Ni akibat melayan blog

Salam...

Lewat sikit bersiaran hari ni.. pagi ni masuk lewat sikit kat office... awal pagi bawa Uzrei ke klinik kesihatan untuk check up 4 tahun.. sepatutnya habis cepat.. ntah macam mana nurse tak perasan kad panjang uzrei.. dia cuma nampak buku2 yang baru untuk kanak2 yang lahir tahun 2009.. si uzrei punya kad boleh pulak dia tak perasan.. mungkin sebab nipis sangatkan tu yang tak perasan.. aku pun pelik sebab no aku 3003 tapi yang dah dipanggil sampai 3005.. teruslah aku bertanya kat nurse tu.. lepas tu je terus nama Uzrei dipangil settle semuanya hantar pulak Uzrei rumah kakak aku... dan terus ke tempat keje.. taklah lewat sangat jam 9.15 pg aku dah sampai.. aku lewat 30 minit je.. oklah tu kan...

Oklah bukan nak citer kisah kat klinik tu sebenarnya.. ni aku nak citer kejadian yang menimpa malam minggu lepas... masa ni aku tengah dok melayan blog kat tingkat atas.. jadinya en. suami amik turn jaga anak2 kat bawah.. bila aku dah siap mendekorasi baru rumah alam maya aku ni.. aku pun turun bawah sebab nak layan citer melayu yang si Nabilla anak amy search berlakon tu.. tajuknya aku tak ingat pulak..

masa aku nak duduk kat sofa je.. ZaaaaaaaaP... mata aku terpandang satu koyakan yang berada di sofa aku.. dah mendidih hati ni.. aku terus nak marah Uzrei lah konon-kononnya.. tak sempat aku nak toleh ke Uzrei... Uzrei dah buat adua rakyat dulu.. gini bunyi ayatnya " Mama.. mama... Bukan uzrei yang buat... Adik yang buat.. Adik gigit lepastu adik tarik sampai koyak.." terus aku tak jadi nak marah.. sebab masa ni adik dia dah tido lena kat pangkuan aku masa aku tengah melayan blog tadi... aku marah diri aku sendiri jelah.. huhuhuhu... tulah leka benar melayan blog.. en. Suami pulak tak perasan kejadian tu berlaki...

tengok hasil gigitan si Uzair ni ye..

hehehe.. ni bukan hasilnya.. sebenarnya masa ni kaki uzair terpelecok kat tangga.. tulah asik turun naik tangga je.. lepas tu mengongoi tak leh nak bangun... 

Inilah hasil gigi Uzair... huhuhu... 

Ni hasil sebenanya.. yang tadi tu aku lekapkan je kejap.. besar betul hasilnya.. kalau secubit tak per lagi... 

kalau anak tanpa pengawasan ni itulah akibatnya kan.. nasib baik koyak sofa.. kalau buat benda lain lagi haru.. lepas ni aku tak nak leka dah dengan blog.. wahahaha.. boleh ke? kalau aku berblog pun aku kena pastikan en. Suami tak leka tenung tv je... mesti sesekali aku kena pantau jugak..

Psst : dah lah setahun lebih kumpul duit nak beli sofa tu.. alih2 baru guna setahun dah rupa ini.. aduhai..

27 comments:

  1. takpe.. kumpul duit lagi.. tahun depan beli yang baru... hehehe

    tapi kalau ada budak kecik ni, rumah memang takleh nak melawa la kan.. sofa kat umah kitorg, dah siap ada gambar orang! si harraz jadikan sofa tu kanvas melukis! huhuhu~

    ReplyDelete
  2. laa kak, seb baik akak pasan name uzrei tercicir...kalo tau lagi lame laa tgu turn tu .....

    aduhai kak..dah tersiat sofa tu..takpe kak, raye kang leh tukar baru kikikiki.....budak2 ni kak tak terjangke ape yg dieorg buat sebenarnye.....kuat tul gigi si adik leh koyak sofa tu...heheeh

    ReplyDelete
  3. MACAM KENA TOREH NGAN BENDA TAJAM BLEH KOYAK MACAM TU....ADIK GERAM MAMA ASYIK LAYAN BLOG AJE TAK LAYAN DIA...HUHUHU...

