam aku ni.. tu kena tanya DDY Ziyad.. 

nilah sarapan aku pagi ni.. tapi aku macam rasa makanan ni berat sangat jekan.. tapi teringin punya pasal sebab baru lepas keluar ward terus terjah kedai makcik ni.. herm.. tertunai sudah.... kat spital makanan tak yah cakaplah.. tapi bagi kat aku habis je.. tak baik membazir...

Lepas dah kenyang nilah wajah keceriaan selepas makan pagi tadi.. Alhamdulillah rezeki pagi nikan.. mestilah kena hadap dengan wajah yang ceria.. 

Dan aku nak ucapkan Jutaan terima kasih pada rakan2 yang mendoakan kesihatan aku..

Psst : MC yang panjang menyebabkan kerja yang melambak.. kasi settle kerja dulu baru BW ke blog korang ye...

29 comments:

  1. Alhamdullilah..dah sihat...dan bukan appendicitis...

    Nama alat yang color pink masuk kat dalam salur darah di tangan tu ialah branula.

    Kalau ada gastric/perut sensitif, petuanya kena makan SIKIT, tapi KERAP. Maknanya, makan setiap 4 jam kalau boleh, tapi dalam kuantiti yg sikit. Elakkan makanan yg terlalu byk minyak/heavy. Breakfast lontong tu OK, tapi kalau boleh elakkan, elak kan lah utk seminggu ni..

    Doctor kat hospital ada buat scope tak? (teropong dalam perut)?

    ReplyDelete
  2. da kerja ke?? jangan buat kerja berat kak~~

    ReplyDelete
  3. get well soon akak...sowie la eida xtaw pun akak kena admit....take care k....

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah dah sihat RK.em tang masuk jarum camtu..kalau nk beranak mmg naik hancurla tangan sik kuo masuk jarum tu je.bila igt2 balik aduh...tu yg lemah nk ngandung tu.ehehe..

    ReplyDelete
  5. syukur..kalau tak musti kene bedah perut.. jaga kesihatan naa...

    ReplyDelete
  6. dah sihat eh??? alhamdullilah....

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah dah sihat, tak kena belah perut. masuk branula (cucuk kat tgn) tu mmg sakit woo. taklersakit tapi uncomfortable kan.

    take care n jaga kesihatan ye :)

    ReplyDelete
  8. No pernah kena mcm akak kene..tp tak pernah masuk wad..just rehat dalam emengency je dalam setengah jam sambil masukkan ubat dalam wayar tu..No kena nasihat macam DD nasihat la tu kak..makan sket2 tp kerap huhu..No harap akak skang bertambah ceria ye..

    ReplyDelete
  9. nik pun cukup tak suke ade mende tu... tak selesa..sakit tu boleh tahan lagi....


    uish...lontongtu berminyak tu..haha..tapi kalu nik..dah berkenan..makan je..hakhakhak...

    doktor selalu pesan dekat nik..makan kerap.. makan roti dgn sup ke...sikit je pun takpe..janji makan. =)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah dah ok... take care... jaga makan ye lepas ni... :)

    ReplyDelete
  11. huu. takut kene cucuk jarum tu. -_-

    take care kak. (:

    ReplyDelete
  12. sy pong xsuka jarum tu..
    lepas da keluarkan jarum, rs sengal2 sikit.
    apa pong, hepi sbb akak da sehat.. :D

    ReplyDelete
  13. Amboi..kalau nak amik berat pon..cer jgn mkn bercili-cili dulu...ni ha ta hengat..lontong letak sambal tumis lagi...pergh air liur akk pulak yg menetes disini...semoga cepat sembuh sis....

    ReplyDelete
  14. lepas sakit terus ko telan lontong with sambal.. ish ish ish

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah..dah sihat ...

    tapi klu gastric mmg kena jaga makan lepas ni...

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah aishah dah sihat..take care yea..:)

    ReplyDelete
  17. hukkk.... nak lontong jugaaaakkkk!

    ReplyDelete
  18. Alhamdullillah dah sihat yer.. so lain kali jgn biarkan pewut kosong..mesti makan.. dah ada kes gini.. kalau tak nak makan byk at leat makan sikit..yer..

    Selamat kembali bertugas dan berblogging.. :)

    ReplyDelete
  19. lieya baru tau ni kak...ya Allah...harap akak sihat dah yeak.....takut dengar masuk2 spital nie.....moga akak terus sihat yeak kak...take care kak...

    ReplyDelete
  20. yey... akak dah sembuh ye... gud gud.. nnt jgn mkn lmbt tau, kang gastric menyerang kembali

    ReplyDelete
  21. selamat pulang!

    jangan overtime!

    ReplyDelete
  22. alahai... jg diri bebaik ek.

    emosi pun berkait rapat dgn perut tau.

    ReplyDelete
  23. dah lama tak jenguk sini...kenapa ni kak??? take care k...

    ReplyDelete
  24. semoga sihat2 kak. tengok muka dah ceria je tuh. jangan makan lambat2 ye

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah dah sihat hendaknya... moga terus dikurniakan kesihatan yang baik olehNya

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah..akak dah sihat..mmg nampak ceria dan berseri muka tu..sedapnyer lontong akak tu...

    ni nak puasa tak lama lagi,akak jaga kesihatan baik2 yer...

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah..akak dah sihat...mmg nmpk ceria bl perut pon kenyang...klau btl ade apendic,bleh mkn pedas ke??

    ReplyDelete
  28. awat buleh sampai sakit perut...nasib baik dah sihat...ade makan benda2 berangin ka?

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...