lepak-lepak layan mata

Salam..

Hari minggu kalau tak pergi mana-mana semestinya aku dok melepak kat rumahkan.. jadinya memandangkan nak melepak dengan jayanya.. awal pagi aku dah siap-siap masak.. lepas dah siap masak bolehlah layan mata tengok rancangan apa yang menarik kat tvkan...

hari minggu awal pagi ada cerita korea faberet aku.. kiranya hari tu balas dendam mana cerita yang aku tak sempat tengok masa hari bekerjalahkan... tapi sebelum tu kene settlekan masak-memasak dulu.. citer masak memasak hari tu pun aku masak simple je.. simple tak simple.. berpeluh jugaklah hari tu.. lagipun untuk empat beranak je makankan.. adik aku dah keluar dengan en. Boipren dia..

Jadinya kat bawah ni menu untuk hari minggu lepas.

Ayam masak kurma... 

Ayam goreng pulak.. semua makanan adalah untuk meningkat kolesterol ye.. hahaha... ada kolesterol bertambahlah lemak didalam badan... 

Sambal bilis tumbuk bersama cabai... pedas meletop.. 

Dah siap masak-memasak.. haruslah aku layan citer paberet aku ye... Giant.. best citer ni dari kisah adik beradik yang susah masa zaman peperangan sehinggalah berjaya tapi penuh rintangan... best sangat...
walaupun heronya tak handsome tapi aku suke.. hehehehe.....

keropok untuk kudap-kudapan sambil layan citer korea tu.. memang sesuailah... 

Psst : sape lagi yang layan citer korea.. kot aku ada ketinggalan cerita yang best2 ke moh kabokan kat aku..

30 comments:

  1. cerita korea best.tapi bila da cakap cina~hoih~hati panas~~

    ReplyDelete
  2. keropok ikan akak tu sangat menggoda lisa..mana nak raba pagi2 keropok tu kat opis ni..

    ReplyDelete
  3. setiapa hujung minggu adalah hari menambah lelemak di badan
    uwaaaaa

    ReplyDelete
  4. fuh sedap menu akak tu.....baru tingat lieya pun dah lame tak masak kurma...salah satu peberet mia mija jugak tu kak heheeheh......

    kopok ikan tu mmg wajib stok kat umah kak...agak2 mls nak buat minum petang, goreng jek kopok tu...layaaaaaaaaaaaaannnn ngan teh O...sodap!

    ReplyDelete
  5. emm..aku tak pernah tgk drama korea nih..tapi waktu kecik kecik dulu layanlan jugak cite oshin.. eh..itu jepun kan.. hait..arigato

    ReplyDelete
  6. haruslah sedap bile menonton korea sambil mulut kunyap.. hehehe...

    sedapnya ayam goreng, saya adalah penggemar ayam goreng.. like2..

    ReplyDelete
  7. since citer All About Marriage dah habis bersiaran kat ch 391 - iols jarang dah layan citer2 korea
    takat tengok prog - 2days 1 night ngan happy together jahhhh!~

    ReplyDelete
  8. kepok ikan tu buat saya tergoda daaa

    ReplyDelete
  9. wahhh terbaiekkkkkk la... sedap lak tengok mulut kemang kemit nak rasa leh tak????lapoooo

    ReplyDelete
  10. tengok sambal bilis tu, dah terliur..


    tambah lak ada keropok lagi.. haihh.. cari keropok la pasni!
    ~ kudapan sambil bw.. hehe

    ReplyDelete
  11. aku dah laaaamaa tak layan cite korea. klu start kul 8.30pm tak sempat la nak tengok.

    ReplyDelete
  12. x tengok cerita korea lama gaklah..tp ko pya sambal tumbuk bilis tu kaka..pergh..mesti terangkat..

    ReplyDelete
  13. ratu peminat tegar cite korea.slalu booking cd citer baru ngan zel...ehehe...tp ratu ske layan citer2 love story je...mmg takble start tgk.bila start tgk...mmg tak tido 24 jam :) peram dulu byk2 sok dh declare jd fully housewife barulah maraton tgk...

    ReplyDelete
  14. sedapnyer sambal bilis tu....

    ReplyDelete
  15. Jarang layan citer korea nie.. Wahh sedapnyaa..masak kurma tuh gan sambal bilis.. :)

    ReplyDelete
  16. semuanyer sedap n memang bleh menambahkan kolestrol...keropok tu klu layan depan tv satu tin habis memang tak sedar...syokkkkk

    ReplyDelete
  17. wah simple2 pun menarik tu masakannyer...

    ReplyDelete
  18. makan kurma, layan tv...memang best!

    sambil tu makan lagi keropok..lagi best..

    kalau saya, lepas tu, confirm tertido..hahaha

    ReplyDelete
  19. sesekali lepak rumah smbil masak2..makan2 pastu tgk tv...tu lg best tu kann...

    ReplyDelete
  20. Lamaaaaa sgtt dah tak tgk citer korea ni...rasa2nya masa winter sonata dan autem in my heart jer akk tgkkk...huhu..

    ReplyDelete
  21. sambal ikan bilis tu memanggil2...lama x buat sambal ikan bilis + cili api...nak buat la hujung minggu ni...

    ReplyDelete
  22. terliur la kak ratu sambal ikan bilis pedas melatops tu...adehhh kat rumah ni tak dan nak masak pedas...uwaaaa

    ReplyDelete
  23. munna mmg minat giler dgn korea ... skrg ni dah kureng sikit... sebab berebut sokmo tv dgn anak2

    ReplyDelete
  24. akak...cer ajar cara nk wat smbal bilis tu...menarik je nmpk,terliur...huhu

    ReplyDelete
  25. Sambal ikan bilis itu sungguh memberi inspirasi utk membuatnya petang ini... Look so delicious Aishah..

    ReplyDelete
  26. sangat suka ayam goreng... salam kenal

    ReplyDelete
  27. hany kan kalau kopok tu suke sgt la mkn smbil cecah sos tomato

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...