    ReplyDelete
  4. tu petanda disuruh beli baru!
    besar tu koyaknya..:)

    ReplyDelete
  5. ratu lak kerusi meja makan kena toreh ngn gunting.baru 2 mggu bli utk raya.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....duit kuih lak tu.ntah bila masa dia wat kje ntah.yg pasti bukan masa ibu dia layan blog.nk repair aduhai...last2 sidai ngan alas meja kecik je tutup kerusi tu...

    ReplyDelete
  6. kena kumpul duit lg la kalau gini...:)

    ReplyDelete
  7. hehehe gamatnyer kena kumpul duit lagi la tuk beli sofa baru sebelum raya...mesti hangin kan??

    ReplyDelete
  8. sib baik anak sendiri kan...cuba kalau anak org?

    ReplyDelete
  9. besar koyak tu....huhuhu...

    kumpul duit lg la ye...

    ReplyDelete
  10. Tak pe laa..sabar je laa..esok2 kumpul lagik duit beli lain..yer.. budak2 gitu ler..

    ReplyDelete
  11. aduhaiiii...memang tak boleh lepa derang ni bila kita online...tu saya terpaksa BW bawa anak2 sama...kalau tinggalkan mereka sendirian...ermmm kak ratu pon tahu jawapnya...ni iskandar tengok pic kak ratu, dia cakap mcm adek buat..hehe adehh sabau kak erk

    ReplyDelete
  12. lorh, x cantik dah krusi tu..hehehe...xpe2..ade alasan bli baru..

    ReplyDelete
  13. mak ai..beso beno koyaknye huhu..sama la cam anak2 No kak, silap terleka sket mula2 depe buat xtvt yg boleh mendidih suhu badan hehe..Abang cakap buat masa ni kita pakai kosi kayu dlu, kesnya takut anak2 p koyakkan sbb dah tau pe'el depe..

    ReplyDelete
  14. Adusss ganas nyeeee.... !!!

    ReplyDelete
  15. sabar le kak.. anak2 memang begitu takpe nnt uzair dh besar uzair ganti lain

    ReplyDelete
  16. alamak..besar gak koyaknya tu..sib baik sofa sendiri kak..kalo kt umah org? malu kita kan..

    ReplyDelete
  17. huhu betol aishah, kalu ngadap blog mmg leka..hehe

    ReplyDelete
  18. boleh lg ni ko kumpulkan sesikit duit tuk cover sopa baru raya nnt...hehehe

    ReplyDelete
  19. dah berblogging dengan secara khusyuk tu boleh lah lepas ni beli sofa baru, ye sis.. hehehe

    ReplyDelete
  20. kuat gigi anak ko..boleh tahan koyaknye.. itu baru sofa..kalau dia gaduh ngan abang main gigit jugak ker

    ReplyDelete
  21. tu dia nak bagi alasan tukar sofa baru tu hehehehe...
    i kalo nak layan tenet...
    slalu tunggu si kecik tido...
    baru leh layan dgn aman damai...

    ReplyDelete
  22. kuat betul gigi uzair tu ye... dia nak suruh mama dia beli sofa baru tu...

    ReplyDelete
  23. nak soh tukar baru la tuh...hehe
    tempek sticker la kak bg cun..:p

    ReplyDelete
  24. anak2 kecik2 lagi ni kak, perabot/brg hiasan xpayah la mahal/cantik sgt kak.. mmg sakit ati jadinya..
    saya xberanak lg tp sy jaga adik2 saya masa diorang kecik2 sebab beza antara saya n diorang 10 tahun++..
    hehe,,

    ReplyDelete
  25. Takde la risau kalau dia tersesat kat hutan.... Nanti dia boleh gigit rimau!

    ReplyDelete
  26. izan pun pakai sofa lama zaman tok nenek punya dulu hehe...sbb nk tukar sofa mcm kena tunggu dak2 ni besar dulu hehe

    mmg kuat dak uzair tu geget,smpai jadi peta semenanjung hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kepada Blogger yang komen di blog RK. Tunggukan kunjungan balas dan comment dari RK di blog korang ye. Nak Reply comment disini RK takut tak sempat je.

@}------LOL to all comentar------{@

Nota Penting!
Pada yang nak letak Iklan. Tolong letak d ShoutboX atau bayar RK RM o.5o per comment boleh? boleh jugak beli cekedis ~ ahaks~

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...