Perut lapar.. masak rebus2 pun sedap..

Salam...

Hari sabtu balik hutang melintang disamping menyambut seruan Earth Hour... seharian tak buka letrik kat rumah aku... memang menyambut sarananlah... tapi kat rumah MIl aku kitorang tak tutup letrik sebabnya ada baby kecik umur 10 hari.. Kalau tutup nanti.. sian kat baby tu kene gigit nyamuk.. alasan aku tu

Hari ahad pulak awal bagi kitorang dah otw balik ke klang.. sebab ada orang nak repair bilik air kat rumah aku tu.. bilik air bertakung cuci 3 kali sehari pun rupa macam tak cuci.. bertakung je kat tengah2 bilik air tu... dah banyak kali jugaklah aku nyaris terjelepuk nak jatuh kat bilik air tu.. tapi bila sampai je rumah orang yang nak repair tu tak jadi repair pulak.. dia cuma nak tengok je dulu.. jumaat ni baru dia start nak pecahkan bilik air tu.. katanya keje tu kene tiga hari.. erm.. kenalah tunggu lagi.. aku ni risau kalau anak2 yang mandi kat bilik air tu..bahayaa...

Ok.. tu citer bilik air.. tapi tajuk asal nak citer pasal makan-makan semalam... sampai umah dalam jam 12 tengah hari... lepak dulu layan CD  sekali endingnya aku langsung tak faham... dekat jam dua lepas dah habis layan CD.. perut pun apa lagi.. berdangdut sakanlah.. terus suruh adik aku masak nasi... aku pulak goreng ikan.. kononya ikan tu nak buat masak bercili.. tapi terpaksa cancel pulak.. sebab dah bosan makan minyak2 nikan.. aku aku lak suggest masak sotong pindang je.. aku ikut je idea adik aku tu... yang penting dia yang masak sotong tu.. hehehe

Hasilnya seperti dibawah ni.. sedap..

nilah hasil air tangan cik SweetBlack

Ikan goreng hasil air tangan aku.. hahaha.. senang jekan.. letak kunyit & garam.. goreng dalam kuali yang ada minyak panas...

Air Asam berkicap... untuk dicicah bersama dengan ikan goreng tadi.. sedap.. air tangan aku ni.. sapa nak puji lagikan.. diri sendirilah..

Menu lengkap..lengkap ke? tapi tak der sayur pulakkan...
huish.. kene beili meja besar pulaklah.. rasa tak muat je.. yelah dulu berdua sekarang dah berempat... badan pun makin tembam... bam.. bam.... tak sesuai dah ni...

Psst - lepas ni ada n3 berjimba bersama adik dan anak buah aku... perasan anak dara kejap sebab anak2 en. Suami jaga kat rumah... aku jenjalan sakan..


23 comments:

  1. makan bersila atas lantai lagi syok kak

    ReplyDelete
  2. salam kenal.. rajin2, ziarahlah blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba travelling ke 45 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  3. sedap nya kalau org hidang kan menu mcm ni pada org tgh peknen yg tak selera makan ni...sedaaapp nmpk..

    ReplyDelete
  4. jarang2 makan sardin je pun sedap..hehehhe

    ReplyDelete
  5. aduh dah la hari nie posa..huhuhu dugaan..dugaan...

    ReplyDelete
  6. makan simple2 gini la sedap. sesekali kannn. sihat pun sihat.

    ReplyDelete
  7. walaupun simple tapi pasti terangkat!! ;p

    ReplyDelete
  8. air asam tu sumpah buat saya meleleh!!

    ReplyDelete
  9. lapar tgk mee bandung ...:-)

    ReplyDelete
  10. tetibe perut terasa lapar ni tgk lauk pauk tu sme...

    ReplyDelete
  11. sedapnya..dulu kureng sket ikan bawal ni..skrg kalo goreng panas2..garing2 sket..sedapnya lah hai..

    ReplyDelete
  12. dah sedaplah tu...klu ade ulam n sambal belacan lagi terangkat...

    ReplyDelete
  13. Yg rebus2 yg sempoi2 tu la yg sedap kebaya...mkn nasik panas2 pulak...uih tak leh nak ckp lah sedapnye lauk2 ko tu...

    ReplyDelete
  14. lauk pun dah penuh satu meja..ekekke..
    kena beli meja makan utk 8 orang..baru puas...~haha

    ReplyDelete
  15. ish kak, bahaye tu sampai nak jatuh bilik air tu kak...hati2 kak...

    aduh kak menu sume mmg regu terbaik laaa...mau bertambah2 mkn nie....teliur gile lieya tgk tau...lagi2 ikan goreng tu kak...aku cop kepale kak....heheeheh

    ReplyDelete
  16. Patut la cam ada rumah yang menyala-nyala sbb tak ttp lampu. Rupa-rupanya umah Ratu Kebaya. hehe

    Sotong tu sungguh menggegar jiwa ini. haishh.

    ReplyDelete
  17. mak ai....terlio nye tengok ikan cicak air asam tu...perghhhhh sedap... kene plak ngan sotong tu...lapoooonye..

    ReplyDelete
  18. simple tp mesti licin pinggan kan..nmpak sedap....

    ReplyDelete
  19. riang ria perot izan berbunyi tgk gmbr lauk kat blog akak ni..walaupun sempoi tp nampak sedap...mkn2 ramai2 lg sedap =D

    ReplyDelete
  20. Simple2 pun kalau makan ramai2 tentu laa sedapkan.. janji kenyang.. :)

    ReplyDelete
  21. yummy~ dapnye...ooo mkn ikan goreng pun dgn air asam eh..biasa kalau bakar je..hee~

    ReplyDelete
  22. sesekali kalau pekena memang sedapppp

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...