orang dah lama merasa.... Tapi aku?

salam....

Aku ni dah ketinggalan sikit dari koranglah... Korang dah lama merasa tapi aku baru je 1st time nak merasa.... Fuh... Memag jauh terlepaslah dari korang... bila dah jumpa kata belum siap masaklah.. macam-macam alasan yang diberi... herm.. nasib sempat jugak aku nak merasa..
Korang nak tau apa yang aku ketinggalan sangat tu... Jom terjah gambar kat bawah ni.

 nilah dia.. Ayam penyet... 
Lokasi Giant Meru berdekatan Klang Sentral... 

Inilah hasilnya.. hilang satu mengidam aku.. ada lagi satu yang aku mengidam tu belum ditunaikan lagi.. 
ops... mengidam tu bukan bermakna aku aku dalam tempoh kehamilan ye... tapi tekak aku yang teringin...
dan abaikan botol susu kat tepi tu ye... tu tak termasuk dalam cerita aku hari ni...

Gambar aku bagi jelas sikit... pergh.. cili dia memang pedas.. aku memang orang yang tak tahan pedas.. tapi cili ni sesuai dengan citarasa Hantu Kak Limahlah.. kalau aku memang bergelas2 air masak kena ada kat tepi.. tapi bagi aku kalau ayam ni tak dada tak berapa sedap.. tapi bila tang peha ni memang kenalah dengan citarasa aku.. sedap banget.........

antara minuman yang ada... Strawberry shake.. tapi rasa macam bandung je... dan capucino shake.. sedap.. sebab ada letak jelly dalam dia... 

Ni.. tetamu jemputan kali ni.... anak buah dan suami dia... tekun melihat menu... 

Next time kalau aku teringin nak makan ayam penyet kat area klang ni aku dah tau kat mana nak pergi.. memang superb... tapi tak tahulah pada korang yang dah pernah makan kat tempat lain pulak.... 

Psst : pada yang tinggal di area klang.. kat mana lagi ada restoran ayam penyet selain di Giant meru ni ye...

31 comments:

  1. perghh sambal dia memang terangkat kan

    ReplyDelete
  2. xsuka ayam penyet. sbb rasa dia biasa je. bes lg makan nasik lemak ayam berempah. hohohoh..

    ReplyDelete
  3. memang best pun! suka sangat dengan ayam dan sambalnya.. tp en suami tak suka huhu

    ReplyDelete
  4. pernah gak No baca rakan blog dah merasa ayam penyet kat semenanjung..No yg duk sini belum rasa lagi waaaa malunyeeee...nnt ujong minggu No nak p rasa la sebab hari Ahad je ada menu ayam penyet kat kg No tu..klo kat bandar banyak tempatnya kot..

    ReplyDelete
  5. oi~~makan tak ajak pun~~

    *dekat dengan ofis saya tu~~

    ReplyDelete
  6. dlm byk2 kedai ayam penyet..lin suke yg wong solo punye..yg lain mcm kurengla :)

    ReplyDelete
  7. dlm byk2 kedai ayam penyet..lin suke yg wong solo punye..yg lain mcm kurengla :)

    ReplyDelete
  8. pernah gak merasa..tp x kena dgn I..x tau nape..

    ReplyDelete
  9. teringat makan ayam penyet masa bulan posa thn lepas. makan berbuka tau bukan makan time posa. hehehe

    akak dok meru ke.. lahai... umh makcik husband ada kat situ. umh dia masuk kat lorong sebelum shell. akak, klang sentral dah beoperasi ker?

    ReplyDelete
  10. tak minat sangat
    sbb kering takde kuah
    makan tercekik.. kekeke

    ReplyDelete
  11. munna lagi lah lambat ketinggalannya... tak pernah makan lagi ayam penyet ni..kak sini lansung takde jual...

    ReplyDelete
  12. erm...hr ahad br ni, ana pun mkn ayam penyet kat wong solo..

    ana pernah mkn ayam penyet ni kat warung AP dan wong solo je. kat lain x pernah try lg. tp kat wong solo mmg best ayam penyet dia..

    ReplyDelete
  13. dee pernah makan ayam penyet tp bukan di kedai ni..next time leh try utk compare..

    ReplyDelete
  14. membuatkan zai berasa laparlah plak....tengok nasik ayam penyet tu..

    ReplyDelete
  15. ayam dada memangtaksedap..haha..kalau kepak ke..drumstick ke..memang nyum3...

    ReplyDelete
  16. Dah try ayam bakar Wong Solo..dekat aja dgn Meru tu...~ 14 km..pergi ke Seksyen 7 Shah Alam...area belakang Jakel.

    ReplyDelete
  17. Hai,

    yan pun duk Klang. Tapi kat Klg Sentral tu dekat2 ngan wisama sani sane ada lg 1 ayam penyet. Jenama lain kalo x silap...

    ReplyDelete
  18. Pernah try sekali kat Shah Alam..sedap jugak....sambal dia pedas tp sedappp...kene minim air manis kebaya baru kureng sikit pedas dia tu..

    ReplyDelete
  19. emmm... ayam penyet bukan selera saya... :(

    ReplyDelete
  20. kat tmpt lain xpenah try lg ayam penyet nie..
    br try yg kat the curve je..

    ReplyDelete
  21. ayam penyek...kalau nasi lembut...perapan ayam lembut n sedap dan sambal pedas...tu dh mmg kategori ayam penyet meletopppp...phewww...lelehhhh...

    ReplyDelete
  22. Hmm..nyum2 sedapnyaa tgk ayam2 tuh.. tak penah sampai lagik.. adesss..sabo je laa.. hehehe

    ReplyDelete
  23. masa sy kat jakarta hari2 makan bende ni, sodap...

    alih2 kat chow kit n cheras berlambak

    ;D

    ReplyDelete
  24. bila nak jemput izan jadi tetamu jemputan kak hehehehe...

    ReplyDelete
  25. pernah makan sekali dua je ayam penyet nie...
    i suka tang cili dia...yummy!

    ReplyDelete
  26. tempe ngan sambal tu cam sedap aje. akak tak makan ayam so ayam tolak tepilahhh...hehehehe

    ReplyDelete
  27. alamakkk bikin ku teringin nak terjah makan ayam penyet

    ReplyDelete
  28. dah pernah cuba...

    Dalam skala 10 bintang, pakcik bagi 3 bintang je....

    ReplyDelete
  29. kak ratu, kalo mkn wong solo punya lagi sedap ayam penyet dia kak, ambik pula sambal terung, air avokado...heheehe walllaaaa aduhhh jauh la nk p ayam penyet ka wong solo ka...hehehe

    ReplyDelete
  30. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  31. ai prefer ayam penyet kat Wong Solo..
    yang ni kureng sikit! :D

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...