Handbag tinggal di rumah...

Salam...

Hari ahad lepas... siap je makan tengah hari dalam jam 3 petang.. ada korang makan tengah hari jam 3 petang.. aku ada tau.. tu mengeletis sebab malas nak masak.. sudahnya perut lapar terpaksa jugak masakkan.. ok... siap je makan tengah hari terus ajak adik aku dan anak buah pergi jalan2 ke Jusco Bukit Tinggi,, niat nak cari handbag... tapi handbag yang memerlukan perhatian yang lebih aku tinggalkan kat rumah dengan en. suami.. hari tu en. suami jaga handbag (anak2ku) kat rumah.. jadinya aku berjimba-jimba dengan adik aku.. dan dah terperasan macam anak dara pulak.. berlengang je jalan.. nak pilih barang pun aman, tenteram dan damai...

Jadinya handbag yang tinggal kat rumah tu anak2 akulah.. 

nilah xtvt selepas hajat nak membeli handbag dah tertunai... 

Di Resepi Rahsia...

Bersama adik dan anak buah aku...
Gigi taring aku terkeluar pulak.. huish.. bahaya...

Apa.................? Sepasang pisau dan garpu je? tiga orang tu?

Tiramisu... sedap.. tapi terlebih pahit pulak.. 

Chese cake Expresso... sedap.. sama macam aku buat sendiri je...

Durian chese cake... aku punya.. sedap..

Choc apa ntah namanya... tu tgh sibuk bersemS...

Ni.. mocha expresso.... aku dan adik aku sama je airnya.. sebab aku taknak bagi adik aku rasa air aku.. nanti aku tak cukup.. hahahaha... no Sepuloh tu ong tau.. sama dengan no hari lahir aku... sukak.....

aiks... masih sibuk bersemS lagi... hailah....

Cordon blue... sebab tulah sepasang garpu dan pisau je ada.. tapinya cordon blue ni share tiga orang.. sebabnya masih kenyang lagi makan nasi kat rumah... kalau order sorang satu mau tak habis pulak nanti.. terpaksa lak menapau.. tupun dah sengkak perut dibuatnya.. takper takyah makan malamkan... sebab dah kenyang.. hatipun girang..

Psst : bila bufferd nuffnang melekat takder pulak idea nak mengupdate blog.. cuba masa takder bufferd.. rajin je.. macam2 idea ada...

30 comments:

  1. masih berjaya takmenjejakkan kakike resipi rahsia...hehehhehe....

    baru je dapat makan cheese cake ..yabang belanja.. =)

    bukan sepotong..tapi sebiji... ngeeeee

    ReplyDelete
  2. aku kalau kenynag pun ..masih mau makan jugak..tak mau share share..jenis penamak..hahaha

    ReplyDelete
  3. kalau pegi SR, suka minum green apple limau kasturi. hoih mmg best

    ReplyDelete
  4. Gelak aku bc komen Pah tu kebaya..tak mau share dasarrrr...hehe..pandai ko yer Kebaya ko tinggal kan"handbag" ko kat umah yer...tp sesekali tinggalkan elok juga kan..bole santai2 dgn aman...

    ReplyDelete
  5. last week dating dgn hb kt SR..mkn tiramisu jugak..suka..pastu cuba sparkling appletiser...masam-masam gitu ;)

    ReplyDelete
  6. bestnyer akak..layan tekak kt sini hehe..nk ikot gakss =D

    ReplyDelete
  7. kalau saya nak ke fitness first tu, mesti naik eskelator lalu depan Resepi Rahsia ni..tapi tak pernah pun singgah!

    ReplyDelete
  8. uhh~~~ada taring!he~~cordon bleu tu sedap kah?

    ReplyDelete
  9. betul tu kak, lieya pun kalo dah mkn kat umah, sure order yg leh share2 jek...tekak nak mkn, tapi perut kenyang lagi...so order satu, kite share2...lagi afdal gitu heheehehehe........

    kek2 kat SR mmg terbaekkkk....peberet lieya sepanjang zaman kak!!~

    ReplyDelete
  10. CCB tue kalu kita dah kenyang memang xkan abis punya kan kak..sebab cheese kat dalam tue melimpah ruah...sedappppppppppppp

    ReplyDelete
  11. suka tiramisu yang pahit,....kurang skit muak.....nasib baik taring tu tak menjadik raja bersiung...hehehe

    ReplyDelete
  12. SR SR SR .. perghhh memang terbaikk!!

    ReplyDelete
  13. owhhh..ingat kan tertinggal henbeg betul2...rupa nya tertinggal aset penting..anak2...wahh berlenggang la ye..

    ReplyDelete
  14. dah lama tak mkn kt SR..sapa mau belanja? hehehe..

    ReplyDelete
  15. tidaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkk.....



    ...........


    ........

    ....

    saya lapar!!!!!

    ReplyDelete
  16. sedapnya kek itew!!!

    jap lagi tea-time kan???
    heheheheh

    ReplyDelete
  17. menu2 kat SR ni mmg sungguh menyelerakan la.....

    ReplyDelete
  18. menu2 kat SR ni mmg sungguh menyelerakan la.....

    ReplyDelete
  19. Orang macam pakcik tak mampu makan kat sini....

    ReplyDelete
  20. pssttt..nk tgk le handbag baru kalau2 dh beli.ehehe..

    ReplyDelete
  21. sedap.. heheh jadi mau makan ni...buat yang punya blog salah kenal.. nice post....

    ReplyDelete
  22. Ramai nya kawan2 blog akak yang mkn di Secret Resipe minggu ni. Ada contest ke? hehehe

    Perempuan ngan handbage mmg tak leh nak pishkan..

    ReplyDelete
  23. Igtkan henbeg betul td.. hehehehe

    ReplyDelete
  24. I liiiiikeeee SR!!

    durian kek tu mmg sedap!! feveret saya!!

    kak, saya x pernah dpt BE...huhu...

    ReplyDelete
  25. hehe secret resepi..i likeee..kak ratu, nak tanya akak pernah buat oreo cheese kek kan????? nak resepi...

    ReplyDelete
  26. uishh..sedap semuanya..sy dahla mmg hantu cake tp malas buat kek..air ada krim pusing² tu lg sodap..


    errkk..salam kenal ya..

    ReplyDelete
  27. niesz kalau g secret recipe msti beli kek chocolate indulgen, sgt sedap!!!!alamak, tibe2 terigin la plak..huhu..

    ReplyDelete
  28. nak sikit kek tu boleh tak..
    huhu..harus esok pi jejakkan kaki ke resepi rahsia ni...

    ReplyDelete
  29. maaaaak ai...meleleh la plak pepagi ni tengok cake...huhuhuhu..sedapnyeeee...

    ReplyDelete
  30. da lma xpg sr ni...lapo plak rasanye tengok tiramisu tuh kak..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...