hati terasa... jiwa meronta... hahaha

Salam... 

Musim hujan dah kembalikan.. Pergh petang semalam petir dan kilat silih berganti.. ditambah pulak dengan guruh yang berdentam-dentum.. Aku rasa masa ni tak sesuai kot nak pergi berholiday.. Harus dok rumah jelah.. Kalau bosan pergi main teng-teng dengan anak-anak ada jugak aktivit tambahan.. hehehe.. aku gurau je pun..

Semalam aku gi pasar malam.. Macam dah rutin lak setiap selasa pergi pasar malam. Motif utama tak payah masak.. hahaha.. dasarkan pemalaskan .... eh.. eh.. bukan malaslah.. tu sebenarnya nak tukar selera.. Asyik masak sendiri jekan. Tu yang dah tetap selasa beli kat pasar malam.. sesekali je pun.. Kalau dah bosan pun tetap jugak masak sendiri..

Kat pasar semalam terperasan pulak lori jual durian.. terus teringat kat uzrei.. Peminat tegar durian tu. Kalau dulu masa aku kecik2 aku ni tak minat dengan durian ni. Makan pun hanya seulas je.. Lebih takkanlah.. Tapi sekarang kalau korang bagi aku sepuluh biji durian pun aku boleh habiskan.

Tapi ni pasal uzrei.. aku memang kalahlah dengan dia sekarang ni.. Kalau makan durian memang takkan pandang kiri kanan. korang tengok jelah kat bawah ni.

Durian... sape tak kenal tak taulah...

Feelingkan....

sumbat masuk mulut.. tapi aku marah.. sebab aku takut tertelan biji durian tu.. hohoho.. takut..

yang adik tu herm... pegang je durian.. takdernyer dia makan.. 

adik suruh abang makan.. beria-ria kan.. tapi dia tengok je...

Ha... time ni aku paksa uzair makan durian.. tapi lepas tu dia mengeliat-liat kegelian.. mungkin sebab lembik dan rasanya kot...

Si uzrei pulak.. habis seplastic durian tu boleh pulak dia kata dia nak lagi.. alahai... nak oiiii.. mana mama nak cekau lagi durian tu.... nanti mama beli lagi ye....

Pesanan dari lubuk hati : puas rasa hati bila anak makan dengan gembiranya...

22 comments:

  1. pandai anak akak makan...susah nak cari budak2 yg suke mkn durian tauuuu....sonok lak tgk die mkn hah...siap mintak lagi tu......

    ReplyDelete
  2. suka tgk anak ratu kebaya mkn durian... bersungguh... klu anak2 akak x mkn sgt... main2 jer... hehe..

    ReplyDelete
  3. makan banyak2 panas badan ooo time nak tidoq

    ReplyDelete
  4. sukanyer tgk budak2 ni mkn durian..boleh geng dgn haris la camni...

    ReplyDelete
  5. amani pun suka makan durian...huhuhu genetik dedi dia sangat....

    ReplyDelete
  6. aiyakkkk

    sangat terliur

    tapi dah tak boleh makan doyan skang ni

    kena pantang cukup2

    huhuhu

    ReplyDelete
  7. boleh geng ngan uzrei...saya pun hantu durian..hehe.

    ReplyDelete
  8. skrg boleh kate hari2 lin mkn durian...durian luruh kt kebun atuk..tak larat nk mkn dah..hehehe

    ReplyDelete
  9. sama macam anak iols lah jugak..
    along tak makan durian
    adik plak - penggemar durian...

    ReplyDelete
  10. mmg berbaloi mama bli doyan bebanyak camni sbb seronok tgk anak bersemangat makan...

    ReplyDelete
  11. mlm tu dia tidur pakai baju tak..?kata org mkn durian byk2 badan panas..

    ReplyDelete
  12. haha... nak join... nak join... ;p

    ReplyDelete
  13. arghh..sedapnya durian........teringin... ^____^

    ReplyDelete
  14. Salam buat semua stylo ladies di sini! (:

    Blog yang sgt sesuai buat PENCINTA HANDBAGS!
    (Byk handbags menarik & tips berguna)

    Lawati kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

    TQVM (:

    ReplyDelete
  15. si abg mcm fasya suka durian.tp arissa tak suka.

    durian skrg mcm tak bermusim plak..ada je memanjang tepi jalan..sedapnya kak,mana nak cari ni?hehe

    ReplyDelete
  16. owhhh mereka pengemar duriannnn kannn..hehehehe

    ReplyDelete
  17. semangt nya dia makan durian..saya pun suka durian..anak2 pun suka

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...